Ohita valikko
{css=}
Innovatiivista liiketoimintaa ja menestystarinoita Pohjois-Karjalaan ja maailmalle!

Start Me Up -liikeideakilpailu on väylä ideoiden kasvutarinalle

Start Me Up on sekä Suomen pitkäikäisin että palkintojen arvoltaan merkittävin liikeideakilpailu, joka vuosittain innostaa satoja osallistujia jättämään oman liiketoimintaideansa toteutettavuuden ja kasvupotentiaalin tuomariston arvioitavaksi ja palkitsemiseksi. Kilpailu on loistava väylä liikeidean kehittämiseen, rahoituksen hankintaan innovaation kaupallistamiseksi, näkyvyyteen medioissa ja kumppaniverkoston kasvattamiseen. Vuosien aikana Start Me Up on toiminut useiden menestyvien liiketoimintaan tähtäävien ideoiden ponnahduslautana kasvumarkkinoille.

Start Me Up -liikeideakilpailun kautta on tunnistettu uusia potentiaalisia kasvuyrityksiä Pohjois-Karjalaan jo vuodesta 2000. Kilpailu on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen merkittävimpänä liikeideakilpailuna. Kilpailuhistorian aikana on jätetty yhteensä noin 2700 ideaa, joista moni on kasvanut menestyväksi liiketoiminnaksi niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Kilpailun markkinointiin ja viestintään panostetaan mittavasti useissa medioissa ja tapahtumissa. Kilpailun järjestää Business Joensuu yhteistyökumppaneineen, joihin kuuluvat muun muassa Start Up -rahasto Joensuu, North Karelia Growth Fund, Karelia ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto, Riveria ammattioppilaitos, Oma Säästöpankki ja Pohjois-Karjalan Osuuskauppa.

Kilpailun vuosittainen hakuaika on 1.2.–31.3. Voittajat julkistetaan vuosittain toukokuun puoleen väliin mennessä.

Start Me Up –liikeideakilpailun merkitys

Start Me Up -liikeideakilpailun tavoitteena on löytää kaupallistamisen ja kasvupotentiaalin omaavia liiketoimintaideoita, jotka edistävät elinkeinoelämän kilpailukyvyn kasvua Pohjois-Karjalassa sijoittumalla ja investoimalla alueelle sekä vahvistavat yritys- ja innovaatioekosysteemien verkostoja. Kilpailu rohkaisee yksityishenkilöitä, tutkijoita ja yrityksiä innovatiivisuuteen ja luovuuteen palkitsemalla ideoita ja innovaatioita, joilla voidaan nähdä olevan kaupallista potentiaalia edistäen pohjoiskarjalaista yrittäjyyttä ja liiketoimintaa, ja joka on mahdollista toteuttaa ainakin osittain Pohjois-Karjalassa.

Mittavat palkinnot ja yrityspalvelut vauhdittavat matkaa liikeideasta kaupalliseen liiketoimintaan

Kilpailu toimii liikeideoiden lähtöruutuna, testauspisteenä ja kirittäjänä. Liikeideat ympäri Suomea ja kansainvälisesti ovat tervetulleita osallistumaan kilpailuun. Osallistua voivat yrittäjiksi haluavat yksityishenkilöt ja opiskelijat, startupit, vakiintuneet yritykset, spin off-yritykset sekä tutkimusryhmät ja tutkijat. Parhaimmillaan kilpailu on huikea ponnahduslauta liikeideasi testaamiseen, kehittämiseen, tuotekehitys- ja kasvurahoitukseen sekä liiketoiminnan käynnistämiseen ja kasvuun.

Kaikkien kilpailuun osallistuneiden on mahdollista saada pitkäkestoista tukea ja sparrausta Business Joensuun yrityspalveluiden valmentajilta liikeideansa jalostamiseen, vaikkei palkintosijoille päätyisikään. Jaamme omaa asiantuntijaosaamistamme ja verkostojamme liiketoiminnan mahdollistamiseksi.

Koulutus-, yritys- ja finanssimaailman asiantuntijoista koostuva tuomaristo arvioi liikeideoiden uutuusarvoa ja toteutettavuutta sekä liiketoiminnan kasvu- ja kansainvälistymismahdollisuuksia. Paras ja potentiaalisin kaupallistettava liiketoimintaidea palkitaan pääpalkintokategoriassa. Kilpailu sisältää myös muita palkintokategorioita. Pääpalkinnon arvo on merkittävän suuri, kuten myös muiden kategorioiden palkinnot ovat huomattavia liikeidean kehittämisen ja kasvutarinan aloittamiseksi.

Start Me Up -liikeideakilpailun uutiset

25.05.2023 Business Joensuu Oy:n uutisia

Start Me Up 2023 -liikeideakilpailu huipentui eilen voittajien julkistukseen ja heidän palkitsemiseen Joensuun Tiedepuistossa järjestetyssä Palkintogaalassa. Katso tunnelmapaloja gaalasta!

Katso Business Joensuun uutiset

Näytä kaikki uutiset

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista