Onko yrityksesi kasvuhaluinen kansainvälisille markkinoille?
Kansainvälisen liiketoiminnan valmennus
Tavoitteletko yrityksellesi kasvua kansainvälistymisestä? Oletko kiinnostunut kehittämään tuotteita kansainvälisten markkinoiden tarpeisiin? KareliaBite on kansainvälisen liiketoiminnan valmennus elintarvike- ja luonnontuotealan yrityksille. Valmennuksessa luot askelmerkit tavoitteelliseen kansainvälistymiseen.
KareliaBite-valmennuksessa selkeytät yrityksesi kansainvälistymisen tavoitteet, löydät uusia vientimahdollisuuksia ja tunnistat yrityksesi kehittämiskohteita. Valmennuspakettien teemat rakentuvat kansainvälisten elintarvike- ja luonnontuotealan tapahtumien sekä kansainvälisten asiantuntijoiden ja toimijoiden vierailujen ympärille.
Valmennukset toteutetaan avoimina ryhmävalmennuksina, joissa asiantuntijasparraus ja ennakkotehtävät auttavat sinua luomaan tavoitteellisen kasvusuunnitelman kansainvälistymisen tueksi. Lisäksi ryhmäkeskustelut ja vertaistuki muilta yrittäjiltä tarjoavat arvokasta kokemusten vaihtoa ja uusia näkökulmia liiketoimintasi ja tuotestrategian kehittämiseen. Valmennuksessa eri kansainvälistymisen vaiheissa olevat yritykset voivat oppia toisiltaan.
Valmennus on sinulle kun: • Yrityksesi suunnittelee tavoitteellisesti kansainvälistymistä. • Yrityksesi on kiinnostunut nostamaan tuotteidensa jalostusastetta. • Olet sitoutunut osallistumaan valmennustapaamisiin.
Saksan messumatkoihin liittyvät valmennukset ja tapahtumat 2024
Tutustu tuleviin valmennuksiin ja tapahtumiin.
Elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden konseptointi Saksan markkinoille 2: 7.11.2024
Elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden tuotteistaminen ja konseptointi Saksan markkinoille 2
Monica Jalonen, Kamon Oy
Torstaina 7.11. klo 12-16
Paikka: Joensuun Tiedepuisto, Oranssi sali (3A-rakennus, 4. krs.)
Kahden valmennuskerran kokonaisuudessa saat kattavan käsityksen tuotteistamisen eri vaiheista ja saat työkaluja vakuuttavan konseptin rakentamiseen. Valmennuksissa käsitellään seuraavia teemoja:
Mistä tuotteistaminen lähtee liikkeelle, ja mitä tulee huomioida eri vaiheissa?
Brändi, pakkaus, konsepti – vakuuta kohderyhmäsi.
Kuluttaja- ja markkinaymmärryksen merkittävä rooli onnistumisessa.
Valmennukseen ilmoittautuneille lähetetään ennen tapaamisia ennakkotehtävä.
VIENTIYRITYSTEN YHTEISTAPAAMINEN to 14.11. klo 12 – 17 Crazy Townissa, Jyväskylässä. Tutustutaan, jaetaan vientitietoa ja suunnitellaan yhteisiä vienninedistämisen toimenpiteitä. Kaikki kansainväliseen kasvuun tähtäävät elintarvikeyritykset, tervetuloa mukaan!
KareliaBite järjestää Jyväskylään yhteiskyydityksen.
Lähtö Joensuusta 14.11. ja paluu Joensuuhun 15.11. (aika tarkentuu)
Jokainen osallistuja ilmoittautuu tapahtumaan suoraan tapahtuman järjestäjälle ylläolevasta linkistä ja hoitaa mahdollisen peruutuksen tapahtuman järjestäjän kanssa. Osallistujat vastaavat itse yöpymis- ja ruokakuluista. Ilmoittaudu kyyditykseen 7.11. mennessä.
Saksan messumatka: Food&Life, München 30.11.-4.12.2024
Food&Life -messut, München
Ajankohta: 30.11.-4.12.2024
Matkan teema ”Feinkost” – Premium-elintarvikkeet ja nimisuojatuotteet. Tämä markkina keskittyy korkealaatuisten, usein käsityönä valmistettujen elintarvikkeiden, kuten pakastekuivattujen tuotteiden, gourmet-ruokien, luksustuotteiden ja erikoistuotteiden, levittämiseen ja myyntiin.
• Kuluttajamessut, joilla on vuosittain 90 000 kävijää, yli 800 näytteilleasettajaa ja 10 000 m2 näyttelytilaa. • Mahdollisuus tutustua Saksan ostovoimaisimman alueen markkinapotentiaaliin ja nimisuojattuihin tuotteisiin. • Messuilla on tarjolla myös teemaan liittyviä workshoppeja ja luentoja sekä start up -alue. • Esillä pääosin eteläsaksalaisten yritysten tuotteita (juomat, suklaa, liha, luonnon- ja leipomotuotteet).
Ilmoittautuminen messumatkalle viimeistään 4.10. mennessä.
Alustava matkaohjelma:
Lauantai 30.11. Lähtö Helsingistä ja saapuminen Müncheniin Majoittuminen hotelliin Vapaa aikataulu tutustua Müncheniin Yhteinen päivällinen (omakustanteinen)
Sunnuntai 1.12. Tutustuminen Food & Life -messuihin Verkostotapaaminen ja benchmarkkaus • Järjestäjä: Food Made in Germany ja paikallinen nimisuojatuotejärjestö Yhteinen päivällinen (omakustanteinen) ja päivän palaute
Maanantai 2.12. Matkan teeman mukainen kauppakierros • kohteet tarkentuvat osallistujien toiveiden mukaan Yhteinen päivällinen (omakustanteinen) ja päivän palaute
Tiistai 3.12. Tutustuminen alueelliseen organisaatioon, joka hallinnoi nimisuojatuotteita • Tutustuminen heidän palveluihinsa • Kriteerit nimisuojatuotteille, esimerkkejä ja vinkkejä tuotteistamiseen Yhteinen päivällinen (omakustanteinen) ja päivän palaute
Keskiviikko 4.12. Paluu Helsinkiin
Voit kysyä messuista ja esittää toiveesi 2.12. kauppakierroksen sisällöstä: hanne.husso@businessjoensuu.fi 050 331 6867
Lisätietoja
Toivotamme kaikki pohjoiskarjalaiset elintarvike- ja luonnontuotealan yritykset tervetulleiksi Saksan messumatkoillemme. Business Joensuun toimialueella (Joensuu, Ilomantsi, Outokumpu, Polvijärvi, Heinävesi, Kitee, Rääkkylä ja Tohmajärvi) olevat yritykset saavat osallistumisen tuettuna de minimis -palveluna. Kontiolahden, Liperin, Juuan, Lieksan ja Nurmeksen yritykset voivat myös osallistua matkoille, mutta maksavat yritysrahoitusosuutena tapahtumakohtaisen markkinahinnan.
Markkinahinta: 2 500 €, josta Yrityksen maksuosuus: 750 € + ALV
De minimis -tuetut toimenpiteet alkavat Helsingistä. Messumatkalle lähtevät yritykset kustantavat matkaliput ja mahdollisen yöpymisen Helsingissä itse.
Messumatkaan kuuluu osallistuminen KareliaBiten ryhmävalmennuksiin ennen ja jälkeen messumatkan erikseen sovitulla tavalla. Ilmoittautuminen messumatkalle on sitova. Ilmoittautumisen yhteydessä peritään ilmoittautumismaksu, joka on 50 % yrityksen maksuosuudesta. Mikäli yritys peruu osallistumisensa messumatkalle, yritykseltä peritään siihen mennessä matkasta aiheutuneet kustannukset. Kuitenkin vähintään ennakkomaksun verran. Yritys ilmoittautuu matkalle sitovasti lähettämällä de minimis -lomakkeen.
Voit osallistua valmennukseen myös Teamsilla, kerro toiveesi ilmoittautumisen yhteydessä.
Valmennuksen sisältö tarkentuu myöhemmin.
Saksan messumatka: Internationale Grüne Woche 20.-23.1.2025
Internationale Grüne Woche, Berliini
Ajankohta: 20.-23.1.2025
Messuista:
Vuodesta 1926, vuosittain järjestettävä maailman suurin ruoka-aiheinen elintarvike-, ruokamatkailu- ja maatalousalan tapahtuma, joka on suunnattu ensisijaisesti kuluttajille, mutta se kokoaa kuitenkin myös suuren joukon alan ammattimaisia toimijoita yhteen. Kävijöitä vuosittain 300 000 ja näytteilleasettajia parinkymmenen hallin alueella noin 1 400, 60 eri maasta.
Kymmenien messuhallien kokonaisuus sisältää maaosastojen lisäksi eri teemaisia osastoja koko ruokaketjuun liittyen. Läpileikkaavana teemana tarjonnassa on vastuullisuus. Myös kaikilla 16 Saksan osavaltiolla on myös oma osastonsa tyypillisine tuotteineen ja ominaispiirteineen.
Messuilta saa erinomaisen kokonaiskuvan kansainvälisestä ja saksalaisesta tuotetarjonnasta, kilpailutilanteesta ja markkinamahdollisuuksista suomalaisille yrityksille. Erityisesti Saksan osavaltioiden ja pohjoismaiden osastoilta saa hyödyllisiä ideoita omaan tuotekehitykseen.
Messujen yhteydessä tutustumme tarkemmin kahden saksalaisen osavaltion, Niedersachsenin ja Thüringenin halliin näytteilleasettajiin ja tuotteisiin sekä osallistumme ”Business Days” -ammattilaistapahtumaan.
Siirtyminen lähijunalla lentokentältä hotelliin ja majoittuminen
Tutustumiskäynti
18:00 Yhteinen päivällinen (omakustanteinen)
Tiistai 21.1.2025, Internationale Grüne Woche -messut
8:00 aamiainen hotellissa
9:00 lähtö hotellilta messuille
10:00 - 12:00 Halli 19/ Niedersachsen
Tutustuminen Niedersachsenin ja Thüringenin hallin näytteilleasettajiin ja tuotteisiin (lista näytteilleasettajista täydentyy, ja matkalle osallistujat saavat sen tutustuttavaksi etukäteen).
12:00 – 17:00
Tutustuminen Grüne Woche-messujen muuhun tarjontaan omatoimisesti (matkan osallistujien ennakkovalmistautuminen ja tavoitteet huomioiden).
17:30 Grüne Woche Business Days
Varattu oma tila messukeskuksessa, osallistujina myös Niedersachsen-hallissa tuotteitaan esitteleviä saksalaisia yrityksiä 4-5 ja Vaasan seudun yrityksistä 4-5 hlöä, (kieli englanti)
Puheenvuorot ja keskustelua:
”Saksan elintarvikealan ominaispiirteet ja mahdollisuudet suomalaisille yrityksille”, Ralf Pohle, Food Made in Germany
Suomalaisten yritysten tuote-esittelyt, pitchaus, palautteen kerääminen saksalaisilta yrityksiltä ja Ralf Pohlelta.
19:00 Yhteinen päivällinen (omakustanteinen)
Palautteen läpikäynti.
Paluu hotellille.
Keskiviikko 22.1.2025, tutustumiskäynnit Berliinin alueella
aamiainen hotellissa
10:00Lähtö hotellista tutustumiskohteisiin
Metzgerei
Edeka Zukunftsmarkt
18:00 Yhteinen päivällinen (omakustanteinen ja päivän yhteenveto
Torstai 23.1.2025
aamiainen hotellissa
10:00 lähtö hotellista lentokentälle
13:00-15:55 lento Berliini-Helsinki
Lisätietoja
Jos olet kiinnostunut osallistumaan matkalle, ota yhteyttä:
Toivotamme kaikki pohjoiskarjalaiset elintarvike- ja luonnontuotealan yritykset tervetulleiksi Saksan messumatkoillemme. Business Joensuun toimialueella (Joensuu, Ilomantsi, Outokumpu, Polvijärvi, Heinävesi, Kitee, Rääkkylä ja Tohmajärvi) olevat yritykset saavat osallistumisen tuettuna de minimis -palveluna.
Kontiolahden, Liperin, Juuan, Lieksan ja Nurmeksen yritykset voivat myös osallistua matkoille, mutta maksavat yritysrahoitusosuutena tapahtumakohtaisen markkinahinnan.
Markkinahinta: 3 000 €, josta Yrityksen maksuosuus: 725 € + ALV
Matkalle voi osallistua 1-2 henkilöä per yritys. Jos messumatkalle osallistuu yrityksestä kaksi henkilöä, yritys maksaa maksuosuuden erikseen kummastakin osallistujasta. Yritykselle kohdistuva de minimis -tuki kaksinkertaistuu, koska tuki määräytyy osallistujamäärän mukaan.
De minimis -tuetut toimenpiteet alkavat Helsingistä. Messumatkalle lähtevät yritykset kustantavat matkaliput ja mahdollisen yöpymisen Helsingissä itse.
Messumatkaan kuuluu osallistuminen KareliaBiten ryhmävalmennuksiin ennen ja jälkeen messumatkan erikseen sovitulla tavalla. Ilmoittautuminen messumatkalle on sitova. Ilmoittautumisen yhteydessä peritään ilmoittautumismaksu, joka on 50 % yrityksen maksuosuudesta.
Mikäli yritys peruu osallistumisensa messumatkalle, yritykseltä peritään siihen mennessä matkasta aiheutuneet kustannukset. Kuitenkin vähintään ennakkomaksun verran. Yritys ilmoittautuu matkalle sitovasti lähettämällä de minimis -lomakkeen.
Voit osallistua valmennukseen myös Teamsilla. Kerro toiveesi etäosallistumisesta ilmoittautumisen yhteydessä.
KareliaBite-valmennus: Food Service - Elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden tuotekehitysmahdollisuudet 25.2.2025
Food Service - Elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden tuotekehitysmahdollisuudet Saksan markkinoilla
Ajankohta: tiistai 25.2. klo 9-14
Tutustuminen hotellin aamiaiseen ja ruokapalveluihin Joensuussa.
Sisältö ja paikka tarkentuu pian.
Saksan messumatka: Internorga, Hampuri 15.–19.3.2025
Saksan messumatka: Internorga, Hampuri
Matkan ajankohta: 15.–19.3.2025
Olisiko Food Service tuotteillesi sopiva jakelukanava?
Food Service -ala on täynnä mahdollisuuksia elintarvikeyrityksille, jotka hakevat uusia kasvumahdollisuuksia ja asiakkaita. Alan monipuolinen asiakaskunta - ravintoloista ja kahviloista aina catering-yrityksiin, hotellialalle ja julkiseen ruokapalveluun - etsii jatkuvasti uusia, laadukkaita raaka-aineita, puolivalmisteita ja valmiita tuotteita.
Internorga-messut ovat Food Service alan ammattilaisten kansainvälinen huipputapahtuma. Vuosittain tapahtumassa on n. 80 000 kävijää ja 1300 näytteilleasettajaa.
Messuilta saa kattavan kuvan Food Service -alan nykytilasta, tulevaisuuden trendeistä, asiakkaista sekä alan tuotevaatimuksista. Esillä on myös runsaasti alan laitteita ja uusinta teknologiaa.
Matkalle osallistuvat yritykset pääsevät verkostoitumaan saksalaisten alan yritysten ja yhteistyökumppaneiden kanssa, pitchaamaan tuotteitaan ja keräämään arvokasta palautetta tuotekehityksen ja markkinoinnin tueksi.
Alustava ohjelma:
Lauantai 15.3.
17:10 -18:15Lento Helsinki-Hampuri
Siirtyminen lentokentältä hotelliin ja majoittuminen
19:30Yhteinen päivällinen (omakustanteinen)
Sunnuntai 16.3.
9:00lähtö hotellilta
10:00-16:00Internorga-messut
Tutustuminen messuihin, Food Service -asiantuntijaluento (tarkentuu)
Suomalaisten yritysten tuote-esittely, pitchaus ja palautteen kerääminen
18:00Yhteinen päivällinen (omakustanteinen)
Maanantai 17.3.
9:00lähtö hotellilta
9:30Omatoiminen tutustuminen Internorga -messut
15:00Food Service -tutustumiskäynnit
kahvila/ ravintola/ ammattikeittiö
18:00Päivän yhteenveto ja yhteinen päivällinen (omakustanteinen)
Tiistai 18.3.
9:00Lähtö hotellilta
10:00Tutustumiskäynnit: tukut ja kauppakierros (tarkentuu)
18:00Päivän yhteenveto ja yhteinen päivällinen (omakustanteinen)
Keskiviikko 19.3.
10:00Lähtö hotellilta lentokentälle
13:25-16:15Lento Berliini-Helsinki
Lisätietoja:
Jos olet kiinnostunut osallistumaan matkalle, ota yhteyttä Hanne Hussoon:
Matkan hinta: Toivotamme kaikki pohjoiskarjalaiset elintarvike- ja luonnontuotealan yritykset tervetulleiksi Saksan messumatkoillemme.
Business Joensuun toimialueella (Joensuu, Ilomantsi, Outokumpu, Polvijärvi, Heinävesi, Kitee, Rääkkylä ja Tohmajärvi) olevat yritykset saavat osallistumisen tuettuna de minimis -palveluna.
Kontiolahden, Liperin, Juuan, Lieksan ja Nurmeksen yritykset voivat myös osallistua matkoille, mutta maksavat yritysrahoitusosuutena tapahtumakohtaisen markkinahinnan.
Tapahtumakohtainen markkinahinta: 1 000 €, josta
yrityksen maksuosuus: 350 € + ALV
Matkalle voi osallistua 1-2 henkilöä per yritys. Jos messumatkalle osallistuu yrityksestä kaksi henkilöä, yritys maksaa maksuosuuden erikseen kummastakin osallistujasta. Yritykselle kohdistuva de minimis -tuki kaksinkertaistuu, koska tuki määräytyy osallistujamäärän mukaan.
De minimis -tuetut toimenpiteet alkavat Helsingistä. Messumatkalle lähtevät yritykset kustantavat matkaliput ja mahdollisen yöpymisen Helsingissä itse.
Messumatkaan kuuluu osallistuminen KareliaBiten ryhmävalmennuksiin ennen ja jälkeen messumatkan erikseen sovitulla tavalla. Ilmoittautuminen messumatkalle on sitova.
Ilmoittautumisen yhteydessä peritään ilmoittautumismaksu, joka on 50 % yrityksen maksuosuudesta. Mikäli yritys peruu osallistumisensa messumatkalle, yritykseltä peritään siihen mennessä matkasta aiheutuneet kustannukset. Kuitenkin vähintään ennakkomaksun verran. Yritys ilmoittautuu matkalle sitovasti lähettämällä de minimis -lomakkeen.
Voit osallistua valmennukseen myös Teamsilla. Kerro toiveesi etäosallistumisesta ilmoittautumisen yhteydessä.
Saksan messumatka: Anuga, Köln 4.–8.10.2025
Saksan messumatka: Anuga, Köln
Matkan ajankohta: 4.–8.10.2025
Matkan teema: Elintarvikealan tulevaisuus ja viimeisimmät tuoteinnovaatiot • Maailman johtava ja kansainvälisesti merkittävin ruoka- ja juomavalmistajien ammattilaismessutapahtuma. • Konferenssien ja workshoppien lisäksi tarjolla erityisnäyttelyitä kuten Anuga Taste Innovation Show ja Meet more Meatless and Dairy Alternatives. • Messuilla on yli 7900 näytteilleasettajaa 200:sta eri maasta ja 140 000 kävijää. • Messut tarjoavat yrityksille ensikäden ajankohtaista markkinatietoa sekä kattavan kuvan alan kansainvälisistä trendeistä, tuoteuutuuksista ja kehityksestä.
Messuilla vientivalmiiden yritysten on jo mahdollista sopia markkinointi- ja myyntitapaamisia potentiaalisten asiakkaiden kanssa. Muille tarjotaan messujärjestäjän kanssa mahdollisuus pitchata tuotteitaan saksalaisille yrityksille, yhteistyökumppaneille ja potentiaalisille asiakkaille ja näin kerätään palautetta jatkon tuotekehitykseen ja markkinointiin. Matkan aikana järjestetään myös 1-3 teeman mukaista tutustumiskäyntiä.
Matkan ohjelma tarkentuu myöhemmin.
Lisätietoja:
Jos olet kiinnostunut osallistumaan matkalle, ota yhteyttä Hanne Hussoon:
hanne.husso@businessjoensuu.fi
050 331 6867
Matkan hinta: Toivotamme kaikki pohjoiskarjalaiset elintarvike- ja luonnontuotealan yritykset tervetulleiksi Saksan messumatkoillemme.
Business Joensuun toimialueella (Joensuu, Ilomantsi, Outokumpu, Polvijärvi, Heinävesi, Kitee, Rääkkylä ja Tohmajärvi) olevat yritykset saavat osallistumisen tuettuna de minimis -palveluna.
Kontiolahden, Liperin, Juuan, Lieksan ja Nurmeksen yritykset voivat myös osallistua matkoille, mutta maksavat yritysrahoitusosuutena tapahtumakohtaisen markkinahinnan.
Tapahtumakohtainen markkinahinta: 1 000 €, josta
yrityksen maksuosuus: 350 € + ALV
Matkalle voi osallistua 1-2 henkilöä per yritys. Jos messumatkalle osallistuu yrityksestä kaksi henkilöä, yritys maksaa maksuosuuden erikseen kummastakin osallistujasta. Yritykselle kohdistuva de minimis -tuki kaksinkertaistuu, koska tuki määräytyy osallistujamäärän mukaan.
De minimis -tuetut toimenpiteet alkavat Helsingistä. Messumatkalle lähtevät yritykset kustantavat matkaliput ja mahdollisen yöpymisen Helsingissä itse.
Messumatkaan kuuluu osallistuminen KareliaBiten ryhmävalmennuksiin ennen ja jälkeen messumatkan erikseen sovitulla tavalla. Ilmoittautuminen messumatkalle on sitova.
Ilmoittautumisen yhteydessä peritään ilmoittautumismaksu, joka on 50 % yrityksen maksuosuudesta. Mikäli yritys peruu osallistumisensa messumatkalle, yritykseltä peritään siihen mennessä matkasta aiheutuneet kustannukset. Kuitenkin vähintään ennakkomaksun verran. Yritys ilmoittautuu matkalle sitovasti lähettämällä de minimis -lomakkeen.
Aikaisemmin vuonna 2024 toteutetut valmennukset ja Saksan matkat
Elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden tuotteistaminen ja konseptointi Saksan markkinoille 1
Monica Jalonen, Kamon Oy
Tiistaina 29.10. klo 12-16
Paikka: Joensuun Tiedepuisto, Oranssi sali (3A-rakennus, 4. krs.)
Kahden valmennuskerran kokonaisuudessa saat kattavan käsityksen tuotteistamisen eri vaiheista ja saat työkaluja vakuuttavan konseptin rakentamiseen. Valmennuksissa käsitellään seuraavia teemoja:
Mistä tuotteistaminen lähtee liikkeelle, ja mitä tulee huomioida eri vaiheissa?
Brändi, pakkaus, konsepti – vakuuta kohderyhmäsi.
Kuluttaja- ja markkinaymmärryksen merkittävä rooli onnistumisessa.
Valmennukseen ilmoittautuneille lähetetään ennen tapaamisia ennakkotehtävä.
Voit osallistua valmennukseen myös Teamsilla, kerro toiveesi ilmoittautumisen yhteydessä.
Kansainväliset ruokalahjat -tapahtuma Torstaina 10.10. 2024 klo 12.00 - 17.00 Paikka: Tiedepuisto, Temple of Challenge -sali (3A-rakennus, 4. kerros).
Elintarvike-, luonnontuote- ja matkailualan yritykset kohtaavat makujen ja elämysten markkinoilla. Tilaisuudessa voit tavata potentiaalisia asiakkaita ja kuulla ajankohtaisia nostoja meiltä ja maailmalta. Kasvata verkostoasi, löydä uusia yhteistyökumppaneita, tuotteita, ohjelmapalveluita ja raaka-aineita keittiöön.
Tilaisuuden yhteydessä järjestetään minimessut, joille yrityksillä on mahdollisuus varata maksutta oma esittelypiste. Paikkoja on tarjolla 20, ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tilaisuuden puhujavierailta on mahdollisuus saada palautetta omasta tuotteestaan tai palvelustaan. Valmistaudu esittelyyn myös englanniksi.
Ilmoittaudu tilaisuuteen 3.10.2024 mennessä.
Tapahtuman lisätiedot, puhujavieraiden esittelyt ja ilmoittautumislinkki:
Vastuullisuusviestintä 2: Vastuullisuus viestii kansainvälisesti
Anu Ruusila, Cordial Communications Oy
Tiistaina 17.9.2024 klo 12.00-16.00 Paikka: Tiedepuisto, Kokoustila Victoria (4B-rakennus, 1. krs).
Käytännönläheisessä valmennuksessa perehdytään vastuullisuusviestintään kiinteänä osana elintarvike- ja luonnontuotealan yritysten vastuullisuustyötä. Valmennuksen aikana osallistujat tekevät konkreettisia viestinnän toimenpiteitä, esimerkiksi vastuullisuuden avainviestien ja sisältöjen sanoittamista yritysten verkkosivuille. Lisäksi käydään läpi elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden vastuullisuusviestinnän esimerkkejä kotimaasta ja maailmalta, erityisesti Saksasta.
Osallistujien ymmärrys vaikuttavasta viestinnästä ja sen merkityksestä kilpailuetuna kasvaa. Kukin osallistuja löytää oman yrityksen ja tuotteen keskeisimmät vastuullisuuteen liittyvät avainviestit sekä sisällöt.
▪️ Suomalaisten elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden vastuullisuusvaltit ja niistä viestiminen ▪️ Vastuullisuusraportointi ▪️ Tärkeimmät sidosryhmät
Voit osallistua valmennukseen myös Teamsilla. Kerro toiveesi etäosallistumisesta ilmoittautumisen yhteydessä.
Vastuullisuusviestintä 1: Hyvät teot näkyviin
Anu Ruusila, Cordial Communications Oy
Torstaina 5.9.2024 klo 12.00-16.00 Paikka: Tiedepuisto, Coaching Class (3B-rakennus, 4. krs.)
Käytännönläheisessä valmennuksessa perehdytään vastuullisuusviestintään kiinteänä osana elintarvike- ja luonnontuotealan yritysten vastuullisuustyötä. Valmennuksen aikana osallistujat tekevät konkreettisia viestinnän toimenpiteitä, esimerkiksi vastuullisuuden avainviestien ja sisältöjen sanoittamista yritysten verkkosivuille. Lisäksi käydään läpi elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden vastuullisuusviestinnän esimerkkejä kotimaasta ja maailmalta, erityisesti Saksasta.
Osallistujien ymmärrys vaikuttavasta viestinnästä ja sen merkityksestä kilpailuetuna kasvaa. Kukin osallistuja löytää oman yrityksen ja tuotteen keskeisimmät vastuullisuuteen liittyvät avainviestit sekä sisällöt.
▪️ Vastuullisuuden merkitys yritykselle kotimaassa ja viennissä ▪️ Oman yrityksen vastuullisuustyö ▪️ Vastuullisuusviestinnän hyödyt ▪️ Sisältöideoita viestintään
Ilmoittaudu valmennukseen 29.8. mennessä sähköpostitse: satu.niiranen@businessjoensuu.fi
Voit osallistua valmennukseen myös Teamsilla. Kerro toiveesi etäosallistumisesta ilmoittautumisen yhteydessä.
Elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden tuotekehitysmahdollisuudet Saksan markkinoilla Torstaina 22.8. klo 12-15 Ilmoittautuminen 19.8. mennessä: satu.niiranen@businessjoensuu.fi Paikka: Valamon luostari
Ohjelma: klo 11:00 lähtö Joensuusta (Länsikatu 15, Joensuun Tiedepuisto) 12:00 saapuminen Valamoon, Valamo Beverages | Heavenly Spirits from Valamo Valamon Distillery - toiminnan esittely, Isä Nasari: Valamon viinitila ja tislaamo, Viinitila | Valamon luostari ja Valamo Beverages | Heavenly Spirits from Valamo 13:15 tauko ja kahvit kahvila Trapetsa 13:30-15:00 Ryhmävalmennus: ”Elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden tuotekehitysmahdollisuudet Saksan markkinoilla” - ideoita tuotekehitykseen, markkinointiin, tuotekehitysyhteistyöhön 15:00 lähtö Valamosta Joensuuhun 16:00 saapuminen Joensuuhun (Länsikatu 15) Valmennuksen järjestävät yhteistyössä Elintarvike- ja luonnontuotealan tuotteita vientimarkkinoille -KareliaBite -hanke ja Riverian Jotpa Elintarvikkeiden myynti- ja markkinointiosaaminen koti – ja vientimarkkinoilla -koulutus.
Elintarvikealan ja Itä-Suomen yliopiston tutkimusyhteistyö Maanantaina 19.8.2024 klo 10.00 - 12.00 Paikka: Tiedepuisto, Coaching Class -huone (3B-rakennus, 4. kerros).
Miten yliopistoyhteistyö voi vauhdittaa elintarvike- tai luonnontuotealan yrityksesi liiketoimintaa?
Tervetuloa kuulemaan Itä-Suomen yliopiston monipuolisista tutkimus- ja kehittämismahdollisuuksista yrityksille: • Rahoitusmahdollisuudet • Elintarviketurvallisuus • Raaka-aineiden terveyspotentiaali • Yritysten toimeksiannot opetuksessa.
Tilaisuudessa keskustellaan erilaisista rahoitusmahdollisuuksista, kuten Business Finland -rahoituksen hakemisesta. Lisäksi aiheita ovat raaka-aineiden terveyspotentiaali ja elintarviketurvallisuus.
Tutkimusyhteistyö voi tuottaa yrityksellesi ja rahoittajalle monipuolista dataa päätöksenteon tueksi, esimerkiksi mittausten, kyselyjen ja haastatteluiden avulla.
Yliopisto etsii jatkuvasti yritysten caseja ja toimeksiantoja opetukseen, joissa opiskelijat voivat analysoida ja ratkaista yritysten tuotteiden ja liiketoiminnan kehittämishaasteita. Itä-Suomen yliopistossa opiskelee kansainvälisiä Master of Public Health -ohjelman opiskelijoita eri puolilta maailmaa, jotka voivat tarjota arvokasta tietoa esimerkiksi potentiaalisista vientimarkkinoista. Asiantuntijoilla on laaja kokemus erilaisten tutkimushankkeiden toteuttamisesta erikokoisten yritysten kanssa: • Kati Väkeväinen, elintarviketurvallisuus (Itä-Suomen yliopisto) • Jenni Korhonen, yritysten tutkimus- ja kehittämistyö (Itä-Suomen yliopisto) Ilmoittaudu Elintarvikealan ja Itä-Suomen yliopiston tutkimusyhteistyö -tapahtumaan 19.8. sähköpostitse Satu Niiraselle: satu.niiranen@businessjoensuu.fi.
Näkyväksi netissä – Verkkonäkyvyyden valmennus kansainvälistyville yrityksille Torstaina 23.5.2024 klo 12.00-16.00 Paikka: Tiedepuisto, Coaching Class (3B-rakennus, 4. kerros.)
Näkyvyyden ABC – miten yritys nousee hakutulosten kärkeen?
Verkostoista voimaa elintarvikealan tuotekehitykseen -yhteistyötilaisuus Aika: 17.5.2024 klo 9:30-14:00 Paikka: Soinilan Oy, Parkkilantie 120, 82200 Hammaslahti
Haluatko kehittää tuotteitasi ja löytää uusia kumppaneita elintarvikealan tuotekehitykseen? Kaipaatko palautetta tuotteistasi ja niiden soveltuvuudesta koti- ja vientimarkkinoille?
Tervetuloa elintarvikeyrittäjien treffeille Soinilan tilalle rakentamaan uudenlaista elintarvikealan yhteistyö- ja tuotekehitysverkostoa, joka vahvistaa yrityksesi asemaa sekä kotimaan- että vientimarkkinoilla. Samalla tutustut toisiin yrittäjiin ja tuotteisiin, sekä päivität tuotekehitysosaamistasi.
Yhteistyömahdollisuuksia on ideoimassa myös Jyväs-Hampun Mikko Ilmoniemi Keski-Suomesta. Mikko on kokenut tuotekehittäjä ja artesaaniruoan tuottaja, joka viljelee omalla maatilalla öljyhamppua ja jalostaa Jyväs-Hamppu -tuoteperheen tuotteita. Hän voitti artesaaniruoan SM-kilpailut vuonna 2020, sai Lähiruokateko-palkinnon vuonna 2023 ja markkinoi tuotteitaan myös kansainvälisellä premium-markkinalla. Tilaisuudessa voit myös saada häneltä palautetta yrityksesi tuotteista.
Tilaisuus on avoin kaikille yrityksille ja sen järjestävät yhdessä Elintarvike- ja luonnontuotealan tuotteita vientimarkkinoille -KareliaBite -hanke ja Riverian Jotpa Elintarvikkeiden myynti- ja markkinointiosaaminen koti – ja vientimarkkinoilla -koulutus.
OHJELMA:
9:30 - Kahvit ja pientä suolaista tarjolla 10:00 Tervetuloa, Hanne Husso ja Marja-Leena Hirvonen Soinilan esittely Piia ja Markku Soininen 10:30 Elintarvikealan kuulumiset Keski-Suomesta ja kokemuksia kansainvälisestä premium-markkinasta, Mikko Ilmoniemi, Jyväs-Hamppu 11:00 Verkostoitumistyöpaja 13:00 Yhteenveto ja sopiminen seuraavista askeleista 14:00 Tilaisuus päättyy
Luksusjahtiteollisuuden vientimahdollisuudet -tilaisuus Torstaina 16.5.2024 klo 12.00 - 16.00 Luksusjahtiteollisuuden vientimahdollisuudet ovat keskiössä Superyacht Foodie & Superyacht Cluster -tapahtumassa, joka järjestetään Joensuussa Itä-Suomen infotilaisuutena. Tilaisuudessa sinulla on mahdollisuus pitchata oma tuotteesi tai palvelusi ja saada arvokasta palautetta sen soveltuvuudesta superjahtimarkkinoille. Lisäksi tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden verkostoitua, löytää uusia liiketoimintakumppaneita sekä hankkia inspiraatiota toiminnan laajentamiseen uusille markkinoille.
Valmistaudu kansainvälistymiseen -valmennus Maanantaina 25.3.2024 klo 12.00 - 16.00 Paikka: Joensuun Tiedepuisto, Orange Hall -seminaaritila, 3A-rakennus, 4. kerros.
Osallistuvien yritysten ja tuotteiden esittely, maistatus ja palaute