Ohita valikko
{css=}
Parhaat osaajat yrityksellesi

Osaaminen

Osaavat työntekijät ovat avain yrityksesi menestykseen. Joensuusta löytyy poikkeuksellisen laajasti niin ammattiosaajia kuin tohtoreitakin. Paikalliset työurat ovat perinteisesti pitkiä ja sitoutuminen työnantajiin on vahvaa. Kustannustasoltaan Joensuu on erittäin kilpailukykyinen.

Tuemme yritystäsi parhaan osaamisen löytämisessä mukaan lukien työntekijöiden rekrytoinnit – tarvittaessa myös ulkomailta. Tarjoamme rekrytointiin erilaisia työkaluja, kartoitamme rahoitusmahdollisuuksia ja opastamme tarvittaessa rahoituksen hakemisessa. Lisäksi autamme sinua hyödyntämään Joensuun poikkeuksellisen laajan koulutussektorin, yksityisten koulutuksenjärjestäjien ja koulutustukien monia mahdollisuuksia.

Löydä tulevaisuuden huippuosaajat 

Alueemme huippuosaamisen kärkiin kuuluvat metsäbiotalous, fotoniikka, metalli- ja muoviteollisuus sekä ICT.

Joensuussa on yli 20 000 opiskelijaa ja tilastojen mukaan noin joka kolmas joensuulainen on alle 30-vuotias. Yritykset ja oppilaitokset ovat tehneet Joensuun seudulla yhteistyötä jo vuosikymmenien ajan. Business Joensuu auttaa yrityksiä osaavan työvoiman löytämisessä. Yhdessä oppilaitosten kanssa varmistamme yritykselle osaavan henkilökunnan nyt ja tulevaisuudessa. Tarvittaessa toteutamme yhdessä korkeakoulujen ja oppilaitosten kanssa myös täydennyskoulutuksia.

Koko maakunnassa noin 5 000 ihmistä tekee työtä koulutuksen eteen. Laadukkaasta koulutuksesta seudulla vastaavat:

Itä-Suomen yliopisto on maamme monialaisin tiedeyliopisto

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisin tiedeyliopisto. Tutkimus on maailman kärkeä fotoniikassa, metsätieteissä sekä ohjelmistokehityksessä ja opetusta tarjotaan lähes sadassa pääaineessa. Itä-Suomen yliopistossa opiskelee yli 16 000 opiskelijaa ja työntekijöitä on yli 2750.

Itä-Suomen yliopistossa on neljä tiedekuntaa:

 • Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta
 • Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta
 • Terveystieteiden tiedekunta
 • Filosofinen tiedekunta

Karelia-ammattikorkeakoulussa tehdään yhteistyötä yli koulutusrajojen

Karelia on monialainen ammattikorkeakoulu, jossa tehdään yhteistyötä yli perinteisten koulutusalarajojen. Kampuksilla sijaitsevat osaamiskeskukset yhdistävät opiskelun työelämään ja tutkimus- ja kehitystoimintaan. Karelialla on Joensuussa kaksi kampusta. Ammattikorkeakoulussa opiskelee lähes 4000 opiskelijaa, joista lähes 300 on kansainvälisiä opiskelijoita ja työntekijöitä on yli 300.

Karelia tarjoaa koulutusta seuraavilla osaamisaloilla:

 • Hallinto- ja oikeustieteet
 • Kauppa
 • Maa- ja metsätalous
 • Palveluala
 • Taiteet ja kulttuuri
 • Tietojenkäsittely ja tietoliikenne
 • Tekniikka
 • Terveys ja hyvinvointi

Riveria on Suomen suurimpia ammatillisen koulutuksen järjestäjiä

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria on yksi Suomen suurimmista ja menestyneimmistä ammatillisen koulutuksen järjestäjistä. Riveria tarjoaa peräti sataa erilaista ammatillista tutkintoa eri koulutusaloilta. Koulutusyksiköt sijaitsevat Joensuussa, Kiteellä, Lieksassa, Nurmeksessa, Outokummussa ja Valtimolla. Valtaosa tutkinnon suorittaneista työllistyy tai aloittaa yritystoiminnan Pohjois-Karjalassa. Riveriassa opiskelee noin 14 500 opiskelijaa ja henkilöstä on noin 700.

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista