Ohita valikko

Joensuun innovaatioekosysteemi vie alueen vahvuudet maailmankartalle

Joensuun innovaatioekosysteemi_Photonics_ja_Forest_Joensuu_tanssivat_vedet_Business_Joensuu_

Joensuussa panostetaan metsäbiotalouden ja fotoniikan innovaatiotyöhön ja kansainväliseen kasvuun. Metsän ja valon ympärille luodaan kestäviä innovaatioita ja uutta liiketoimintaa TKI- ja yritysyhteistyöllä. Vetureina ovat Forest Joensuu - ja Photonics Joensuu -verkostot.

–Yhteistyön tavoitteena on saada yhä enemmän yrityksiä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan pariin. Joensuun osaaminen on maailman kärkeä sekä fotoniikan että metsäbiotalouden tutkimuksessa ja tuotekehityksessä. Korkeakoulujen tutkimustyö tulee kytkeä entistä tehokkaammin osaksi yritysten syntyä ja kasvua. Tutkimuslähtöisissä tuotteissa ja palveluissa sekä uusille markkinoille laajentumisessa on paljon potentiaalia, kertoo Business Joensuun palvelujohtaja Pauliina Pikkujämsä.

–Forest Joensuu ja Photonics Joensuu ovat verkostomme yhteisiä brändejä, joiden kautta voimme viestiä painopistealojen vahvuuksista myös kansallisesti ja kansainvälisesti, Pikkujämsä jatkaa.

Joensuu on maailmanlaajuisesti merkittävä metsäbiotalouden osaamiskeskittymä, ja yksi Euroopan fotoniikkaosaamisen kärkikaupungeista. Molemmilla aloilla luodaan tulevaisuuden ratkaisuja, joita tarvitaan esimerkiksi ilmastonmuutoksen vaikutusten hillinnässä ja niihin sopeutumisessa. Joensuun kaupungin kunnianhimoiset hiilineutraalisuustavoitteet tukevat myös fotoniikan ja metsäbiotalouden osaamisen kehittämistä.

Joensuun innovaatioekosysteemi_Forest_Joensuu_metsabio_metsa_aukio_Business_Joensuu_

–Kaupungit ovat omalta osaltaan ratkaisemassa kestävyyskriisiä. Uusien teknologioiden omaksuminen uudistaa kaupungin elinkeinoelämää ja vaikuttaa positiivisesti myös paikallisyhteisöön, kertoo Joensuun kaupungin kansliapäällikkö Jenni Jokela.

–Tätä työtä tehdään ennen kaikkea yrityksiä varten. Joensuun kaupunki haluaa tarjota yrityksille hyvän toiminta- ja kasvuympäristön, jossa on tiivis yhdessä tekemisen henki. Uskomme, että verkostoyhteistyö kannustaa myös investointeihin ja houkuttelee uusia yrityksiä sijoittumaan alueelle, Jokela jatkaa.

Joensuu on osa valtakunnallista Innokaupungit-verkostoa, johon kuuluu 16 suomalaista yliopisto- ja yliopistokeskuskaupunkia. Kaupungit ovat solmineet valtion kanssa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan kehittämisen aiesopimuksen vuosille 2021–2027. Innokaupungit kohdentavat tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiorahoitusta omiin vahvuuksiinsa perustuviin strategisiin painopistealoihin.

Käytännön toimenpiteitä toteuttavat tällä hetkellä Business Joensuun johdolla Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammattikorkeakoulu, Luonnonvarakeskus sekä Joensuun kaupunki. Toimenpiteet rahoitetaan EU:n, valtion ja kaupungin myöntämän hankerahoituksen kautta. Pohjois-Karjalassa aluerahoittajia ovat myös Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Pohjois-Karjalan ELY-keskus.

Logo Euroopan unionin osarahoittamainnokaupunki_joensuu_logoPhotonics_Joensuu_logo_Forest Joensuu tunnus + nimi

Sinua voisi kiinnostaa

15.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

VitalSigns Oy:n terveysteknologian innovaatio, Response 1.0 diagnostiikkalaite on voittanut Start Me Up -liikeideakilpailun pääpalkinnon. Älylaite mittaa ja analysoi lukuisia kehon biosignaaleja ja...

09.04.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Start Me Up -liikeideakilpailuun, joka tähtää uusien kasvuyrittäjien ja startupien löytämiseen ja tukemiseen, saapui tänä vuonna 168 hyväksyttyä kilpailuideaa. Näistä Business Joensuun esikarsinnan...

03.04.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Mediatiedote 3.4.2024

Business Joensuun Mitä kuuluu? -yrityskampanja toteutetaan jo neljättä kertaa Ilomantsissa huhtikuussa 2024. Kampanjan aikana Business Joensuun asiantuntijat ovat aktiivisesti...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista