Ohita valikko
Onko yrityksesi kasvuhaluinen kansainvälisille markkinoille?

Kansainvälisen liiketoiminnan valmennus

KareliaBite_Kansainvalisen_liiketoiminnan_valmennus_Business_Joensuu

Tavoitteletko yrityksellesi kasvua kansainvälistymisestä? Oletko kiinnostunut kehittämään tuotteita kansainvälisten markkinoiden tarpeisiin? KareliaBite on kansainvälisen liiketoiminnan valmennus elintarvike- ja luonnontuotealan yrityksille. Valmennuksessa luot askelmerkit tavoitteelliseen kansainvälistymiseen. 

KareliaBite-valmennuksessa selkeytät yrityksesi kansainvälistymisen tavoitteet, löydät uusia vientimahdollisuuksia ja tunnistat yrityksesi kehittämiskohteita. Valmennuspakettien teemat rakentuvat kansainvälisten elintarvike- ja luonnontuotealan tapahtumien sekä kansainvälisten asiantuntijoiden ja toimijoiden vierailujen ympärille. 

Valmennukset toteutetaan avoimina ryhmävalmennuksina, joissa asiantuntijasparraus ja ennakkotehtävät auttavat sinua luomaan tavoitteellisen kasvusuunnitelman kansainvälistymisen tueksi. Lisäksi ryhmäkeskustelut ja vertaistuki muilta yrittäjiltä tarjoavat arvokasta kokemusten vaihtoa ja uusia näkökulmia liiketoimintasi ja tuotestrategian kehittämiseen. Valmennuksessa eri kansainvälistymisen vaiheissa olevat yritykset voivat oppia toisiltaan.

Valmennus on sinulle kun:
•    Yrityksesi suunnittelee tavoitteellisesti kansainvälistymistä.
•    Yrityksesi on kiinnostunut nostamaan tuotteidensa jalostusastetta.
•    Olet sitoutunut osallistumaan valmennustapaamisiin. 

Saksan messumatkoihin liittyvät valmennukset ja tapahtumat 2024

Tutustu tuleviin valmennuksiin ja tapahtumiin. 

Elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden konseptointi Saksan markkinoille 2: 7.11.2024 Plus sign

Elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden tuotteistaminen ja konseptointi Saksan markkinoille 2

Monica Jalonen, Kamon Oy

Torstaina 7.11. klo 12-16

Paikka: Joensuun Tiedepuisto, Oranssi sali (3A-rakennus, 4. krs.)

Kahden valmennuskerran kokonaisuudessa saat kattavan käsityksen tuotteistamisen eri vaiheista ja saat työkaluja vakuuttavan konseptin rakentamiseen. Valmennuksissa käsitellään seuraavia teemoja:

  • Mistä tuotteistaminen lähtee liikkeelle, ja mitä tulee huomioida eri vaiheissa?
  • Brändi, pakkaus, konsepti – vakuuta kohderyhmäsi.
  • Kuluttaja- ja markkinaymmärryksen merkittävä rooli onnistumisessa.
  • Valmennukseen ilmoittautuneille lähetetään ennen tapaamisia ennakkotehtävä.


Ilmoittaudu valmennukseen 1.11. mennessä: satu.niiranen@businessjoensuu.fi

Voit osallistua valmennukseen myös Teamsilla. Kerro toiveesi etäosallistumisesta ilmoittautumisen yhteydessä.

Vientiyritysten yhteistapaaminen Jyväskylässä 14.11.2024 Plus sign

Vientiyritysten yhteistapaaminen Jyväskylässä

Torstaina 14.11. klo 12-17

Paikka: Crazy Town, "Learning Cafe"

Osoite: Väinönkatu 9, 40100 Jyväskylä

VIENTIYRITYSTEN YHTEISTAPAAMINEN to 14.11. klo 12 – 17 Crazy Townissa, Jyväskylässä. Tutustutaan, jaetaan vientitietoa ja suunnitellaan yhteisiä vienninedistämisen toimenpiteitä. Kaikki kansainväliseen kasvuun tähtäävät elintarvikeyritykset, tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu 6.11. mennessä tästä linkistä

Ole ripeä, paikkoja on tarjolla 50 ensin ilmoittautuneelle.

Järjestäjä: Vientiyritysten yhteistoiminnan kehittämishanke VIKE. Lisätiedot: 040 833 7727. 

Yhteiskyyditys Joensuusta Jyväskylään

KareliaBite järjestää Jyväskylään yhteiskyydityksen. 

Lähtö Joensuusta 14.11. ja paluu Joensuuhun 15.11. (aika tarkentuu)

Jokainen osallistuja ilmoittautuu tapahtumaan suoraan tapahtuman järjestäjälle ylläolevasta linkistä ja hoitaa mahdollisen peruutuksen tapahtuman järjestäjän kanssa. Osallistujat vastaavat itse yöpymis- ja ruokakuluista. Ilmoittaudu kyyditykseen 7.11. mennessä.

 

Saksan messumatka: Food&Life, München 30.11.-4.12.2024 Plus sign

Food&Life -messut, München

Ajankohta: 30.11.-4.12.2024

Matkan teema
”Feinkost” – Premium-elintarvikkeet ja nimisuojatuotteet. Tämä markkina keskittyy korkealaatuisten, usein käsityönä valmistettujen elintarvikkeiden, kuten pakastekuivattujen tuotteiden, gourmet-ruokien, luksustuotteiden ja erikoistuotteiden, levittämiseen ja myyntiin. 

• Kuluttajamessut, joilla on vuosittain 90 000 kävijää, yli 800 näytteilleasettajaa ja 10 000 m2 näyttelytilaa. 
• Mahdollisuus tutustua Saksan ostovoimaisimman alueen markkinapotentiaaliin ja nimisuojattuihin tuotteisiin. 
• Messuilla on tarjolla myös teemaan liittyviä workshoppeja ja luentoja sekä start up -alue. 
• Esillä pääosin eteläsaksalaisten yritysten tuotteita (juomat, suklaa, liha, luonnon- ja leipomotuotteet).

Food&Life-messujen verkkosivut

Ilmoittautuminen messumatkalle viimeistään 4.10. mennessä.  

Alustava matkaohjelma:

Lauantai 30.11. 
Lähtö Helsingistä ja saapuminen Müncheniin
Majoittuminen hotelliin
Vapaa aikataulu tutustua Müncheniin
Yhteinen päivällinen (omakustanteinen)

Sunnuntai 1.12.
Tutustuminen Food & Life -messuihin
Verkostotapaaminen ja benchmarkkaus 
•    Järjestäjä: Food Made in Germany ja paikallinen nimisuojatuotejärjestö
Yhteinen päivällinen (omakustanteinen) ja päivän palaute

Maanantai 2.12.
Matkan teeman mukainen kauppakierros 
•    kohteet tarkentuvat osallistujien toiveiden mukaan
Yhteinen päivällinen (omakustanteinen) ja päivän palaute

Tiistai 3.12.
Tutustuminen alueelliseen organisaatioon, joka hallinnoi nimisuojatuotteita
•    Tutustuminen heidän palveluihinsa
•    Kriteerit nimisuojatuotteille, esimerkkejä ja vinkkejä tuotteistamiseen
Yhteinen päivällinen (omakustanteinen) ja päivän palaute

Keskiviikko 4.12.
Paluu Helsinkiin

Voit kysyä messuista ja esittää toiveesi 2.12. kauppakierroksen sisällöstä: 
hanne.husso@businessjoensuu.fi
050 331 6867

Lisätietoja

Toivotamme kaikki pohjoiskarjalaiset elintarvike- ja luonnontuotealan yritykset tervetulleiksi Saksan messumatkoillemme. Business Joensuun toimialueella (Joensuu, Ilomantsi, Outokumpu, Polvijärvi, Heinävesi, Kitee, Rääkkylä ja Tohmajärvi) olevat yritykset saavat osallistumisen tuettuna de minimis -palveluna. Kontiolahden, Liperin, Juuan, Lieksan ja Nurmeksen yritykset voivat myös osallistua matkoille, mutta maksavat yritysrahoitusosuutena tapahtumakohtaisen markkinahinnan.

Markkinahinta: 2 500 €, josta
Yrityksen maksuosuus: 750 € + ALV

De minimis -tuetut toimenpiteet alkavat Helsingistä. Messumatkalle lähtevät yritykset kustantavat matkaliput ja mahdollisen yöpymisen Helsingissä itse. 

Messumatkaan kuuluu osallistuminen KareliaBiten ryhmävalmennuksiin ennen ja jälkeen messumatkan erikseen sovitulla tavalla. Ilmoittautuminen messumatkalle on sitova. Ilmoittautumisen yhteydessä peritään ilmoittautumismaksu, joka on 50 % yrityksen maksuosuudesta. Mikäli yritys peruu osallistumisensa messumatkalle, yritykseltä peritään siihen mennessä matkasta aiheutuneet kustannukset. Kuitenkin vähintään ennakkomaksun verran. Yritys ilmoittautuu matkalle sitovasti lähettämällä de minimis -lomakkeen. 

De minimis -lomake

KareliaBite-valmennus: Kokemukset ja opit Food&Life -messuilta 10.12.2024 Plus sign

Kokemukset ja opit Saksan messumatkalta

Tiistaina 10.12. klo 12-16 

Paikka: Tiedepuisto, Oranssi sali (3A-rakennus, 4. krs.)

Valmennuksessa käydään läpi Saksan messumatkan kokemuksia ja oppeja.

Ilmoittaudu 6.12. mennessä: satu.niiranen@businessjoensuu.fi

Voit osallistua valmennukseen myös Teamsilla. Kerro toiveesi etäosallistumisesta ilmoittautumisen yhteydessä.

KareliaBite-valmennus: Elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden markkinat ja jakelukanavat Saksassa 9.1.2025 Plus sign

Torstaina 9.1.2025 klo 12-16

Paikka: Joensuun Tiedepuisto, Coaching Class (3B-rakennus, 4. krs.)

Ilmoittaudu 2.1.2025 mennessä: satu.niiranen@businessjoensuu.fi

Voit osallistua valmennukseen myös Teamsilla, kerro toiveesi ilmoittautumisen yhteydessä.

Valmennuksen sisältö tarkentuu myöhemmin.

Saksan messumatka: Internationale Grüne Woche 20.-23.1.2025 Plus sign

Internationale Grüne Woche, Berliini

Ajankohta: 20.-23.1.2025

Messuista:

Vuodesta 1926, vuosittain järjestettävä maailman suurin ruoka-aiheinen elintarvike-, ruokamatkailu- ja maatalousalan tapahtuma, joka on suunnattu ensisijaisesti kuluttajille, mutta se kokoaa kuitenkin myös suuren joukon alan ammattimaisia toimijoita yhteen. Kävijöitä vuosittain 300 000 ja näytteilleasettajia parinkymmenen hallin alueella noin 1 400, 60 eri maasta. 


Kymmenien messuhallien kokonaisuus sisältää maaosastojen lisäksi eri teemaisia osastoja koko ruokaketjuun liittyen. Läpileikkaavana teemana tarjonnassa on vastuullisuus. Myös kaikilla 16 Saksan osavaltiolla on myös oma osastonsa tyypillisine tuotteineen ja ominaispiirteineen. 


Messuilta saa erinomaisen kokonaiskuvan kansainvälisestä ja saksalaisesta tuotetarjonnasta, kilpailutilanteesta ja markkinamahdollisuuksista suomalaisille yrityksille. Erityisesti Saksan osavaltioiden ja pohjoismaiden osastoilta saa hyödyllisiä ideoita omaan tuotekehitykseen. 


Messujen yhteydessä tutustumme tarkemmin kahden saksalaisen osavaltion, Niedersachsenin ja Thüringenin halliin näytteilleasettajiin ja tuotteisiin sekä osallistumme ”Business Days” -ammattilaistapahtumaan.

International Grüne Woche

Alustava matkaohjelma:

Maanantai 20.1.2025

Lento Helsinki-Berliini klo 11:15-12:15

Siirtyminen lähijunalla lentokentältä hotelliin ja majoittuminen

Tutustumiskäynti

18:00 Yhteinen päivällinen (omakustanteinen)


Tiistai 21.1.2025, Internationale Grüne Woche -messut

8:00    aamiainen hotellissa

9:00     lähtö hotellilta messuille 

10:00 - 12:00 Halli 19/ Niedersachsen

  • Tutustuminen Niedersachsenin ja Thüringenin hallin näytteilleasettajiin ja tuotteisiin (lista näytteilleasettajista täydentyy, ja matkalle osallistujat saavat sen tutustuttavaksi etukäteen).

12:00 – 17:00 

  • Tutustuminen Grüne Woche-messujen muuhun tarjontaan omatoimisesti (matkan osallistujien ennakkovalmistautuminen ja tavoitteet huomioiden).

17:30 Grüne Woche Business Days

  • Varattu oma tila messukeskuksessa, osallistujina myös Niedersachsen-hallissa tuotteitaan esitteleviä saksalaisia yrityksiä 4-5 ja Vaasan seudun yrityksistä 4-5 hlöä, (kieli englanti)
  • Puheenvuorot ja keskustelua:
  • ”Saksan elintarvikealan ominaispiirteet ja mahdollisuudet suomalaisille yrityksille”, Ralf Pohle, Food Made in Germany
  •  Suomalaisten yritysten tuote-esittelyt, pitchaus, palautteen kerääminen saksalaisilta yrityksiltä ja Ralf Pohlelta.

19:00 Yhteinen päivällinen (omakustanteinen)

  • Palautteen läpikäynti.

Paluu hotellille.

Keskiviikko 22.1.2025, tutustumiskäynnit Berliinin alueella

aamiainen hotellissa

10:00 Lähtö hotellista tutustumiskohteisiin

  • Metzgerei
  • Edeka Zukunftsmarkt

18:00 Yhteinen päivällinen (omakustanteinen ja päivän yhteenveto

 

Torstai 23.1.2025

aamiainen hotellissa

10:00 lähtö hotellista lentokentälle                       

13:00-15:55   lento Berliini-Helsinki 

Lisätietoja

Jos olet kiinnostunut osallistumaan matkalle, ota yhteyttä:

hanne.husso@businessjoensuu.fi 050 331 6867

Toivotamme kaikki pohjoiskarjalaiset elintarvike- ja luonnontuotealan yritykset tervetulleiksi Saksan messumatkoillemme. Business Joensuun toimialueella (Joensuu, Ilomantsi, Outokumpu, Polvijärvi, Heinävesi, Kitee, Rääkkylä ja Tohmajärvi) olevat yritykset saavat osallistumisen tuettuna de minimis -palveluna.

Kontiolahden, Liperin, Juuan, Lieksan ja Nurmeksen yritykset voivat myös osallistua matkoille, mutta maksavat yritysrahoitusosuutena tapahtumakohtaisen markkinahinnan.

Markkinahinta: 3 000 €, josta
Yrityksen maksuosuus: 725 € + ALV

Matkalle voi osallistua 1-2 henkilöä per yritys. Jos messumatkalle osallistuu yrityksestä kaksi henkilöä, yritys maksaa maksuosuuden erikseen kummastakin osallistujasta. Yritykselle kohdistuva de minimis -tuki kaksinkertaistuu, koska tuki määräytyy osallistujamäärän mukaan.

De minimis -tuetut toimenpiteet alkavat Helsingistä. Messumatkalle lähtevät yritykset kustantavat matkaliput ja mahdollisen yöpymisen Helsingissä itse. 

Messumatkaan kuuluu osallistuminen KareliaBiten ryhmävalmennuksiin ennen ja jälkeen messumatkan erikseen sovitulla tavalla. Ilmoittautuminen messumatkalle on sitova. Ilmoittautumisen yhteydessä peritään ilmoittautumismaksu, joka on 50 % yrityksen maksuosuudesta.

Mikäli yritys peruu osallistumisensa messumatkalle, yritykseltä peritään siihen mennessä matkasta aiheutuneet kustannukset. Kuitenkin vähintään ennakkomaksun verran. Yritys ilmoittautuu matkalle sitovasti lähettämällä de minimis -lomakkeen. 

De minimis -lomake

KareliaBite-valmennus: Kokemukset ja opit, Internationale Grüne Woche 6.2.2025 Plus sign

Torstaina 6.2.2025 klo 12-16

Paikka: Joensuun Tiedepuisto, Coaching Class (3B-rakennus, 4. krs.)

Valmennuksessa käydään läpi Saksan messumatkan kokemuksia ja oppeja.

Ilmoittaudu 30.1.2025 mennessä: satu.niiranen@businessjoensuu.fi

Voit osallistua valmennukseen myös Teamsilla. Kerro toiveesi etäosallistumisesta ilmoittautumisen yhteydessä.

KareliaBite-valmennus: Food Service - Elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden tuotekehitysmahdollisuudet 25.2.2025 Plus sign

Food Service - Elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden tuotekehitysmahdollisuudet Saksan markkinoilla

Ajankohta: tiistai 25.2. klo 9-14

Tutustuminen hotellin aamiaiseen ja ruokapalveluihin Joensuussa.

Sisältö ja paikka tarkentuu pian.

Saksan messumatka: Internorga, Hampuri 15.–19.3.2025 Plus sign

Saksan messumatka: Internorga, Hampuri

Matkan ajankohta: 15.–19.3.2025

Olisiko Food Service tuotteillesi sopiva jakelukanava?

Food Service -ala on täynnä mahdollisuuksia elintarvikeyrityksille, jotka hakevat uusia kasvumahdollisuuksia ja asiakkaita. Alan monipuolinen asiakaskunta - ravintoloista ja kahviloista aina catering-yrityksiin, hotellialalle ja julkiseen ruokapalveluun - etsii jatkuvasti uusia, laadukkaita raaka-aineita, puolivalmisteita ja valmiita tuotteita. 

Internorga-messut ovat Food Service alan ammattilaisten kansainvälinen huipputapahtuma. Vuosittain tapahtumassa on n. 80 000 kävijää ja 1300 näytteilleasettajaa. 

Messuilta saa kattavan kuvan Food Service -alan nykytilasta, tulevaisuuden trendeistä, asiakkaista sekä alan tuotevaatimuksista. Esillä on myös runsaasti alan laitteita ja uusinta teknologiaa.

Matkalle osallistuvat yritykset pääsevät verkostoitumaan saksalaisten alan yritysten ja yhteistyökumppaneiden kanssa, pitchaamaan tuotteitaan ja keräämään arvokasta palautetta tuotekehityksen ja markkinoinnin tueksi.

Alustava ohjelma:

Lauantai 15.3.

17:10 -18:15 Lento Helsinki-Hampuri

Siirtyminen lentokentältä hotelliin ja majoittuminen

19:30 Yhteinen päivällinen (omakustanteinen)

Sunnuntai 16.3.

9:00 lähtö hotellilta

10:00-16:00 Internorga-messut

  • Tutustuminen messuihin, Food Service -asiantuntijaluento (tarkentuu)

  • Suomalaisten yritysten tuote-esittely, pitchaus ja palautteen kerääminen 

18:00 Yhteinen päivällinen (omakustanteinen)

Maanantai 17.3.

9:00 lähtö hotellilta

9:30 Omatoiminen tutustuminen Internorga -messut

15:00 Food Service -tutustumiskäynnit

  • kahvila/ ravintola/ ammattikeittiö

18:00 Päivän yhteenveto ja yhteinen päivällinen (omakustanteinen)

Tiistai 18.3.

9:00 Lähtö hotellilta

10:00 Tutustumiskäynnit: tukut ja kauppakierros (tarkentuu)

18:00 Päivän yhteenveto ja yhteinen päivällinen (omakustanteinen)

Keskiviikko 19.3.

10:00 Lähtö hotellilta lentokentälle

13:25-16:15 Lento Berliini-Helsinki

 

Lisätietoja:

Jos olet kiinnostunut osallistumaan matkalle, ota yhteyttä Hanne Hussoon:

hanne.husso@businessjoensuu.fi

050 331 6867

Matkan hinta:
Toivotamme kaikki pohjoiskarjalaiset elintarvike- ja luonnontuotealan yritykset tervetulleiksi Saksan messumatkoillemme.

Business Joensuun toimialueella (Joensuu, Ilomantsi, Outokumpu, Polvijärvi, Heinävesi, Kitee, Rääkkylä ja Tohmajärvi) olevat yritykset saavat osallistumisen tuettuna de minimis -palveluna.

Kontiolahden, Liperin, Juuan, Lieksan ja Nurmeksen yritykset voivat myös osallistua matkoille, mutta maksavat yritysrahoitusosuutena tapahtumakohtaisen markkinahinnan.

Tapahtumakohtainen markkinahinta: 1 000 €, josta

yrityksen maksuosuus: 350 € + ALV

Matkalle voi osallistua 1-2 henkilöä per yritys. Jos messumatkalle osallistuu yrityksestä kaksi henkilöä, yritys maksaa maksuosuuden erikseen kummastakin osallistujasta. Yritykselle kohdistuva de minimis -tuki kaksinkertaistuu, koska tuki määräytyy osallistujamäärän mukaan.

De minimis -tuetut toimenpiteet alkavat Helsingistä. Messumatkalle lähtevät yritykset kustantavat matkaliput ja mahdollisen yöpymisen Helsingissä itse. 

Messumatkaan kuuluu osallistuminen KareliaBiten ryhmävalmennuksiin ennen ja jälkeen messumatkan erikseen sovitulla tavalla. Ilmoittautuminen messumatkalle on sitova.

Ilmoittautumisen yhteydessä peritään ilmoittautumismaksu, joka on 50 % yrityksen maksuosuudesta. Mikäli yritys peruu osallistumisensa messumatkalle, yritykseltä peritään siihen mennessä matkasta aiheutuneet kustannukset. Kuitenkin vähintään ennakkomaksun verran. Yritys ilmoittautuu matkalle sitovasti lähettämällä de minimis -lomakkeen. 

De minimis -lomake

 

 

KareliaBite-valmennus: Kokemukset ja opit Internorga-messuilta 27.3.2025 Plus sign

Kokemukset ja opit Internorga-messuilta

Torstaina 27.3. klo 12–17

Paikka: Joensuun Tiedepuisto, Länsikatu 15: Coaching Park (3B-rakennus, 4. krs.)

Valmennuskerralla käydään läpi kokemuksia ja oppeja Internorga-messuilta.

Valmennuskerralla valmistaudutaan lisäksi saksalaisten kauppaketjujen edustajien vierailuun.

Ilmoittaudu 25.3. mennessä: satu.niiranen@businessjoensuu.fi

Voit osallistua valmennukseen myös Teamsilla. Kerro toiveesi etäosallistumisesta ilmoittautumisen yhteydessä.

Saksan messumatka: Anuga, Köln 4.–8.10.2025 Plus sign

Saksan messumatka: Anuga, Köln

Matkan ajankohta: 4.–8.10.2025

Matkan teema: Elintarvikealan tulevaisuus ja viimeisimmät tuoteinnovaatiot
•  Maailman johtava ja kansainvälisesti merkittävin ruoka- ja juomavalmistajien ammattilaismessutapahtuma.
•  Konferenssien ja workshoppien lisäksi tarjolla erityisnäyttelyitä kuten Anuga Taste Innovation Show ja Meet more Meatless and Dairy Alternatives.
•  Messuilla on yli 7900 näytteilleasettajaa 200:sta eri maasta ja 140 000 kävijää.
•  Messut tarjoavat yrityksille ensikäden ajankohtaista markkinatietoa sekä kattavan kuvan alan kansainvälisistä trendeistä, tuoteuutuuksista ja kehityksestä.

Messuilla vientivalmiiden yritysten on jo mahdollista sopia markkinointi- ja myyntitapaamisia potentiaalisten asiakkaiden kanssa. Muille tarjotaan messujärjestäjän kanssa mahdollisuus pitchata tuotteitaan saksalaisille yrityksille, yhteistyökumppaneille ja potentiaalisille asiakkaille ja näin kerätään palautetta jatkon tuotekehitykseen ja markkinointiin. Matkan aikana järjestetään myös 1-3 teeman mukaista tutustumiskäyntiä.

Matkan ohjelma tarkentuu myöhemmin.

Lisätietoja:

Jos olet kiinnostunut osallistumaan matkalle, ota yhteyttä Hanne Hussoon:

hanne.husso@businessjoensuu.fi

050 331 6867

Matkan hinta:
Toivotamme kaikki pohjoiskarjalaiset elintarvike- ja luonnontuotealan yritykset tervetulleiksi Saksan messumatkoillemme.

Business Joensuun toimialueella (Joensuu, Ilomantsi, Outokumpu, Polvijärvi, Heinävesi, Kitee, Rääkkylä ja Tohmajärvi) olevat yritykset saavat osallistumisen tuettuna de minimis -palveluna.

Kontiolahden, Liperin, Juuan, Lieksan ja Nurmeksen yritykset voivat myös osallistua matkoille, mutta maksavat yritysrahoitusosuutena tapahtumakohtaisen markkinahinnan.

Tapahtumakohtainen markkinahinta: 1 000 €, josta

yrityksen maksuosuus: 350 € + ALV

Matkalle voi osallistua 1-2 henkilöä per yritys. Jos messumatkalle osallistuu yrityksestä kaksi henkilöä, yritys maksaa maksuosuuden erikseen kummastakin osallistujasta. Yritykselle kohdistuva de minimis -tuki kaksinkertaistuu, koska tuki määräytyy osallistujamäärän mukaan.

De minimis -tuetut toimenpiteet alkavat Helsingistä. Messumatkalle lähtevät yritykset kustantavat matkaliput ja mahdollisen yöpymisen Helsingissä itse. 

Messumatkaan kuuluu osallistuminen KareliaBiten ryhmävalmennuksiin ennen ja jälkeen messumatkan erikseen sovitulla tavalla. Ilmoittautuminen messumatkalle on sitova.

Ilmoittautumisen yhteydessä peritään ilmoittautumismaksu, joka on 50 % yrityksen maksuosuudesta. Mikäli yritys peruu osallistumisensa messumatkalle, yritykseltä peritään siihen mennessä matkasta aiheutuneet kustannukset. Kuitenkin vähintään ennakkomaksun verran. Yritys ilmoittautuu matkalle sitovasti lähettämällä de minimis -lomakkeen. 

De minimis -lomake

Aikaisemmin vuonna 2024 toteutetut valmennukset ja Saksan matkat Plus sign

Elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden tuotteistaminen ja konseptointi Saksan markkinoille 1

Monica Jalonen, Kamon Oy

Tiistaina 29.10. klo 12-16

Paikka: Joensuun Tiedepuisto, Oranssi sali (3A-rakennus, 4. krs.)

Kahden valmennuskerran kokonaisuudessa saat kattavan käsityksen tuotteistamisen eri vaiheista ja saat työkaluja vakuuttavan konseptin rakentamiseen. Valmennuksissa käsitellään seuraavia teemoja:

  • Mistä tuotteistaminen lähtee liikkeelle, ja mitä tulee huomioida eri vaiheissa?
  • Brändi, pakkaus, konsepti – vakuuta kohderyhmäsi.
  • Kuluttaja- ja markkinaymmärryksen merkittävä rooli onnistumisessa.
  • Valmennukseen ilmoittautuneille lähetetään ennen tapaamisia ennakkotehtävä.

Ilmoittaudu valmennukseen 25.10. mennessä: satu.niiranen@businessjoensuu.fi

Voit osallistua valmennukseen myös Teamsilla. Kerro toiveesi etäosallistumisesta ilmoittautumisen yhteydessä.

Perjantaina 11.10.2024 klo 12-16

Ronja Hemmersbach, Hempies

Paikka: Joensuun Tiedepuisto, Oranssi sali (3A-rakennus, 4. krs.)

Ilmoittaudu 7.10.2024 mennessä: satu.niiranen@businessjoensuu.fi

Voit osallistua valmennukseen myös Teamsilla, kerro toiveesi ilmoittautumisen yhteydessä.

Ronja Hemmersbach

 

Kansainväliset ruokalahjat -tapahtuma
Torstaina 10.10. 2024 klo 12.00 - 17.00
Paikka: Tiedepuisto, Temple of Challenge -sali (3A-rakennus, 4. kerros).

Elintarvike-, luonnontuote- ja matkailualan yritykset kohtaavat makujen ja elämysten markkinoilla. Tilaisuudessa voit tavata potentiaalisia asiakkaita ja kuulla ajankohtaisia nostoja meiltä ja maailmalta. Kasvata verkostoasi, löydä uusia yhteistyökumppaneita, tuotteita, ohjelmapalveluita ja raaka-aineita keittiöön. 

Tilaisuuden yhteydessä järjestetään minimessut, joille yrityksillä on mahdollisuus varata maksutta oma esittelypiste. Paikkoja on tarjolla 20, ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tilaisuuden puhujavierailta on mahdollisuus saada palautetta omasta tuotteestaan tai palvelustaan. Valmistaudu esittelyyn myös englanniksi. 

Ilmoittaudu tilaisuuteen 3.10.2024 mennessä.

Tapahtuman lisätiedot, puhujavieraiden esittelyt ja ilmoittautumislinkki:

Kansainväliset ruokalahjat

Vastuullisuusviestintä 2: Vastuullisuus viestii kansainvälisesti

Anu Ruusila, Cordial Communications Oy

Tiistaina 17.9.2024 klo 12.00-16.00
Paikka: Tiedepuisto, Kokoustila Victoria (4B-rakennus, 1. krs).

Käytännönläheisessä valmennuksessa perehdytään vastuullisuusviestintään kiinteänä osana elintarvike- ja luonnontuotealan yritysten vastuullisuustyötä. Valmennuksen aikana osallistujat tekevät konkreettisia viestinnän toimenpiteitä, esimerkiksi vastuullisuuden avainviestien ja sisältöjen sanoittamista yritysten verkkosivuille. Lisäksi käydään läpi elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden vastuullisuusviestinnän esimerkkejä kotimaasta ja maailmalta, erityisesti Saksasta.

Osallistujien ymmärrys vaikuttavasta viestinnästä ja sen merkityksestä kilpailuetuna kasvaa. Kukin osallistuja löytää oman yrityksen ja tuotteen keskeisimmät vastuullisuuteen liittyvät avainviestit sekä sisällöt.

▪️ Suomalaisten elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden vastuullisuusvaltit ja niistä viestiminen
▪️ Vastuullisuusraportointi
▪️ Tärkeimmät sidosryhmät

Ilmoittaudu valmennukseen 10.9. mennessä: satu.niiranen@businessjoensuu.fi

Voit osallistua valmennukseen myös Teamsilla. Kerro toiveesi etäosallistumisesta ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Vastuullisuusviestintä 1: Hyvät teot näkyviin

Anu Ruusila, Cordial Communications Oy

Torstaina 5.9.2024 klo 12.00-16.00
Paikka: Tiedepuisto, Coaching Class (3B-rakennus, 4. krs.)

Käytännönläheisessä valmennuksessa perehdytään vastuullisuusviestintään kiinteänä osana elintarvike- ja luonnontuotealan yritysten vastuullisuustyötä. Valmennuksen aikana osallistujat tekevät konkreettisia viestinnän toimenpiteitä, esimerkiksi vastuullisuuden avainviestien ja sisältöjen sanoittamista yritysten verkkosivuille. Lisäksi käydään läpi elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden vastuullisuusviestinnän esimerkkejä kotimaasta ja maailmalta, erityisesti Saksasta.

Osallistujien ymmärrys vaikuttavasta viestinnästä ja sen merkityksestä kilpailuetuna kasvaa. Kukin osallistuja löytää oman yrityksen ja tuotteen keskeisimmät vastuullisuuteen liittyvät avainviestit sekä sisällöt.

▪️ Vastuullisuuden merkitys yritykselle kotimaassa ja viennissä
▪️ Oman yrityksen vastuullisuustyö
▪️ Vastuullisuusviestinnän hyödyt
▪️ Sisältöideoita viestintään

Ilmoittaudu valmennukseen 29.8. mennessä sähköpostitse: satu.niiranen@businessjoensuu.fi

Voit osallistua valmennukseen myös Teamsilla. Kerro toiveesi etäosallistumisesta ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden tuotekehitysmahdollisuudet Saksan markkinoilla
Torstaina 22.8. klo 12-15
Ilmoittautuminen 19.8. mennessä: satu.niiranen@businessjoensuu.fi
Paikka: Valamon luostari


Ohjelma:
klo 11:00 lähtö Joensuusta (Länsikatu 15, Joensuun Tiedepuisto)
12:00 saapuminen Valamoon, Valamo Beverages | Heavenly Spirits from Valamo
Valamon Distillery
-    toiminnan esittely, Isä Nasari: Valamon viinitila ja tislaamo, Viinitila | Valamon luostari ja Valamo Beverages | Heavenly Spirits from Valamo 
13:15 tauko ja kahvit kahvila Trapetsa 
13:30-15:00 Ryhmävalmennus: ”Elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden tuotekehitysmahdollisuudet Saksan markkinoilla”
-    ideoita tuotekehitykseen, markkinointiin, tuotekehitysyhteistyöhön
15:00 lähtö Valamosta Joensuuhun
16:00 saapuminen Joensuuhun (Länsikatu 15)
Valmennuksen järjestävät yhteistyössä Elintarvike- ja luonnontuotealan tuotteita vientimarkkinoille -KareliaBite -hanke ja Riverian Jotpa Elintarvikkeiden myynti- ja markkinointiosaaminen koti – ja vientimarkkinoilla -koulutus.

 

Elintarvikealan ja Itä-Suomen yliopiston tutkimusyhteistyö
Maanantaina 19.8.2024 klo 10.00 - 12.00
Paikka: Tiedepuisto, Coaching Class -huone (3B-rakennus, 4. kerros). 

Miten yliopistoyhteistyö voi vauhdittaa elintarvike- tai luonnontuotealan yrityksesi liiketoimintaa?

Tervetuloa kuulemaan Itä-Suomen yliopiston monipuolisista tutkimus- ja kehittämismahdollisuuksista yrityksille:
•    Rahoitusmahdollisuudet
•    Elintarviketurvallisuus
•    Raaka-aineiden terveyspotentiaali
•    Yritysten toimeksiannot opetuksessa.


Tilaisuudessa keskustellaan erilaisista rahoitusmahdollisuuksista, kuten Business Finland -rahoituksen hakemisesta. Lisäksi aiheita ovat raaka-aineiden terveyspotentiaali ja elintarviketurvallisuus.

Tutkimusyhteistyö voi tuottaa yrityksellesi ja rahoittajalle monipuolista dataa päätöksenteon tueksi, esimerkiksi mittausten, kyselyjen ja haastatteluiden avulla.

Yliopisto etsii jatkuvasti yritysten caseja ja toimeksiantoja opetukseen, joissa opiskelijat voivat analysoida ja ratkaista yritysten tuotteiden ja liiketoiminnan kehittämishaasteita.
Itä-Suomen yliopistossa opiskelee kansainvälisiä Master of Public Health -ohjelman opiskelijoita eri puolilta maailmaa, jotka voivat tarjota arvokasta tietoa esimerkiksi potentiaalisista vientimarkkinoista.
Asiantuntijoilla on laaja kokemus erilaisten tutkimushankkeiden toteuttamisesta erikokoisten yritysten kanssa: 
•    Kati Väkeväinen, elintarviketurvallisuus (Itä-Suomen yliopisto)
•    Jenni Korhonen, yritysten tutkimus- ja kehittämistyö (Itä-Suomen yliopisto)
Ilmoittaudu Elintarvikealan ja Itä-Suomen yliopiston tutkimusyhteistyö -tapahtumaan 19.8. sähköpostitse Satu Niiraselle: satu.niiranen@businessjoensuu.fi.

 

Näkyväksi netissä – Verkkonäkyvyyden valmennus kansainvälistyville yrityksille
Torstaina 23.5.2024 klo 12.00-16.00
Paikka: Tiedepuisto, Coaching Class (3B-rakennus, 4. kerros.)

  • Näkyvyyden ABC – miten yritys nousee hakutulosten kärkeen?
  • Relevanttius haettuun kysymykseen
  • Teenkö itse vai ostanko valmiina?
  • Kielen rooli
  • Hakusanat, alueellinen läsnäolo, sivujen kielikäännökset
  • Yrityksen somekieli
  • Alueellinen domain vai kielikäännös?
  • Perustyökalut näkyvyyden kehittämiseen, esimerkkejä
  • Hakusana-analyysi, Google Ads / Avainsanaideat (kuka tutkii avainsanat)?
  • Nettisivujen kehittämiseen Seobility.net
  • Sisältö, kielikäännökset, kilpailija-analyysi: ChatGPT, Copilot, Gemini
  • Yritysprofiili kuntoon hakukoneissa.

Verkostoista voimaa elintarvikealan tuotekehitykseen -yhteistyötilaisuus 
Aika: 17.5.2024 klo 9:30-14:00
Paikka: Soinilan Oy, Parkkilantie 120, 82200 Hammaslahti

Haluatko kehittää tuotteitasi ja löytää uusia kumppaneita elintarvikealan tuotekehitykseen?
Kaipaatko palautetta tuotteistasi ja niiden soveltuvuudesta koti- ja vientimarkkinoille?

Tervetuloa elintarvikeyrittäjien treffeille Soinilan tilalle rakentamaan uudenlaista elintarvikealan yhteistyö- ja tuotekehitysverkostoa, joka vahvistaa yrityksesi asemaa sekä kotimaan- että vientimarkkinoilla. Samalla tutustut toisiin yrittäjiin ja tuotteisiin, sekä päivität tuotekehitysosaamistasi.

Yhteistyömahdollisuuksia on ideoimassa myös Jyväs-Hampun Mikko Ilmoniemi Keski-Suomesta. Mikko on kokenut tuotekehittäjä ja artesaaniruoan tuottaja, joka viljelee omalla maatilalla öljyhamppua ja jalostaa Jyväs-Hamppu -tuoteperheen tuotteita. Hän voitti artesaaniruoan SM-kilpailut vuonna 2020, sai Lähiruokateko-palkinnon vuonna 2023 ja markkinoi tuotteitaan myös kansainvälisellä premium-markkinalla. Tilaisuudessa voit myös saada häneltä
palautetta yrityksesi tuotteista.

Tilaisuus on avoin kaikille yrityksille ja sen järjestävät yhdessä Elintarvike- ja luonnontuotealan tuotteita vientimarkkinoille -KareliaBite -hanke ja Riverian Jotpa Elintarvikkeiden myynti- ja markkinointiosaaminen koti – ja vientimarkkinoilla -koulutus.

OHJELMA:

9:30 - Kahvit ja pientä suolaista tarjolla
10:00 Tervetuloa, Hanne Husso ja Marja-Leena Hirvonen
Soinilan esittely Piia ja Markku Soininen
10:30 Elintarvikealan kuulumiset Keski-Suomesta ja kokemuksia kansainvälisestä
premium-markkinasta, Mikko Ilmoniemi, Jyväs-Hamppu
11:00 Verkostoitumistyöpaja
13:00 Yhteenveto ja sopiminen seuraavista askeleista
14:00 Tilaisuus päättyy

Luksusjahtiteollisuuden vientimahdollisuudet -tilaisuus
Torstaina 16.5.2024 klo 12.00 - 16.00
Luksusjahtiteollisuuden vientimahdollisuudet ovat keskiössä Superyacht Foodie & Superyacht Cluster -tapahtumassa, joka järjestetään Joensuussa Itä-Suomen infotilaisuutena. Tilaisuudessa sinulla on mahdollisuus pitchata oma tuotteesi tai palvelusi ja saada arvokasta palautetta sen soveltuvuudesta superjahtimarkkinoille. Lisäksi tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden verkostoitua, löytää uusia liiketoimintakumppaneita sekä hankkia inspiraatiota toiminnan laajentamiseen uusille markkinoille.

Valmistaudu kansainvälistymiseen -valmennus
Maanantaina 25.3.2024 klo 12.00 - 16.00
Paikka: Joensuun Tiedepuisto, Orange Hall -seminaaritila, 3A-rakennus, 4. kerros.

  • Osallistuvien yritysten ja tuotteiden esittely, maistatus ja palaute
  • Alkutilanteen kartoitus ja tavoitteet
  • KareliaBite -valmennusohjelman esittely
  • Valmennusteemojen esittely:
  • Kansainvälistymisen tahtotila, tuote, asiakas/ markkina, markkinointi, myynti, kysynnän trendit, jakelukanavat, käänteinen vienti, resurssit, rahoitus
  • Valmistautuminen Saksan matkaan, 4-7.4.2024
  • Ohjelma, kohteet, yrityskohtainen valmistautuminen, tavoitteet
Saksan matka Stuttgart 4.-7.4.2024
Matkalla tutustutaan Stuttgartin alueen:
  • vähittäis- ja erikoiskauppojen tuotevalikoimaan, hintatasoon, pakkauksiin
  • food service -jakelukanavan toimintaan
  • kartoitetaan omien tuotteiden kansainvälistymispotentiaalia
  • tutustutaan Markt des Guten Geschmacks -messuihin (benchmarkataan saksalaisten tuotteiden esittelyä ja markkinointikeinoja)
Saksan matkan opit -valmennus

Keskiviikkona 17.4. klo 12.00 –16.00. 

Mitä opittiin? Mitä voisin hyödyntää omassa yritystoiminnassani ja miten? Kysynnän trendit ja kilpailutekijät Keski-Euroopassa.


 

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista