Ohita valikko
Näin osallistut julkisiin kilpailutuksiin – lue parhaat vinkit 

Julkiset kilpailutukset ja hankintaneuvonta

Julkisissa hankinnoissa kauppaa on tarjolla miljardien eurojen edestä. Mutta tiedätkö, mistä julkiset tarjouspyynnöt löytyvät, ja mitä tarjouksen laadinnassa tulee huomioida? Me neuvomme sinua kaikkiin julkisiin hankintoihin liittyvissä asioissa ja autamme asettamaan hakuvahdin. 

Tarjoamme sinulle maksutonta, matalan kynnyksen neuvontaa, jotta voit jättää tarjouksia julkisiin kilpailutuksiin. Avustamme sinua tarjouspyyntöjen löytämisessä, tarjousten laatimisessa, sähköisten hankintajärjestelmien käyttämisessä sekä hakuvahtien teossa. Lisäksi järjestämme toimiala- ja kuntakohtaisia hankintatilaisuuksia, jotka löydät tapahtumakalenteristamme. Neuvonta on maksutonta. 

Voit ottaa yhteyttä kaikkiin julkisiin hankintoihin liittyvissä asioissa, esimerkiksi: 

 • Tarjouspyyntöjen löytäminen eri hankintaportaaleista.

 • Maksuttoman hakuvahdin tekeminen – näin saat reaaliaikaisen sähköpostiviestin, kun toimialaasi koskevia tarjouspyyntöjä julkaistaan.

 • Sähköisten hankintajärjestelmien käyttäminen.

 • Tarjouksen laatiminen.

 • Muut asiat, kuten puhujapyynnöt eri hankintatilaisuuksiin.

Julkisten hankintojen vuosittainen volyymi Suomessa on noin 47 miljardia euroa – oletko valmis ottamaan tästä oman siivusi? 

Julkisiin hankintoihin liittyviä vinkkejä yrittäjille:

 1. Osallistu markkinavuoropuheluihin ja vastaa tietopyyntöihin – tämä on keinosi vaikuttaa tarjouspyyntöön!

 2. Luo hakuvahti Hilmaan – näin sinun ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa tarjouspyyntöjen etsimiseen.

 3. Liity Luotettava kumppani -palveluun. Liittyminen ei ole pakollista, mutta se helpottaa tarjousprosessia. Palvelu kerää rekisteriin kaikki tarvitsemasi tilaajavastuulain mukaiset liitteet, joita tarvitset aina yli 5 000 €:n kilpailutuksissa.

 4. Huomioi tarjouspyynnön tärkeät päivämäärät, soveltuvuus- ja vähimmäisvaatimukset sekä vertailuperusteet. Mitä tarjottavalta tuotteelta tai palvelulta vaaditaan –  ja muista olla ajoissa liikenteessä!

 5. Huomaa, että tarjoaja voi olla myös perustettava yritys tai juuri perustettu yritys.

 6. Jos tarjouspyynnössä on liikevaihto- tai referenssivaatimuksia, tee tarjous yhteenliittymänä – omia verkostoja kannattaa hyödyntää!

 7. Hoida asiakkaat hyvin ja anna rakentavaa palautetta sopimuskaudella.

 8. Hyödynnä Business Joensuun maksutonta hankintaneuvontapalvelua.

 9. Kerro rohkeasti uusista ideoistasi – myös julkiselle sektorille voi tehdä B2B -myyntiä.

 10. Pysy liiketoiminnassa ”aallon harjalla”, sillä hankinnat muuttuvat sitä mukaa kuin maailmakin muuttuu. 

Hyödyllisiä linkkejä tarjoajalle 

 • HILMA eli www.hankintailmoitukset.fi – kansalliset- ja EU-tason hankintailmoitukset, markkinakartoitukset sekä jälki-ilmoitukset.

 • Opastusvideo hakuvahdin tekemiseen – voit myös ottaa yhteyttä Business Joensuun hankintaneuvontaan, niin tehdään hakuvahti sinulle yhdessä!

 • www.tarjouspalvelu.fi – tarjousten tekeminen kansallisiin- ja EU-hankintoihin. Myös pienhankinnat ilmoitetaan nykyisin Tarjouspalvelussa, eli tämä sivu kannattaa ottaa seurantaan.

 • www.hankintakalenteri.fi – tulevat kilpailutukset sekä hankintapäätökset.

 • www.vastuugroup.fi – Luotettava kumppani -palvelu.
  Kaikissa yli 5 000 €:n hankinnoissa tarjoajan tulee liittää tarjoukseen tilaajavastuulain mukaiset liitteet. Liittymällä Luotettava kumppani -palveluun ohjelma noutaa nämä liitteet eri rekistereistä sekä pitää tiedot ajantasaisina. Palveluun liittyminen ei ole pakollista, mutta se helpottaa tarjousprosessia.

 • www.hankinnat.fi – runsaasti yleistä tietoa julkisista hankinnoista

Hankintaneuvontaa on tarjottu pohjoiskarjalaisille yrittäjille vuodesta 2014 saakka. Vuodesta 2020 alkaen neuvontaa on tehnyt Business Joensuun yritysasiantuntija Pinja Konttinen. Projektin rahoitus: Business Joensuu Oy, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry, LieKe Oy sekä PIKES Oy. 

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista