Ohita valikko
{css=}
Maailmanluokan fotoniikkaosaamista nopeasti kasvavassa toimintaympäristössä

Photonics Joensuu

Joensuussa sijaitsee Euroopan tasolla merkittävä fotoniikkaklusteri. Kaupungin erityisosaamiseksi on profiloitunut mikro- ja nanofotoniikka sekä spektrikuvantaminen, joiden sovelluksia hyödynnetään esimerkiksi täydennetyn todellisuuden näytöissä sekä erilaisissa mobiililaitteissa kuten e-kirjoissa ja urheilukelloissa. Sekä Photonics Finlandin että Euroopan optiikan seuran pääkonttorit sijaitsevat Joensuussa. Alueella on jo yli kolmesataa fotoniikka-alan osaajaa, yrityksiä palveleva Photonics Center sekä Suomen johtava fotoniikan koulutuskeskittymä. Yliopistotason fotoniikan tutkimusta ja koulutusta on Joensuussa järjestetty vuodesta 1970.

Photonics_Joensuu_logo_

Photonics Joensuu on Joensuun alueen merkittävien tutkimus‑, kehitys-,koulutus-, liiketoiminta- ja innovaatiotoimijoiden
yhteenliittymä. Photonics Joensuu edistää TKI-toimintaa sekä elinkeinoelämää tukemalla alueen fotoniikkayritysten liiketoiminnan kasvua sekä uusien yritysten sijoittumista alueelle.

Mahdollistamme uudenlaisia ratkaisuja tukien asiakkaidemme tuotekehitysprosesseja, laitetarpeita ja innovaatioaihioita. Joensuusta löytyy johtava tutkimusosaaminen, tilat ja laitteet, huippuosaavaa työvoimaa sekä tarvittavat verkostot. 

Business Joensuu tarjoaa laajat palvelut yritystoiminnan kaikkiin vaiheisiin aina sujuvasta sijoittumisesta kasvuun ja kansainvälistymiseen.

 

Photonics Center

Ainutlaatuinen toimintaympäristö fotoniikka-alan yrityksille, kouluttajille, tutkijoille ja palveluntarjoajille.

Joensuussa liiketoiminnan, tutkimuksen ja teknologian ytimessä, Itä-Suomen yliopiston yhteydessä, sijaitseva Photonics Center tarjoaa yrityksille palvelukokonaisuuden aina toimitiloista osaajiin ja yhteiskäyttölaitteista liiketoiminnan kasvattamiseen. Photonics Centerin avulla yritysten on mahdollista lyhentää tuotteiden tai palvelujen markkinoilletuontiaikaa. Photonics Center muodostaa Joensuun seudulle kaupallisen fotoniikkaekosysteemin, joka houkuttelee alueelle alan yrityksiä ja osaajia sekä tukee nykyisten fotoniikka-alan yritysten kasvua, verkostoitumista ja kansainvälistymistä.  

Tutustu Photonics Centeriin

Joensuun koulutustarjonta kokonaisuutena ja etenkin yliopiston fotoniikan tutkimus luovat uskoa osaavan työvoiman saatavuuteen. Alueen alihankintaverkostot ovat meille myös merkittävä tekijä sijoittumiselle Joensuuhun. Lisäksi Business Joensuu on auttanut meitä toimitilojen sekä rahoituksen löytämisessä.
Vadim Kiyko, Hypermemo Oy

 

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista