Ohita valikko
{css=}

Joensuun seudun ja Keski-Karjalan yritysalueet

Business Joensuu toimii Joensuun seudulla ja Keski-Karjalassa – yhdeksän kunnan, 125 000 asukkaan ja 7 500 yrityksen alueella. Eri tavoin profiloituneita yritysalueita löytyy koko toiminta-alueeltamme ja haluammekin auttaa yritystäsi löytämään tontin tai toimitilan, jonka sijainti luo parhaat edellytykset liiketoiminnalle.

Ota yhteyttä niin etsitään yrityksellesi sopivat toimitila- ja tonttivaihtoehdot Joensuusta ja sen seudulta - Outokummusta, Ilomantsista, Polvijärveltä ja Heinävedeltä. Business Joensuun toiminta-alueeseen kuuluvat myös Keski-Karjalan kunnat Kitee, Tohmajärvi ja Rääkkylä. Toiminta-alueemme on merkitty alla olevaan karttaa keltaisella.

Business_Joensuu_toiminta-alueen_kartta-1-2023

Yhteistyössä Business Joensuun kanssa toteutetusta neuvonta-, kehittämis- ja koulutuspalveluista hyötyvät laajasti kaikki toiminta-alueellamme toimivat tai toimintaansa aloittavat yritykset. Kuntakohtaiset yhteyshenkilömme auttavat yrityksiä toiminnan kaikissa vaiheissa. Kuntakohtaisten yhteyshenkilöiden yhteystiedot löydät täältä

Tutustu yritysalueisiin

Heinävesi Plus sign

Business_Joensuu_Heinavesi_kartta

Heinävedellä on vuokrattavana erikokoisia tiloja ja etsimme mielellämme myös yhteistyössä tarvitsemanne tilat. Kunta tarjoaa myös edullisia rakennuskelpoisia tontteja. 

Heinävedellä toimii muun muassa Berner Oy:n hygienia- ja kosmetiikkatuotteiden valmistukseen keskittynyt tuotantolaitos, joka on merkittävä paikallinen työnantaja.

Yhteistyössä Business Joensuun kanssa toteutetusta neuvonta-, kehittämis- ja koulutuspalveluista hyötyvät laajasti kaikki alueella toimivat tai siellä toimintaansa aloittavat yritykset.

Sijainti:

 • Joensuu / lentoasema 75 km

Lue lisää

Ilomantsi Plus sign

Ilomantsi merkitty Business Joensuun toiminta-alueen karttaan

Ilomantsin elinvoima on yhdistelmä kekseliästä yrittäjyyttä, uutteria työntekijöitä, yhteiseloa ympäristön kanssa ja digitalisaatiota osana arkea. Menestyäkseen yritykset tarvitsevat tilaa ja työvoimaa. Ilomantsissa yrityksille varataan riittävästi sopivia tontteja, kaikki tarvittava on hyvien liikenneyhteyksien päässä ja lupien hakeminen käy sujuvasti. Ilomantsissa toimii muun muassa Neova Groupin aktiivihiilitehdas.

Yhteistyössä Business Joensuun kanssa toteutetusta neuvonta-, kehittämis- ja koulutuspalveluista hyötyvät laajasti kaikki alueella toimivat tai siellä toimintaansa aloittavat yritykset.

Sijainti:

 • Joensuu 70 km
 • Joensuu lentoasema 80 km

Lue lisää

 

Kitee Plus sign

Business_Joensuu_Kitee_kartta

Kitee on erityisesti ylpeä metalli- ja prosessiteollisuudestaan. Alueen yritysten palveluihin luottavat monet kansainväliset konsernit ja Kiteellä tuotetaan yhdyskuntatekniikkaa vesihuollosta energiaratkaisuihin niin kotimaahan kuin muillekin mantereille.

Puhoksen teollisuusalueella on vuosikymmeniä toiminut puutuote- ja puunjalostusteollisuutta ja sen tukipalveluja. Nyt aluetta kehitetään pienyritystoiminnan mahdollistavaksi yrityspuistoksi. Puhoshalli ja Koivikon tila soveltuvat elintarvikkeiden- ja luonnontuotteiden jatkojalostustiloiksi.

 

 

 

 

Lisäksi yritys voi vuokrata toimisto- tai tuotantotilaa tarvitsemansa määrän myös lyhemmäksi aikaa. Valmiit yritys- ja tuotantotilat, tontit ja toimiva infra erinomaisine logistisine yhteyksineen luovat edellytykset aloittaa liiketoiminta Puhoksen alueella.

Sijainti:

 • Joensuu 70 km
 • Joensuu lentoasema 80 km

Lue lisää

Outokumpu Plus sign

Outokumpu merkitty Business Joensuun toiminta-alueen karttaan

Outokummun seudun teollisuuskylä Oy on toiminut yli 40 vuotta yritystoiminnan organisaattorina, rakentanut lähes 70 000 m² toimitilaa ja kiinteät suhteet elinkeinoelämän kehittäjiin ja rahoittajiin.- Teollisuuskylän asiakkaina toimii yli 50 yritystä yli 800 alan ammattilaisen voimin usealla eri toimialalla. Outokummun kaupunki ja teollisuuskylä tarjoavat kilpailukykyisen, kehittyvän ja kansainvälistyvän toimintaympäristön yritystoiminnalle. Toimitilojen rakennuttaminen ja vuokraaminen sekä alueellemme sijoittuvien yritysten tilatarpeisiin sopivien ratkaisujen löytäminen on konkreettinen osa toimintaa.

 

Yhteistyössä Business Joensuun kanssa toteutetusta neuvonta-, kehittämis- ja koulutuspalveluista hyötyvät laajasti kaikki alueella toimivat tai siellä toimintaansa aloittavat yritykset. Paikallisen yritystoiminnan ja täten myös alueen elinvoiman kehittäminen on keskeinen tavoitteemme.

Sijainti:

 • Joensuu 46 km
 • Joensuu lentoasema 42 km
 • Rissalan lentoasema 81 km

Lue lisää

 

Polvijärvi Plus sign Polvijärvi merkitty Business Joensuun toiminta-alueen karttaan

Yrittäjyyttä – oli kyse yhden ihmisen pienyrityksestä tai kansainvälisille markkinoille tähtäävästä yhtiöstä – tuetaan Polvijärvellä monin keinoin. Polvijärvellä on tarjolla elinkeinoelämän tarpeisiin soveltuvia yritystontteja ja -kiinteistöjä ja haettavissa myös rahallista tukea pienyrittäjille tarkoitettujen avustusten muodossa.

Polvijärvellä toimivat muun muassa muovituotteiden valmistukseen erikoistunut Muovisola Oy, laminaattitasoja ja -ovia valmistava Hahle -konserniin kuuluva Ecolam Oy sekä mittauslaitteita kansainvälisille markkinoille valmistava ACA Systems Oy.

Yhteistyössä Business Joensuun kanssa toteutetusta neuvonta-, kehittämis- ja koulutuspalveluista hyötyvät laajasti kaikki alueella toimivat tai siellä toimintaansa aloittavat yritykset.

Sijainti:

 • Joensuu 40 km
 • Joensuu lentoasema 30 km

Lue lisää

Rääkkylä Plus sign

Rääkkylä merkittynä Business Joensuun toiminta-alueen karttaan

Rääkkylä on vireä ja viihtyisä pienyritysvoittoinen kunta. Yritysten kokonaismäärä on maatilayritysten kanssa yli 200. Nopeat laajakaistayhteydet antavat hyvät edellytykset , etenkin digialan yrityksille toimia Rääkkylässä. Vesistöt, luontokohteet ja monipuoliset reitistöt tuovat monia mahdollisuuksia matkailutoimijoille ja ohjelmapalveluyrittäjille.

Business Joensuu Rääkkylä nainen soittaa kanteletta metsässä

Rääkkylän kirkonkylältä löytyy liiketilaa palveluyrityksille sekä etätyötiloja, joihin kaivataan esim.  hyvinvointi- ja kauneusalan palveluyrityksiä.  Rääkkylä on vireä kulttuurikunta.   Musiikin ja teatterin harrastaminen on vahvaa, joten   luovien alojen yrittäjyydelle on kunnassa  oivat mahdollisuudet.  

Rääkkylän puualan yrityksiä  ovat mm. Karjalan Puu ja Hirsiveisto Laasonen. Paksuniemen sataman alue on  vireää matkailualuetta ja siellä toimii myös kalanjalostamo Kontion Kala. Rääkkylässä sijaitsee myös Kulttuurikoti Villa Ruusula. 

Business Joensuu Rääkkylä mies tekee etätyötä järven rannalla

Yhteistyössä Business Joensuun kanssa toteutetusta neuvonta-, kehittämis- ja koulutuspalveluista hyötyvät laajasti kaikki alueella toimivat tai siellä toimintaansa aloittavat yritykset.

Katso Rääkkylän palkittu Asiaa taloustavarasta -video

Sijainti:

 • Joensuu 58 km
 • Joensuu lentoasema 60 km

Lue lisää

Tohmajärvi Plus sign

Tohmajärvi merkitty Business Joensuun toiminta-alueen karttaan

Tohmajärvi on sijaintinsa puolesta erinomainen sijaintipaikka yrityksille. Valtatiet kuusi ja yhdeksän halkovat kuntaa. Yritystoimintaan kaavoitettua maata on Tikkalassa, kunnan keskustassa Kemiessä sekä Niiralassa. Tohmajärvellä toimiviin yrityksiin kuuluu mm. Vauhti Oy, Nordic Koivu Oy ja Power Tech Group Oy. Alue tarjoaa liiketoimintamahdollisuuksia esimerkiksi luonnontuote- ja elintarvikealalla ja teolliseen tuotantoon eri toimialoilla. Tohmajärvellä on käynnissä myös merkittävä aurinkovoimainvestointi Solar Park Tohmäjärvi.

Sukkela Business Center - Tikkalan uusi yritysalue

Valtatie 6 varrelta Tikkalasta löytyy yrityksille täysin uusi yritysalue Sukkela Business Center. Logistisesti alueen sijainti puolen tunnin ajomatkan päässä Joensuusta ja Kiteeltä on mitä parhain. Perinteisen infran lisäksi luonnonläheiseltä yritysalueelta löytyy valokuitu, vesi- ja jätehuolto sekä sujuva sähkönsaanti. Valmista tonttijakoa alueelle ei ole tehty, mikä mahdollistaa sijoittuvan yrityksen tarpeiden mukaisen tonttisuunnittelun. Tohmajärven kunta onkin ketterä yhteistyökumppani tonttien räätälöimisestä luvitukseen ja toimitilojen rakentamiseen. Alue antaa yrityksille mahdollisuuden ekologiseen, tehokkaaseen ja innovatiiviseen liiketoimintaan.

400 vakituisen asukkaan lisäksi Tikkala on suosittu mökkikunta. Lapsiperheille löytyy loistavat palvelut aina päiväkodista ja ala-asteesta harrastusmahdollisuuksiin. Tohmajärven kuntakeskukseen on matkaa 20km ja Hammaslahteen 15km. Alla havainnekuvia uudesta yritysalueesta.

 

Logo Vipuvoimaa EU:lta 2014 - 2020Logo Euroopan unioni Euroopan aluekehitysrahasto

Niirala on puolestaan tärkeä kuljetusväylä elinkeinoelämälle. Niiralan kautta kuljetukset toimivat sujuvasti sekä kumipyörillä että rautateitse. Valtatie 9 päättyy Niiralaan ja Niiralasta on junaraideyhteys Venäjän kautta aina Kiinan markkinoille asti. Tohmajärven keskustasta raja-asemalle on matkaa 18 km. Tohmajärven kunnan tavoitteena on kehittää Niiralan yritystoimintaa ja palveluita. Kunnalla on alueella tarjolla tontteja teollisuuden ja logistiikan yritystoiminnalle. 

Yhteistyössä Business Joensuun kanssa toteutetusta neuvonta-, kehittämis- ja koulutuspalveluista hyötyvät laajasti kaikki alueella toimivat tai siellä toimintaansa aloittavat yritykset.

Sijainti:

 • Joensuu 55 km
 • Joensuu lentoasema 65 km

Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista