Ohita valikko
{css=}
Se osaava ICT-kaupunki

ICT Hub Joensuu

Kasvava ICT-yhteisö ihmisenkokoisessa kaupungissa - dynaaminen kasvuympäristö ICT-alan yrityksille ja osaajille

Joensuun seudun ICT-verkostosta on syntynyt lukuisia kansainvälisiä menestystarinoita.  Alan edelläkävijänä yrityssektori keskittyy muun muassa kansainväliseen ohjelmistoliiketoimintaan, sosiaali- ja terveydenhoitoalan toiminnanohjaukseen, teollisen internetin innovaatioihin, luonnonvarojen kaukokartoitukseen sekä ICT-ympäristöjen vaativaan kehittämiseen. Joensuun seudulla toimii jo noin 100 ICT-alan yritystä, jotka työllistävät yli 1000 alan ammattilaista.

ICT-alan kehitystä tukee Joensuun ainutlaatuinen metsäbiotalouden klusteri, vahva muovi- ja metalliteollisuus sekä johtava fotoniikan tutkimus- ja koulutuskeskittymä.

Osaajia valmistuu dynaamisessa ylipistokaupungissa kolmelta asteelta

Joensuussa yhteistyö koulutussektorin ja alueen yritysten välillä on vahvaa. Osaajia valmistuu vuosittain aina ohjelmoijasta dataekonomiin. Tänne myös jäädään valmistumisen jälkeen, sillä Joensuun ICT-sektori tarjoaa monipuolisia urapolkuja, toimintaympäristö on vakaa, osaajapooli monipuolinen ja työpaikoissa viihdytään.

Vuosittain Joensuussa opiskelee yli 1100 ICT-alan opiskelijaa ja  Itä-Suomen yliopistosta, Karelian ammattikorkeakoulusta ja ammatillista koulutusta tarjoavasta Riveriasta valmistuu satoja ICT-alan ammattilaisia ja asiantuntijoita. Joensuun maine tietotekniikan ja digitalouden keskittymänä vetää seudulle myös kansainvälisiä osaajia, noin neljännes Joensuun ICT-opiskelijoista on kansainvälisiä opiskelijoita.

Joensuun ainutlaatuinen ICT-alan koulutuspolku sekä yritysmyönteinen kasvuympäristö luovat menestykselle parhaat edellytykset.​ Tänne yrityksen ja asiantuntijan on helppo asettua. ​

ICT_Hub_Joensuu_Business_Joensuu_pipot

”Kun Siili Solutions lähti laajentumaan uusille paikkakunnille, Joensuu valikoitui useiden kaupunkien joukosta selvitystyön tuloksena. Joensuuhun päädyttiin alueen aktiivisen ICT-toiminnan vuoksi. Täällä on Siilin tarvitsemia digitaalisten palveluiden huippu-osaajia ja vahvat oppilaitokset kasvattavat jatkuvasti uusia. Saimme myös Business-Joensuulta tarvittavaa apua kartoitukseen sekä asettumiseen paikkakunnalle.”
-Siili Solutions Oy

ICT Hub Joensuun palvelut

ICT Hub Joensuu järjestää valmennus-, koulutus- ja verkostoitumistapahtumia sekä suuremman vuotuisen ICT-tapahtuman Joensuussa. Tavoitteena on vahvistaa alan kasvua ja verkostoitumista yritysten kesken. ICT Hub Joensuu auttaa myös Joensuun ICT-mahdollisuuksista kiinnostuneita yrityksiä ja osaajia, jotka eivät vielä toimi Joensuussa.

Tulevat tapahtumat

Tapahtumat on tarkoitettu ICT Hub Joensuun jäsenyrityksille.

18.4.2024  Why and How do Neural Networks Work? Yhteistyössä: Karelia AMK

25.4.2024  MEET UP: Culture in IT and beyond

16.5.2024  MEET UP: Voice control

ICT_Hub_Joensuu_asiakastilanne

 

Palvelumme Joensuun alueen yrityksille Plus sign

Tiedepuistolle rakentuva ICT Hub Joensuu järjestää tapahtumia, jotka perustuvat paikallisten ICT-yritysten tarpeisiin ja alueellisiin mahdollisuuksiin, mukaan lukien:

  • Ajankohtaiset teemat, kuten uudet teknologiat: tekoäly, tietoturva jne.
  • Brändäys ja tuotekehitys
  • Yritysjohdon ja asiantuntijoiden tarpeet globaalissa ja muuttuvassa toimintaympäristössä

ICT Hub Joensuu järjestää valmennus-, koulutus- ja verkostoitumistapahtumia sekä suuremman vuotuisen ICT-tapahtuman Joensuussa tavoitteenaan vahvistaa kasvua ja verkostoitumista alan yritysten kesken.

Yrityskohtainen osallistumismaksu ICT Hub Joensuun toimintaan on 300 euroa, ja se sisältää kaikki edellä mainitut tapahtumat ja resurssit sekä markkinointinäkyvyyden ja mahdollisuuden vaikuttaa ICT Hub Joensuun kehitykseen (30. syyskuuta 2025 saakka). Paikkoja on rajoitettu määrä.

Liity mukaan ICT Hub Joensuuhun, ota yhteyttä:

Pinja Konttinen

Palvelumme Joensuun alueen ulkopuolisille yrityksille Plus sign

ICT Hub Joensuu kutsuu myös yrityksiä Joensuun alueen ulkopuolelta liittymään verkostoomme. Joensuu tarjoaa monia mahdollisuuksia ICT-yrityksille:

  • Moderneja ja monipuolisia tiloja
  • Saumatonta yhteistyötä koulutussektorin kanssa ja monipuolisesti osaajia alan työtehtäviin
  • Yhteistyötä yli toimialarajojen: Metsäbiotalouden, fotoniikan sekä metalli- ja muoviteollisuuden verkostoja
  • Business Joensuun palveluvalikoiman yrityksille aina sujuvasta sijoittumisesta kasvuun ja osaajien rekrytointiin

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

Mervi Huttunen

ICT Hub Joensuussa mukana:

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista