Ohita valikko

Start Me Up 2024 -liikeideakilpailuun 168 kilpailuideaa

Start Me Up 2024 liikeideakilpailu - Business Joensuu

Start Me Up -liikeideakilpailuun, joka tähtää uusien kasvuyrittäjien ja startupien löytämiseen ja tukemiseen, saapui tänä vuonna 168 hyväksyttyä kilpailuideaa. Näistä Business Joensuun esikarsinnan jälkeen 32 kilpailuideaa jatkaa ensimmäiseen tuomariston arviointiin tavoittelemaan 35 000 euron pääpalkintoa. Muihin kilpailukategorioihin saatiin runsaasti mielenkiintoisia kilpailuideoita, jotka myös etenevät arviointiin ja kategoriavoittajien valitsemiseen.  

Start Me Up -liikeideakilpailu on valtakunnallinen kilpailu, joka kannustaa uusien innovaatioiden, kasvuyrittäjien ja startup-yritysten esiintuloon. Business Joensuu yhteistyökumppaneineen tarjoaa vankan tuen, ohjauksen ja asiantuntijapalveluita kilpailijoiden liiketoiminnan käynnistämiseen ja kasvuun, sijoittuen osittain tai kokonaan Pohjois-Karjalaan. Kilpailuun osallistuminen avaa väylän näkyvyyteen, liiketoiminnan kehittämiseen ja kaupallistamiseen, tarjoten mahdollisuuksia kestävään liiketoimintaan sekä kotimaan että kansainvälisillä markkinoilla.

Kilpailu houkutteli osallistujia laajalti ympäri Suomen, ja saimme myös joitakin ideoita ulkomailta, kuten Saksasta. Erityisen ilahduttavana pidämme kansainvälisten opiskelijoiden aktiivista osallistumista Joensuun seudulta ja muista yliopistopaikkakunnilta. Kilpailuideoissa näkyy tekoälyn hyödyntäminen liikeidean pohjatyössä, mikä on sallittua kilpailun säännöissä. On kuitenkin tärkeää huomata, että sääntöjen mukaan liikeidean on perustuttava kilpailijan omaan selvitystyöhön ja idean kehittämiseen, ei pelkästään tekoälyltä saatuun ehdotukseen.

- Kilpailuideoiden monipuolisuus teki vaikutuksen. Lisäksi osa ideoista on todella huolella mietittyjä ja pitkälle vietyjä, kun taas toiset kaipaavat vielä hiomista. Siinä Start Me Up -kilpailussa onkin kyse – haluamme saada toimialoista riippumattomia liiketoimintaideoita ja -aihioita, joissa on toteuttamis- ja markkinapotentiaalia aloittaa liiketoiminta Pohjois-Karjalassa, kilpailun työryhmästä ja esikarsinnasta vastaavat Business Joensuun yritysvalmentajat Kari Pulkkinen ja Heli Saario kertovat. 

Kilpailussa pääpalkinto ja viisi palkintokategoriaa

Kilpailuideat ovat laajalti eri tahoilta yksityishenkilöistä yrityksiin ja tutkijoihin. Osallistujilla oli mahdollisuus osallistua useampaan kilpailukategoriaan, ja aktiivista osallistumista nähtiinkin kaikissa kategorioissa: 

  • Ilmastoviisautta Joensuusta -kategoriaan saapui 49 kilpailuideaa
  • ICT Innovator -kategoriaan 70 kilpailuideaa
  • Tutkimuslähtöinen liikeidea -kategoriaan 60 kilpailuideaa
  • Uutta liiketoimintaa Business Joensuun toiminta-alueen kuntiin -kategoriaan saapui yhteensä 40 kilpailuideaa: Heinävesi 6, Ilomantsi 8, Kitee 4, Liperi 16, Outokumpu 3, Polvijärvi 1, Rääkkylä 1, Tohmajärvi 2.
  • Opiskelijakategoriaan saapui yhteensä 41 kilpailuideaa, jossa Itä-Suomen yliopisto (16 ideaa), Karelia-ammattikorkeakoulu (10 ideaa) ja Riveria (15 ideaa) arvioivat omien oppilaitostensa opiskelijoiden liikeideat tai liiketoiminta-aihiot, ja voittajat valitaan näiden tahojen toimesta.

Kilpailun kulku etenee vauhdilla Palkintogaalaan

 Tuomariston ensimmäinen arviointipäivä on tiistaina 9.4., jolloin syvennytään 32 esikarsittuun kilpailuideaan. Näistä valitaan 15–20 osallistujaa jatkoon toiseen tuomariston arviointipäivään torstaina 18.4. pitchaamaan liikeideansa tuomaristolle. Pitchauspäivästä valitaan 8–10 ideaa kolmanteen arviointipäivään keskiviikkona 24.4., jossa tuomaristo valitsee pääpalkinnon saajan ja vahvistaa myös muiden kategorioiden voittajat. Start Me Up -tuomaristoon kuuluu alansa asiantuntijat eri aloilta. 

Kilpailu huipentuu voittajien julkistamiseen Palkintogaalassa keskiviikkona 15.5.2024 klo 14–18. Keynote-puhujana tilaisuudessa kuullaan Suomen startup-yhteisön puheenjohtajaa Riikka Pakarista. Tilaisuus tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua ja juhlistaa kilpailun voittajia. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan Palkintogaalaan, joka on maksuton tapahtuma, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen 10.5. mennessä. Lisätietoja ohjelmasta ja ilmoittautumisesta.

Start Me Up 2024- liikeideakilpailun yhteistyökumppanit: 

Start_Me_Up_liikeideakilpailu_2024_Yhteistyokumppanit_Business_Joensuu


Lisätietoja:

startmeup.fi

Start Me Up -kilpailun arviointi ja eteneminen:

Kari Pulkkinen, Fund Manager & Growth Coach
+358 50 406 8716
kari.pulkkinen@businessjoensuu.fi

Sinua voisi kiinnostaa

15.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

VitalSigns Oy:n terveysteknologian innovaatio, Response 1.0 diagnostiikkalaite on voittanut Start Me Up -liikeideakilpailun pääpalkinnon. Älylaite mittaa ja analysoi lukuisia kehon biosignaaleja ja...

03.04.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Mediatiedote 3.4.2024

Business Joensuun Mitä kuuluu? -yrityskampanja toteutetaan jo neljättä kertaa Ilomantsissa huhtikuussa 2024. Kampanjan aikana Business Joensuun asiantuntijat ovat aktiivisesti...

25.03.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Business Joensuu on liittynyt Suomen Uusyrityskeskukset ry:n jäseneksi 1.3.2024 lähtien. Yhteistyön myötä Business Joensuun osallistuu jatkossa kansallisen Uusyrityskeskusten asiantuntijaverkoston...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista