Ohita valikko
{css=}
Joensuussa panostetaan yritysten kasvuun

Miksi Joensuu?

Joensuu tähtää Suomen yritysystävällisimmäksi kaupungiksi, jonka vahvuudet tunnetaan maailmalla ja jonne sijoittuu uusia investointeja ja osaajia. Joensuun kaupunkikonserni on nostanut elinvoiman, yrittäjyyden ja työllisyyden yhdeksi pääpainopisteeksi uudessa strategiassaan (2021-2025).

 

97 % joensuulaisista suosittelisi kotikaupunkiaan muille (2021), mikä povaa hyvää myös paikallisten yritysten toimintaa ja tyytyväisyyttä ajatellen. Ehkäpä juuri siksi seudulla yritystoiminnan aloitti yli 569 yritystä pelkästään vuonna 2021.

Kun yrityksesi sijoittuu Joensuun alueelle, se pääsee Business Joensuun kasvuyrityksille suunnatun laajan palvelutarjonnan pariin. Teemme sijoittumisesta nopeaa ja helppoa: palvelumme tähtäävät siihen, että yrityksesi saa parhaat eväät kasvuun.

 

Lue lisää

 

Vetovoimainen toimintaympäristö

Vetovoimainen toimintaympäristö on avain yrityksesi menestykseen. Kasvavat markkinat, valmiit toimittajaverkostot, hyvät liikenneyhteydet ja yritysten välistä synergiaa muun muassa energiantuotannon ja materiaalivirtojen optimoinnin kautta hyödyntävät yritysalueet muodostavat vetovoimaisen toimintaympäristön Joensuun seudulle. Joensuussa on monipuolinen tarjonta yritystontteja ja valmiita toimitiloja eri puolilla kaupunkiseutua. Meillä tontteja ja toimitiloja räätälöidään yritysten tarpeisiin. Tule tekemään menestystä hyvälle paikalle.

 

Lue lisää

Parhaat osaajat yrityksellesi

Eloisa ja nuorekas yliopistokaupunki luo aktiivisesti työmarkkinoita koulutetuille. Seudun työurat ovat perinteisesti pitkiä ja sitoutuminen työnantajiin vahvaa. Työvoimakustannustasoltaan Joensuu on muuhun Suomeen nähden erittäin kilpailukykyinen. Tilastojen mukaan joka kolmas joensuulainen on alle 30-vuotias. Nuoria kaupunkiin tuovat etenkin Itä-Suomen yliopistoKarelia-ammattikorkeakoulu sekä ammattioppilaitos Riveria. Nuorten kaupunkilaisten ansiosta Joensuu on raikas, innokas ja uudelle avoin kaupunki.

Tuemme yritystäsi parhaan osaamisen löytämisessä mukaan lukien työntekijöiden rekrytoinnit – tarvittaessa myös ulkomailta. Tarjoamme rekrytointiin erilaisia työkaluja, kartoitamme rahoitusmahdollisuuksia ja opastamme tarvittaessa rahoituksen hakemisessa. Lisäksi autamme sinua hyödyntämään Joensuun poikkeuksellisen laajan koulutussektorin, yksityisten koulutuksenjärjestäjien ja koulutustukien monia mahdollisuuksia.

Lue lisää

Suomen parhaat rahoitustuet

Business Joensuusta saat tukea sopivien rahoituslähteiden kartoittamiseen, kehittämis- ja investointihankkeiden suunnitteluun sekä hakemusten laatimiseen. Joensuun seudulla on mahdollista hakea yrityksen kehittämisavustusta ELY-keskuksesta. ELY-keskuksen investointituki on maksimissaan 40 % ja kehittämistoimenpiteisiin myönnettävä avustus enintään 60%. Alueelliset yritystuet ovat korkeimmalla tasolla koko Suomessa.

Työkaluinamme on myös kaksi alueellista sijoitusrahastoa: Business Joensuun Start Up -rahasto ja North Karelia Growth Fund sekä laaja sijoittajaverkosto, joka ulottuu myös eurooppalaisiin rahastoihin. Lisäksi käytettävissä ovat Business Finlandin avustukset ja lainat, sekä Finnveran takaukset, lainat ja muut palvelut.

Lue lisää

Sopivat yhteistyökumppanit kilpailukykyisen arvoketjun luomiseksi

Jos tuotekehitys ja uuden teknologian soveltaminen ovat yritystoimintasi keskiössä, tarjoamme palveluja ketterään tuotekehitykseen yhteistyössä tutkimus- ja tuotekehityspartnereiden kanssa. Metsäbiotalousteollisuusfotoniikka ja ICT ovat seutumme vahvuuksia. Tarjoamme kärkitoimialoillamme ainutlaatuista osaamista ja verkostoja kansalliseen ja kansainväliseen yhteistyöhön.

Lue lisää

Joensuuhun on helppo tulla

Kansainvälisenä ja kasvavana kaupunkina hyvät liikenneyhteydet Joensuuhun ja maailmalle ovat elintärkeitä. Joensuun lentoasema on liikematkustajien tulo- ja lähtöportti. Helsingistä lennetään päivittäin Joensuuhun ja lentoaikataulu on optimoitu kansainvälisten yhteyksien osalta. 

Tieliikenteen tärkeimmät väylät ovat valtatiet 6, 9 ja 23. Valtatie 6 ulottuu Loviisasta Joensuun kautta Kajaaniin. Valtatie 9 kulkee Turusta Kuopion ja Joensuun kautta Niiralan raja-asemalle Tohmajärvelle. Valtatie 23 kulkee maan halki Porista Jyväskylän ja Varkauden kautta Joensuuhun.

Junayhteydet Helsinkiin ovat erinomaiset. Arkipäivisin Joensuun ja Helsingin välillä kulkee kuusi matkustajajunaa, joista nopeimman matka-aika on tällä hetkellä noin neljä tuntia. 

Pohjois-Karjalan infrastruktuuri on erinomainen raskaan teollisuuden lastin kuljettamiseen. Rahtia voidaan kuljettaa yleisillä teillä, rautateitse tai Saimaan sisävesiliikenteellä, jonka kautta matka Euroopan suuriin satamiin vie 4-5 päivää.

Lue lisää

Business_Joensuu_Joensuun_rautatieasema_lev_karavanov-1

 

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista