Ohita valikko
{css=}

Tulevaisuus rakentuu Joensuusta – ole mukana.

Business Joensuun palvelut sijoittuville yrityksille

Joensuun seudulle sijoitut nopeasti ja helposti

Yritystoiminnan siirtäminen, uuden toimipisteen perustaminen tai yritysosto sujuu saumattomasti, kun tukenasi on oikeat kumppanit ja palvelut!

Autamme yritystäsi tunnistamaan parhaat yhteistyökumppanit alueella, verkostoitumaan yritysten, tutkimusorganisaatioiden ja julkisen sektorin kanssa, rekrytoimaan sopivat osaajat sekä löydämme yhdessä ratkaisut yrityksesi tilatarpeisiin. Halutessasi järjestämme tutustumisvierailun Joensuuhun, jotta voit tavata tulevia yritys- ja yhteistyökumppaneitasi.

 Autamme yritystäsi mm.:

 • Osaajien rekrytoinnissa
 • Toimitilan hankinnassa
 • Lupa-asioiden hoitamisessa
 • Rahoitusvaihtoehtojen selvittämisessä sekä investointi- ja kehittämistukien hakemisessa
 • Tuote- ja palvelukehityskumppaneiden löytämisessä
 • Henkilöstön sijoittumisessa

Haetko uusia asiakkaita, yhteistyökumppaneita tai osaajia yrityksesi kasvuun? Kiinnostaako yritysosto? Ota yhteyttä, niin keskustellaan, mitä Joensuun seudulla on tarjota juuri sinun yrityksellesi!

Ratkaisemme tilantarpeesi

Tarvitseepa yrityksesi rakentamattoman tontin, valmista teollisen mittakaavan tuotantotilaa, modernin ja viihtyisän toimiston tai työpisteen ensimmäiselle työntekijälle – ratkaisemme tilantarpeesi.

 Vetovoimainen toimintaympäristö on avain yrityksesi menestykseen. Kasvavat markkinat, valmiit toimittajaverkostot, hyvät liikenneyhteydet ja yritysten välistä synergiaa muun muassa energiantuotannon ja materiaalivirtojen optimoinnin kautta hyödyntävät yritysalueet muodostavat vetovoimaisen toimintaympäristön Joensuun seudulle. Joensuussa on monipuolinen tarjonta yritystontteja ja valmiita toimitiloja eri puolilla kaupunkiseutua.

Etsimme yrityksellesi parhaan tontin tai toimitilan Joensuusta ja sen seudulta, Outokummusta, Ilomantsista, Polvijärveltä ja Heinävedeltä. Business Joensuun toiminta-alueeseen kuuluvat myös Keski-Karjalan kunnat Kitee, Tohmajärvi ja Rääkkylä.Meillä tontteja ja toimitiloja räätälöidään yritysten tarpeisiin. Tule tekemään menestystä hyvälle paikalle!

Lue lisää

Yrityskaupan kautta Joensuun seudulle

Joensuun seudulla on paljon mielenkiintoisia start-up yrityksiä sekä toimintansa jo vakiinnuttaneita yrityksiä, joilla on potentiaalia kasvaa. Liiketoimintakauppa on tehokas tapa etabloitua alueelle ja hyödyntää Business Joensuun yhteistyökumppaniverkostot. Kartoitamme asiakkaamme kriteerien pohjalta potentiaaliset kohdeyritykset ja autamme yritysjärjestelyn toteuttamisessa alusta loppuun. Kaikki toimintamme perustuu ehdottomaan luottamuksellisuuteen.

Osuva-yrityspörssi yhdistää myyjät ja ostajat. Osuvan kautta voit helposti hakea tarjolla olevia mielenkiintoisia ostokohteita. Ota yhteyttä, kerromme mielellämme palvelusta lisää!

Lue lisää

Parhaat osaajat yrityksellesi

Tuemme yritystäsi parhaan osaamisen löytämisessä mukaan lukien työntekijöiden rekrytoinnit – tarvittaessa myös ulkomailta. Tarjoamme rekrytointiin erilaisia työkaluja, kartoitamme rahoitusmahdollisuuksia ja opastamme tarvittaessa rahoituksen hakemisessa. Lisäksi autamme sinua hyödyntämään Joensuun poikkeuksellisen laajan koulutussektorin, yksityisten koulutuksenjärjestäjien ja koulutustukien monia mahdollisuuksia.

Lue lisää

Suomen parhaat rahoitustuet

Business Joensuusta saat tukea sopivien rahoituslähteiden kartoittamiseen, kehittämis- ja investointihankkeiden suunnitteluun sekä hakemusten laatimiseen. Joensuun seudulla on mahdollista hakea yrityksen kehittämisavustusta ELY-keskuksesta. ELY-keskuksen investointituki on maksimissaan 40 % ja kehittämistoimenpiteisiin myönnettävä avustus enintään 60%. Alueelliset yritystuet ovat korkeimmalla tasolla koko Suomessa.

Työkaluinamme on myös kaksi alueellista sijoitusrahastoa ja laaja sijoittajaverkosto, joka ulottuu myös eurooppalaisiin rahastoihin. Lisäksi käytettävissä ovat Business Finlandin avustukset ja lainat, sekä Finnveran takaukset, lainat ja muut palvelut.

Business Joensuun Start Up -rahasto auttaa Joensuun seudulle sijoittuvia starttivaiheen yrityksiä kasvamaan, työllistämään ja kansainvälistymään. Rahaston pääfokus on digitalisaatioon, metsäbiotalouteen sekä materiaaleihin ja innovatiiviseen teknologiaan liittyvässä yritystoiminnassa.

North Karelia Growth Fund -rahasto sijoittaa hiljattain perustettuihin ja nuoriin yrityksiin, jotka toimivat erityisesti digitalisaation, metsä- ja biotalouden, fotoniikan ja materiaalitieteen aloilla, sekä matkailualalla ja luovalla alalla.

Lue lisää

Sopivat yhteistyökumppanit kilpailukykyisen arvoketjun luomiseksi

Jos tuotekehitys ja uuden teknologian soveltaminen ovat yritystoimintasi keskiössä, tarjoamme palveluja ketterään tuotekehitykseen yhteistyössä tutkimus- ja tuotekehityspartnereiden kanssa. Metsäbiotalousteollisuusfotoniikka ja ICT ovat seutumme vahvuuksia. Tarjoamme kärkitoimialoillamme ainutlaatuista osaamista ja verkostoja kansalliseen ja kansainväliseen yhteistyöhön.

Lue lisää

Tutustu Joensuun mahdollisuuksiin – päiväohjelma toiveidesi mukaan! 

Laadimme yksilöllisen ja yrityksesi toiveita vastaavan vierailuohjelman, jonka aikana pääset tutustumaan Joensuun tarjoamiin mahdollisuuksiin:

 • Autamme yritystäsi alkukartoituksen kautta tunnistamaan seudun markkinapotentiaalin ja potentiaaliset yritys- ja yhteistyökumppanit.
 • Järjestämme tapaamiset potentiaalisten yhteistyökumppaneiden, tutkimuslaitosten, korkeakoulujen, oppilaitosten ja viranomaistahojen kanssa.
 • Selvitämme yrityksesi tarpeeseen sopivan työvoimatarjonnan.
 • Kartoitamme rekrytoinnin tukimahdollisuudet ja täydennyskoulutuspalvelut.
 • Kartoitamme yrityksellesi potentiaalisimmat tilaratkaisut

Business_Joensuu_joensuu_ilmakuva_keskusta_lev_karavanov

 

 

 

 

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista