Ohita valikko
{css=}
Tervetuloa Euroopan metsäpääkaupunkiin

Metsäbio- ja kiertotalous

Joensuu on metsäbiotalouden kirkkainta kärkeä . Pohjois-Karjalassa metsää on noin 83 % alueen koko pinta-alasta. Sertifioidut, kestävän kehityksen periaattein hoidetut metsät tarjoavat erinomaiset lähtökohdat raaka-aineen ilmastoystävälliselle hyödyntämiselle, hiilen sidonnalle, uusien tuotteiden kehittämiselle ja toimia-alan kestävälle kehittämiselle. Toimivat raide- ja maantieyhteydet sekä kehittyvä syväsatama mahdollistavat puolestaan yritysten viennin kustannustehokkaasti maailman markkinoille.

Seudulla on huippuosaamista metsien kestävästä käytöstä: Erityisosaamisalueisiin kuuluvat etenkin uusien teknologioiden, kuten digitalisaation ja fotoniikan, hyödyntäminen monin tavoin muun muassa metsätiedon hankinnassa, metsävarojen hallinnassa ja esimerkiksi metsäpalojen ennaltaehkäisyssä ja hallinnassa sekä uusiutuva energia ja kiertotalous. Kaiken takana on tutkimus-, kehitys- ja yritystoiminnassa muovautunut asiantuntemus. 

Business_Joensuu_metsäbio_kesla

Joensuu on digitaalisen metsätalouden edelläkävijä

Joensuussa metsäalan laaja-alainen osaaminen yhdistyy fotoniikan huippuosaamiseen, vahvaan tietotekniikan koulutukseen ja ICT-klusteriin.  Metsäbiotalouden huippuosaaminen näkyy muun muassa siinä, että alueella on yli 500 yritystä ja 6000 alan työpaikkaa. Alueen Luonnonvarakeskuksen yksikön ja Euroopan metsäinstituutti EFI:n pääkonttorin osaaminen on tunnustetusti kansainvälistä kärkeä täydentäen metsätalouden ekosysteemimme kokonaisuuden huipputasolle. Seudulla toimii lukuisia kotimaisia ja kansainvälisesti menestyviä yrityksiä:

  • Maailman suurin metsäkonetehdas, John Deere Forestry Oy
  • Logistiikkaan ja materiaalinkäsittelyyn keskittyvä Mantsinen Group Ltd Oy
  • Puunkorjuuseen ja logistiikkaan erikoistunut Kesla Oyj
  • Pylväsratkaisuja, kestopuutuotteita, moderneja infraverkkopalveluja tuottava Iivari Mononen
  • Erikoisvanereita tuottava UPM
  • Havu- ja lehtipuusta huippulaatuista sellua valmistava Enocellin tehdas, Stora Enso Oyj
  • Aktiivihiilitehdas Ilomantsissa Neova Group
  • Metsäninventoinnin ja metsäsuunnittelun järjestelmiä ja palveluita tuottavat Arbonaut Oy, Bitcomp Oy ja Blom Kartta Oy
  • Euroopan suurimpiin saha- ja puunjalostusteollisuuden yrityksiin kuuluva Binderholz Nordic Oy
  • Ja lukuisat pienemmät puunjalostusta harjoittavat tai metsäteknologiaa pk-vientiyritykset

Olemme edelläkävijöitä metsäalan koulutuksessa ja koulutustarjontamme kattaa kaikki koulutustasot ammatillisesta koulutuksesta tohtoritasolle asti. Kansainvälisiä ammattilaisia ja asiantuntijoita kouluttavat seudulla:
Itä-Suomen Yliopisto
Karelia-ammattikorkeakoulu
Riveria ammattioppilaitos
Valtimon metsäkonekoulutus

 

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista