Ohita valikko
{css=}

Joensuu johdattaa metsän uudelle aikakaudelle

Forest Joensuu tunnus + nimi
 

Kasvatamme tulevaisuuden vetovoimaista metsäosaamista huippututkimuksen, koulutuksen ja maailmanluokan yritysten yhteistyöllä. Joensuu, Euroopan Metsäpääkaupunki, kehittää alaa vauhdittaen planeettaa korjaavien ratkaisujen syntymistä, jotka ovat avainasemassa hillitsemässä ja torjumassa metsäpaloja, luontokatoa ja ilmastonmuutosta.

Joensuussa sijaitsee maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen ja globaalisti verkostoitunut metsäalan keskittymä, jossa metsäalan kaikki koulutustasot, maailmanluokan yritykset sekä huipputason tutkimus kohtaavat.

Vuosikymmenten saatossa puunjalostuksen keskuksesta on kasvanut ainutlaatuinen metsäalan keskittymä. Euroopan Metsäpääkaupunkina luomme uusia mahdollisuuksia, päivitämme vanhoja käytäntöjä ja määritämme tulevaisuuden metsäbiotaloutta. Uusia innovaatioita syntyy yhdistämällä materiaaliosaamista muihin alueen vahvuuksiin, kuten fotoniikkaan ja uusiin teknologioihin. Luontopohjaisia ratkaisuja hyödynnetään lähes joka alalla kosmetiikasta elintarviketeollisuuteen ja rakentamiseen.

Johtamalla alaa mahdollistamme metsille monimuotoisen tulevaisuuden kaikille, kaikkialla. Pidämme huolen siitä, että metsät tarjoavat hyvinvointia myös tuleville sukupolville.

Save the Date

Forest & Photonics - part of the International Conference for Sustainable Resource Society - ICS24

Metsän ja fotoniikan asiantuntijat kokoontuvat loka-marraskuun vaihteessa Joensuuhun. Tutustu ohjelmaan tarkemmin tapahtuman verkkosivuilla.

Rekisteröidy osallistujaksi tapahtumaan TÄSTÄ

forest & photonics 2024

 

Digitaalisen metsätalouden kirkkainta kärkeä

Maailmanluokan yritysverkosto

Huipputason yritystoimintaa löytyy metsä- ja puutuoteteollisuudesta kone- ja laitevalmistukseen sekä teknologiayrityksiin. Joensuussa ollaan maailman kärjessä metsätalouden digitalisaatiossa sekä metsä- ja luonnonvaratiedon keruussa ja analysoinnissa.

Joensuussa sijaitsee John Deeren maailman suurin metsäkonetehdas. Uusien innovaatioiden keskiössä ovat kiertotalous ja metsän tuomat mahdollisuudet kokonaisuutena.

600 yritystä

6000 työpaikkaa

2 mrd. € liikevaihto

Kelluu-ilmalaiva Business Joensuu
Marttakahvio_2023_Joensuu
Marttakahvio-käsitelty_D3_5846
Metla-5991-käsitelty2
Läpileikkaavaa metsäalan koulutusta

Osaajia tulevaisuuden metsäbiotalouden tarpeisiin

Joensuussa voit opiskella metsäbiotalouden ammattilaiseksi kolmella eri koulutustasolla.

Itä-Suomen yliopisto, Kareliaammattikorkeakoulu ja Riveria kouluttavat metsäbiotalouden arvostettuja osaajia käytännön ammattilaisista tohtoreihin.

Metsäalan ammattilaiset ovat kärkijoukoissa luomassa vastuullisia ja kestäviä ratkaisuja metsien hyödyntämiseen.

Business-Joensuu-Takavaara-JohnDeere-koppi-_D3_3720

Forest Joensuuta koskevat uutiset

24.11.2023 Metsäbio- ja kiertotalous

Biotien yritysalueelle rakentuva uusiutuvan energian keskittymä otti askeleen eteenpäin, kun torstaina 23.11. juhlistettiin Joensuun Biocoal Oy:n peruskiven muurausta.

Lue lisää uutisia Forest Joensuu LinkedIn-ryhmästä

Lue tästä

Forest Joensuu kumppanit

Forest Joensuu on Joensuun alueen metsäbiotalouden tutkimus, koulutus-, kehitys- ja innovaatiotoimijoiden yhteenliittymä, jonka tavoitteena on tiivistää yhteistyötä uusien innovaatioiden, liiketoiminnan kasvun ja alueen vetovoiman tueksi.

Business Joensuu Plus sign

Yritysystävällisellä seudullamme on hyvä kasvattaa innovatiivisia ideoita, liiketoimintaa ja pääomaa. Business Joensuu on kumppanisi kasvun ja kansainvälistymisen matkalla. Meiltä ja verkostoistamme saat käyttöösi vankkaa osaamista sekä tietoa toimintaympäristöstä ja mahdollisuuksista.

Business Joensuu toimii Joensuun seudulla ja Keski-Karjalassa – yhdeksän kunnan, 125 000 asukkaan ja 7 500 yrityksen alueella. Tarjoamme palveluja yritysten käynnistämiseen, kasvuun ja kansainvälistymiseen, investointeihin ja sijoittumiseen, sekä Tiedepuiston tila- ja tapahtumapalveluja.

Lue lisää

Joensuun kaupunki Plus sign

Joensuussa metsien merkitys on aina ollut suuri. Tänä päivänä Euroopan metsäpääkaupunki Joensuu on elinvoimaisten metsien ympäröimä maakuntakeskus, jossa metsäalan koulutus, huippututkimus, käytännön osaaminen ja liiketoiminta kohtaavat. Joensuu tarjoaa asukkailleen runsaasti metsään liittyviä työpaikkoja ja opiskelumahdollisuuksia. Metsällä on merkittävä rooli myös kaupunkilaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä.

Lue lisää

Itä-Suomen Yliopisto UEF Plus sign

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisin tiedeyliopisto. Itä-Suomen yliopiston Luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunta vastaa maailmanlaajuisiin haasteisiin korkeatasoisella monitieteisellä ja tieteidenvälisellä tutkimuksella ja koulutuksella. Metsien kestävä hoito ja käyttö edellyttävät monipuolista tieteellis-ammatillista osaamista. 

Metsätieteet ovat Itä-Suomen yliopiston kansainvälisin yksikkö. Metsätieteiden osasto on vahvasti verkostoitunut metsätalouden toimijoihin, ja sen tutkimus on kansainvälistä huippua.

Lue lisää

Karelia-ammattikorkeakoulu Plus sign

Karelia-ammattikorkeakoulu kouluttaa metsätalousinsinöörejä vahvassa yhteistyössä työelämän kanssa. Metsäalan kehitys vaatii uutta lähestymistapaa metsien käyttöön, ja alalle tarvitaan jatkuvasti lisää tuoretta osaamista ja uusia innovaatioita. 

Karelia-ammattikorkeakoulusta valmistuvat metsätalousinsinöörit työskentelevät uusiutuvien luonnonvarojen ja niiden kestävään käyttöön perustuvan liiketoiminnan monipuolisissa tehtävissä. 

Lue Lisää

Riveria Plus sign

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria kouluttaa ammattilaisia metsäalan monipuolisiin työtehtäviin.

Valmistuttuaan osaajat voivat työskennellä esimerkiksi metsäkoneenkuljettajan tai -asentajan tehtävissä, puutavara-autonkuljettajana, metsuri-metsäpalvelujen tuottajana, metsätalousyrittäjänä tai metsäpalveluyrittäjänä.

Lue lisää

Luonnonvarakeskus LUKE Plus sign

Luonnonvarakeskus (Luke) on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka toimii maa- ja metsätalousministeriön toimialalla. Tuotamme tietoon perustuvia ratkaisumalleja ja palveluita asiakkaillemme sekä lisäarvoa uusiutuviin luonnonvaroihin perustuvalle kestävälle ja kilpailukykyiselle elinkeinotoiminnalle. Tuemme luonnonvaroihin ja luonnonvaratalouteen liittyvää yhteiskunnallista päätöksentekoa.

Lue lisää

Business-Joensuu-Mustikankeruu_D3_6504
Business-Joensuu-Kesla-Selkie-DJI_0182
Business-Joensuu-Kesla-Selkie-_D3_5664
Logot Innokaupunki Joensuu Euroopan Unionin osa-rahoittama ja Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto

Ota yhteyttä

Seppo Tossavainen
Elinkeino ja kansainvälisten asioiden päällikkö
Joensuun kaupunki
Jarno Hämäläinen
Avainasiakaspäällikkö
Metsäbio- ja kiertotalous
Business Joensuu
Innocities_Joensuu_Co_funded_by_the_European_Union