Onko yrityksesi kasvuhaluinen kansainvälisille markkinoille?
Kansainvälisen liiketoiminnan valmennus
Tavoitteletko yrityksellesi kasvua kansainvälistymisestä? Oletko kiinnostunut kehittämään tuotteita kansainvälisten markkinoiden tarpeisiin? KareliaBite on kansainvälisen liiketoiminnan valmennus elintarvike- ja luonnontuotealan yrityksille. Valmennuksessa luot askelmerkit tavoitteelliseen kansainvälistymiseen.
KareliaBite-valmennuksessa selkeytät yrityksesi kansainvälistymisen tavoitteet, löydät uusia vientimahdollisuuksia ja tunnistat yrityksesi kehittämiskohteita. Valmennuspakettien teemat rakentuvat kansainvälisten elintarvike- ja luonnontuotealan tapahtumien sekä kansainvälisten asiantuntijoiden ja toimijoiden vierailujen ympärille.
Valmennukset toteutetaan avoimina ryhmävalmennuksina, joissa asiantuntijasparraus ja ennakkotehtävät auttavat sinua luomaan tavoitteellisen kasvusuunnitelman kansainvälistymisen tueksi. Lisäksi ryhmäkeskustelut ja vertaistuki muilta yrittäjiltä tarjoavat arvokasta kokemusten vaihtoa ja uusia näkökulmia liiketoimintasi ja tuotestrategian kehittämiseen. Valmennuksessa eri kansainvälistymisen vaiheissa olevat yritykset voivat oppia toisiltaan.
Valmennus on sinulle kun: • Yrityksesi suunnittelee tavoitteellisesti kansainvälistymistä. • Yrityksesi on kiinnostunut nostamaan tuotteidensa jalostusastetta. • Olet sitoutunut osallistumaan valmennustapaamisiin.
Saksan messumatkoihin liittyvät valmennukset ja tapahtumat 2024
KareliaBite -tapahtuma: Elintarvikealan ja Itä-Suomen yliopiston tutkimusyhteistyö 19.8.2024
Elintarvikealan ja Itä-Suomen yliopiston tutkimusyhteistyö Maanantaina 19.8.2024 klo 10.00 - 12.00 Paikka: Tiedepuisto, Coaching Class -huone (3B-rakennus, 4. kerros).
Miten yliopistoyhteistyö voi vauhdittaa elintarvike- tai luonnontuotealan yrityksesi liiketoimintaa?
Tervetuloa kuulemaan Itä-Suomen yliopiston monipuolisista tutkimus- ja kehittämismahdollisuuksista yrityksille:
Rahoitusmahdollisuudet
Elintarviketurvallisuus
Raaka-aineiden terveyspotentiaali
Yritysten toimeksiannot opetuksessa.
Tilaisuudessa keskustellaan erilaisista rahoitusmahdollisuuksista, kuten Business Finland -rahoituksen hakemisesta. Lisäksi aiheita ovat raaka-aineiden terveyspotentiaali ja elintarviketurvallisuus.
Tutkimusyhteistyö voi tuottaa yrityksellesi ja rahoittajalle monipuolista dataa päätöksenteon tueksi, esimerkiksi mittausten, kyselyjen ja haastatteluiden avulla.
Yliopisto etsii jatkuvasti yritysten caseja ja toimeksiantoja opetukseen, joissa opiskelijat voivat analysoida ja ratkaista yritysten tuotteiden ja liiketoiminnan kehittämishaasteita.
Itä-Suomen yliopistossa opiskelee kansainvälisiä Master of Public Health -ohjelman opiskelijoita eri puolilta maailmaa, jotka voivat tarjota arvokasta tietoa esimerkiksi potentiaalisista vientimarkkinoista.
Asiantuntijoilla on laaja kokemus erilaisten tutkimushankkeiden toteuttamisesta erikokoisten yritysten kanssa:
Kati Väkeväinen, elintarviketurvallisuus (Itä-Suomen yliopisto)
Jenni Korhonen, yritysten tutkimus- ja kehittämistyö (Itä-Suomen yliopisto)
Ilmoittaudu Elintarvikealan ja Itä-Suomen yliopiston tutkimusyhteistyö -tapahtumaan 19.8. sähköpostitse Satu Niiraselle: satu.niiranen@businessjoensuu.fi.
KareliaBite -tapahtuma: Verkostoista voimaa elintarvikealan tuotekehitykseen 17.5.2024
Verkostoista voimaa elintarvikealan tuotekehitykseen -yhteistyötilaisuus
Aika: 17.5.2024 klo 9:30-14:00 Paikka: Soinilan Oy, Parkkilantie 120, 82200 Hammaslahti
Haluatko kehittää tuotteitasi ja löytää uusia kumppaneita elintarvikealan tuotekehitykseen? Kaipaatko palautetta tuotteistasi ja niiden soveltuvuudesta koti- ja vientimarkkinoille?
Tervetuloa elintarvikeyrittäjien treffeille Soinilan tilalle rakentamaan uudenlaista elintarvikealan yhteistyö- ja tuotekehitysverkostoa, joka vahvistaa yrityksesi asemaa sekä kotimaan- että vientimarkkinoilla. Samalla tutustut toisiin yrittäjiin ja tuotteisiin, sekä päivität tuotekehitysosaamistasi.
Yhteistyömahdollisuuksia on ideoimassa myös Jyväs-Hampun Mikko Ilmoniemi Keski-Suomesta. Mikko on kokenut tuotekehittäjä ja artesaaniruoan tuottaja, joka viljelee omalla maatilalla öljyhamppua ja jalostaa Jyväs-Hamppu -tuoteperheen tuotteita. Hän voitti artesaaniruoan SM-kilpailut vuonna 2020, sai Lähiruokateko-palkinnon vuonna 2023 ja markkinoi tuotteitaan myös kansainvälisellä premium-markkinalla. Tilaisuudessa voit myös saada häneltä palautetta yrityksesi tuotteista.
Tilaisuus on avoin kaikille yrityksille ja sen järjestävät yhdessä Elintarvike- ja luonnontuotealan tuotteita vientimarkkinoille -KareliaBite -hanke ja Riverian Jotpa Elintarvikkeiden myynti- ja markkinointiosaaminen koti – ja vientimarkkinoilla -koulutus.
9:30 - Kahvit ja pientä suolaista tarjolla 10:00 Tervetuloa, Hanne Husso ja Marja-Leena Hirvonen Soinilan esittely Piia ja Markku Soininen 10:30 Elintarvikealan kuulumiset Keski-Suomesta ja kokemuksia kansainvälisestä premium-markkinasta, Mikko Ilmoniemi, Jyväs-Hamppu 11:00 Verkostoitumistyöpaja 13:00 Yhteenveto ja sopiminen seuraavista askeleista 14:00 Tilaisuus päättyy
Luksusjahtiteollisuuden vientimahdollisuudet -tilaisuus Torstaina 16.5.2024 klo 12.00 - 16.00 Luksusjahtiteollisuuden vientimahdollisuudet ovat keskiössä Superyacht Foodie & Superyacht Cluster -tapahtumassa, joka järjestetään Joensuussa Itä-Suomen infotilaisuutena. Tilaisuudessa sinulla on mahdollisuus pitchata oma tuotteesi tai palvelusi ja saada arvokasta palautetta sen soveltuvuudesta superjahtimarkkinoille. Lisäksi tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden verkostoitua, löytää uusia liiketoimintakumppaneita sekä hankkia inspiraatiota toiminnan laajentamiseen uusille markkinoille. Lisätiedot ja ilmoittautuminen tilaisuuteen 13.5.2024 mennessä.
vähittäis- ja erikoiskauppojen tuotevalikoimaan, hintatasoon, pakkauksiin
food service -jakelukanavan toimintaan
kartoitetaan omien tuotteiden kansainvälistymispotentiaalia
tutustutaan Markt des Guten Geschmacks -messuihin (benchmarkataan saksalaisten tuotteiden esittelyä ja markkinointikeinoja)
3. Valmennustyöpaja: Saksan matkan opit Keskiviikkona 17.4. klo 12.00 –16.00. Lisätietoja ja ilmoittautuminen valmennustyöpajaan 10.4. mennessä: satu.niiranen@businessjoensuu.fi.
Mitä opittiin? Mitä voisin hyödyntää omassa yritystoiminnassani ja miten? Kysynnän trendit ja kilpailutekijät Keski-Euroopassa.
Tilaa uutiskirje
Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista