Ohita valikko
{css=}

Rahoitus

Business Joensuusta saat tukea sopivien rahoituslähteiden kartoittamiseen, kehittämis- ja investointihankkeiden suunnitteluun sekä hakemusten laatimiseen. Joensuun seudulla on mahdollista hakea yrityksen kehittämisavustusta ELY-keskuksesta. ELY-keskuksen investointituki on maksimissaan 40 % ja kehittämistoimenpiteisiin myönnettävä avustus enintään 60%. Alueelliset yritystuet ovat korkeimmalla tasolla koko Suomessa.

Työkaluinamme on myös kaksi alueellista sijoitusrahastoa ja laaja sijoittajaverkosto, joka ulottuu myös eurooppalaisiin rahastoihin. Lisäksi käytettävissä ovat Business Finlandin avustukset ja lainat, sekä Finnveran takaukset, lainat ja muut palvelut.

Business Joensuun Start Up -rahasto auttaa Joensuun starttivaiheen yrityksiä kasvamaan, työllistämään ja kansainvälistymään. Rahasto koostuu Joensuun kaupungin ja yksityisten sijoittajien pääomasta. Rahasto tukee yhdessä Business Joensuun Yrityskiihdyttämön ja kansainvälistymispalvelujen kanssa kohdeyritysten kotimaista ja kansainvälistä kasvua.

 

Rahaston pääfokus on yritystoiminnassa, joka liittyy digitalisaatioon, metsäbiotalouteen ja materiaaleihin sekä innovatiiviseen teknologiaan. Rahastoon sijoitetuille yrityksille ei ole kuitenkaan toimialarajoituksia. Kohdeyrityksen tulee sijaita, olla halukas sijoittumaan tai sillä on oltava operatiivisen toiminnan tasolla yhteys Joensuun seudulle.  Rahaston koko on 2,5 M€ ja tyypillinen sijoitus on 50 000 – 200 000 €.

 

Rahasto voi toimia myös porttina uusille sijoituskierroksille. Rahasto toimii yhteistyössä paikallisten ja valtakunnallisten sijoittajien sekä North Karelia Growth Fundin kanssa, joka sijoittaa alueelle vastikään perustettuihin ja nuoriin yrityksiin.

 

North Karelia Growth Fund - Pohjois-Karjalan nuoriin yrityksiin sijoittavan pääomasijoitusrahaston North Karelia Growth Fundin tavoite kuuden miljoonan euron pääomasta täyttyi marraskuussa 2020. Rahaston tarkoituksena on elävöittää ja vahvistaa Pohjois-Karjalan alueen elinkeinoelämää ja yrittäjyyttä sekä tarjota mahdollisuus sijoittaa maakuntaan.

Rahasto sijoittaa erityisesti digitalisaation, metsä- ja biotalouden, fotoniikan ja materiaalitieteen sekä matkailualalla ja luovalla alalla toimiviin yrityksiin.

 

Rahastoa hallinnoi kansainvälinen pääomasijoitusyhtiö Redstone, jolla on vahva osaaminen kehittää kasvuyhtiöitä, joten sijoituskohteet saavat paitsi rahallista, myös konkreettista tukea liiketoiminnan kasvattamiseen.

 

Lue lisää

 

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista