Ohita valikko
{css=}
Joensuuhun on helppo tulla

Logistiset yhteydet

Hyvät liikenneyhteydet Suomen sisällä ja maailmalle ovat elintärkeitä kansainvälisen liiketoiminnan kannalta. Liikematkustajat hyötyvät päivittäisistä lennoista ja hyvistä junayhteyksistä Helsinkiin, rahtiliikenne hyötyy erinomaisista raide- ja vesiyhteyksistä.

Lentoyhteydet

Joensuun lentoasema on liikematkustajien lähtöportti maailmalle. Vuonna 2019 lentoaseman kautta kulki lähes 130 000 matkustajaa. Joensuun ja Helsingin välisiä päivittäisiä lentoja operoi Finnair. Joensuun lentoasema sijaitsee Liperissä noin 11 kilometriä Joensuun keskustasta. Lentoasemalta on hyvät bussiyhteydet keskustaan ja takaisin.

Business_Joensuu_lentoasema_sisalta

Valtatieyhteydet

Tieliikenteen tärkeimmät väylät ovat valtatiet 6, 9 ja 23. Valtatie 6 ulottuu Loviisasta Joensuun kautta Kajaaniin. Valtatie 9 kulkee Turusta Kuopion ja Joensuun kautta Niiralan raja-asemalle Tohmajärvelle. Valtatie 23 kulkee maan halki Porista Jyväskylän ja Varkauden kautta Joensuuhun.

Raideyhteydet

Junayhteydet pääkaupunkiin ovat erinomaiset. Arkipäivisin Joensuun ja Helsingin välillä kulkee kuusi matkustajajunaa, joista nopeimman matka-aika on tällä hetkellä noin neljä tuntia. Lähitulevaisuudessa juna kulkee entistä nopeammin, sillä Joensuu–Imatra välin rautatieinvestointien odotetaan saavan valtion rahoitusta. Tämä lyhentää matka-aikaa Joensuusta Helsinkiin yhteensä 30 minuuttia.  Pitkällä aikavälillä Itärata-hankkeen kehittämä yhteys Helsinki–Vantaa–Porvoo–Kouvola tarjoaa mahdollisuuksia lyhentää matka-aikaa entisestään.

Tavaraliikenteen kuljetusvirrat suuntautuvat etelään ja länteen pääosin Karjalanrataa pitkin. Pienempiä virtoja liikkuu myös Oulua kohti. Päivittäin raiteilla kuljetetaan teollisuuden tuotteita, pääpainoisesti raakapuuta. Vuonna 2017 avattua merikuljetuksia nopeampaa raideyhteyttä hyödyntää myös esimerkiksi Joensuussa sijaitseva sijaitseva Stora Enso Oyj:n Enocell-sellutehdas.

Business_Joensuu_rautatieasema_lev_karavanov

Rahtiliikenne

Pohjois-Karjalan infrastruktuuri on erinomainen raskaan teollisuuden lastin kuljettamiseen. Rahtia voidaan kuljettaa yleisillä teillä, rautateitse tai Saimaan sisävesiliikenteellä.

Saimaan kanavan kehittämiseen investoidaan 90 miljoonaa euroa vuoteen 2024 mennessä. Investointien myötä kanavan sulkuväli pitenee ja kanavan vedenpinta nousee nykyisestä. Tämän jälkeen jopa 3200 tonnin vetoiset alukset* voivat liikennöidä Joensuun syväsatamaan. Satamaan kulkee myös suora rautatieyhteys.

Järvikuljetus tarjoaa erittäin vähähiilisen ja ympäristöystävällisen tavan käsitellä ja liikuttaa raskasta lastia. Tällä hetkellä seudulta rahdataan eniten sementtiä, pylväitä, sahatavaraa ja sellua.

*Rahtialusten enimmäismitat: pituus 93 m, leveys 12,6 m ja syväys 4,45 m.

Business_Joensuu_syvasatama

 

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista