Ohita valikko
Näin osallistut julkisiin kilpailutuksiin – lue parhaat vinkit 

Julkiset kilpailutukset ja hankintaneuvonta

Julkisissa hankinnoissa kauppaa on tarjolla miljardien eurojen edestä. Mutta tiedätkö, mistä julkiset tarjouspyynnöt löytyvät, ja mitä tarjouksen laadinnassa tulee huomioida? Me neuvomme sinua kaikissa julkisiin hankintoihin liittyvissä asioissa, kuten hakuvahtien tekemisessä ja tarjousten laadinnassa.

Tarjoamme sinulle maksutonta, matalan kynnyksen sparrausta, jotta voit jättää tarjouksia julkisiin kilpailutuksiin. Avustamme sinua tarjouspyyntöjen löytämisessä, tarjousten laatimisessa, sähköisten hankintajärjestelmien käyttämisessä sekä hakuvahtien teossa. Lisäksi järjestämme toimiala- ja kuntakohtaisia hankintatilaisuuksia, jotka löydät tapahtumakalenteristamme. Neuvonta on maksutonta. 

Minkälaisiin asioihin voin saada apua? Plus sign

Voit ottaa yhteyttä kaikkiin julkisiin hankintoihin liittyvissä asioissa, esimerkiksi:
 

 • Oman toimialan tarjouspyyntöjen löytäminen niin kotimaisista kuin kansainvälisistä portaaleista.

 • Maksuttomien hakuvahtien tekeminen Hilmaan ja Pinkka-pienhankintaportaaliin – näin saat reaaliaikaisen sähköpostiviestin, kun toimialaasi koskevia tarjouspyyntöjä julkaistaan.

 • Sähköisten hankintajärjestelmien käyttäminen.

 • Tarjouksen laatiminen.

 • Muut asiat, kuten puhujapyynnöt eri hankintatilaisuuksiin.

Julkisiin hankintoihin liittyviä vinkkejä yrittäjille Plus sign

Julkisiin hankintoihin liittyviä vinkkejä yrittäjille:

 1. Osallistu markkinavuoropuheluihin ja vastaa tietopyyntöihin – tämä on keinosi vaikuttaa tarjouspyyntöön!

 2. Luo hakuvahti Hilmaan – näin sinun ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa tarjouspyyntöjen etsimiseen.

 3. Liity Luotettava kumppani -palveluun. Liittyminen ei ole pakollista, mutta se helpottaa tarjousprosessia. Palvelu kerää rekisteriin kaikki tarvitsemasi tilaajavastuulain mukaiset liitteet, joita tarvitset aina yli 5 000 €:n kilpailutuksissa.

 4. Huomioi tarjouspyynnön tärkeät päivämäärät, soveltuvuus- ja vähimmäisvaatimukset sekä vertailuperusteet. Mitä tarjottavalta tuotteelta tai palvelulta vaaditaan –  ja muista olla ajoissa liikenteessä!

 5. Huomaa, että tarjoaja voi olla myös perustettava yritys tai juuri perustettu yritys.

 6. Jos tarjouspyynnössä on liikevaihto- tai referenssivaatimuksia, tee tarjous yhteenliittymänä – omia verkostoja kannattaa hyödyntää!

 7. Hoida asiakkaat hyvin ja anna rakentavaa palautetta sopimuskaudella.

 8. Hyödynnä Business Joensuun maksutonta hankintaneuvontapalvelua.

 9. Kerro rohkeasti uusista ideoistasi – myös julkiselle sektorille voi tehdä B2B -myyntiä.

 10. Pysy liiketoiminnassa ”aallon harjalla”, sillä hankinnat muuttuvat sitä mukaa kuin maailmakin muuttuu. 

 11. Julkisten hankintojen kymmenottelu -kampanjamme paljastaa väärät olettamukset ja antaa oikeat vastaukset onnistuneisiin hankintoihin ja tarjouskilpailuihin.

Hyödyllisiä linkkejä tarjoajalle Plus sign

Hyödyllisiä linkkejä tarjoajalle 

 • Pinkka eli www.pinkka.businessjoensuu.fi – Seuraa Itä-Suomen alueen pienhankintailmoituksia maksutta hakuvahdin avulla Pinkassa!

 • HILMA eli www.hankintailmoitukset.fi – Suomalaiset kansallisen- ja EU-tason hankintailmoitukset, kuten käynnissä olevat kilpailutukset ja tulevat markkinavuoropuhelut

 • Hankintailmoitukset.fi -sivun Youtube-kanava – Voit myös ottaa yhteyttä Business Joensuun hankintaneuvontaan, niin perehdytään Hilman käyttöön porukalla!

 • www.tarjouspalvelu.fi Tarjousten tekeminen niin pienhankintoihin, kansallisiin hankintoihin kuin myös EU-hankintoihin

 • www.hankintakalenteri.fi tulevat kilpailutukset koko kalenterivuodelle sekä menneiden kilpailutusten hankintapäätökset.

 • www.vastuugroup.fi – Luotettava kumppani -palvelu.
  Kaikissa yli 5 000 €:n hankinnoissa tarjoajan tulee liittää tarjoukseen tilaajavastuulain mukaiset liitteet. Liittymällä Luotettava kumppani -palveluun ohjelma noutaa nämä liitteet eri rekistereistä sekä pitää tiedot ajantasaisina. Palveluun liittyminen ei ole pakollista, mutta se helpottaa tarjousprosessia.

 • www.hankinnat.fi – runsaasti yleistä tietoa julkisista hankinnoista

 • Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2016/20161397) – Tuttavallisemmin ”hankintalaki”, jota noudatetaan kaikissa suomalaisissa kilpailutuksissa

Hankintaneuvontaa on tarjolla pohjoiskarjalaisille yrittäjille.
Projektin rahoitus vuonna 2024: Business Joensuu Oy, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry, Lipertek Oy, LieKe Oy, PIKES Oy ja Juuan kunta.

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista