Ohita valikko

Luotettava, osaava ja tavoitettavissa

PrimeTalous Oy Heidi Laaninen kannettavan tietokoneen kanssa omassa toimistossaan, kuva 2023 Jarno Artika, Business Joensuu

Halu kehittyä ja kehittää on luonteenomaista PrimeTalous Oy:n yrittäjälle Heidi Laaniselle. Työskenneltyään vuosia tilitoimiston palkkatyöntekijänä hän valitsi yrittäjyyden vuonna 2018. Tänään Laanisen yritys palvelee yhtiömuodoltaan ja kooltaan hyvin monenlaisia yrityksiä ja organisaatioita Pohjois-Karjalasta Savoon ja Uudeltamaalta lounaiseen Suomeen.

- Yrittäjäksi lähteminen ei ollut mikään hetken päähänpisto. Olin jo pidempään pohtinut, että tässä työssä voi kehittyä niin hyväksi, että itsensä työllistäminen on mahdollista, Heidi Laaninen

Laanisella on aina ollut halu oppia ja kehittää itseään. Alkujaan merkonomiksi valmistunut nainen pestautui töihin tilitoimistoon.

- Työ osoittautui perin mielenkiintoiseksi. Innostuin omaehtoisesti opiskelemaan lisää taloushallinnosta ja verotuksesta. Taloushallinnon tradenomiksi valmistuin työn ohessa. Kirjanpidon ja laskentatoimen KLT-tutkinnon suoritin vuonna 2021. Sitä ennen ehdin opiskella vielä isännöitsijän ammattitutkinnonkin. Tilitoimiston auktorisoinnin vuoro oli alkuvuodesta 2022, Laaninen listaa muistuttaen, että helpoimman kautta meneminen ei ole hänen juttunsa.

Ketteryys arvossaan

PrimeTalouden palveluvalikoima on kattava: yrityksen perustaminen ja yritysneuvonta, taloushallinto, tilinpäätökset, veroilmoitukset ja palkanlaskenta. Yrityksensä kilpailuvalteiksi Heidi Laaninen listaa ketteryyden, joustavuuden, ihmisläheisen palvelun sekä luotettavuuden. Palvelukattauksensa yrittäjä tarjoilee pohjoiskarjalaisella tyylillä ilman turhaa jäykistelyä.

Taloushallintoalalla on eletty vahvaa keskittymisen aikaa ihan viime vuosiin saakka. Leimallista toimialalla on ollut myös työntekijöiden suuri vaihtuvuus. Kehityssuunta ei ole aina miellyttänyt asiakkaita.

- Olen saanut omilta asiakkailta paljon suoraa ja hyvää palautetta. Käy hyvin ilmi, että asiakkaat arvostavat sitä, että tutun tilitoimistokumppanin saa sujuvasti puhelimella kiinni.

Heidi Laaninen on toistaiseksi työskennellyt yrityksessään yksin. Kasvuhaluja on, mutta tähän saakka pienet toimitilat ovat tuottaneet pulmia. Nyt käytettävissä on jo avarampi tila omalla sisäänkäynnillä Joensuun Karhunmäessä.

PrimeTalous Oy:n toimitusjohtaja Heidi Laaninen, Business Joensuu 2023, kuva Jarno Artika B

Kasvupotentiaali huomattu

Business Joensuun yritysvalmentaja Mervi Leminen oli seurannut kiinnostuneena PrimeTalouden kehittymistä. Leminen otti proaktiivisesti yhteyttä Laaniseen todeten, että yritys näyttää olevan kasvusuunnassa. Business Joensuulla oli tarjolla koulutusta ja sparrausta kasvun tarpeisiin.

- No – juuri sillä hetkellä minulla oli kiire asiakkaiden tilinpäätösten kanssa. Ajatus jäi kytemään, ja asiaan palattiin. Viime vuoden marraskuussa olin mukana Business Joensuun VIRTAA-valmennuksessa.

VIRTAA-valmennus sisältää kolme 3,5 tunnin työpajaa, jotka järjestetään viikon välein. Työpajajakson jälkeen valmennusryhmä kokoontuu vielä seurantatapaamiseen.

- Uskon vahvistusta ja kannustamista – sitä VIRTAA tarjosi. Ei riitä, että yrittäjyyteen liittyviä asioita pohtii vain yksinään. Ryhmässä ja vuorovaikutuksessa toisten yrittäjien kanssa asioita oppii katsomaan paljon laajemmin. Ryhmässä mielipiteiden ja kokemusten vaihto oli antoisaa, Heidi Laaninen kertoo.

Uuden oppimisesta ja kehittymisestä alati innostuneena yrittäjä aprikoi, että valmennuksen kesto olisi voinut olla pidempikin. Vaan kehittämispalveluita ja tukea kasvuun on Business Joensuulla tarjolla monia muitakin mahdollisuuksia.

- Kyllä vain – näistä kehittämisen seuraavista poluista myös VIRTAA-valmennuksessa saimme lisää tietoa.

”Uskon vahvistusta ja kannustamista – sitä VIRTAA tarjosi”

Kolme logo Euroopan Unioni Euroopan aluekehitysrahasto, Vipuvoimaa EU:lta ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto
Teksti: Sirkka-Liisa Aaltonen/Viestintä Ässä Oy

Kuva: Jarno Artika

Sinua voisi kiinnostaa

18.01.2024 Kasvuhakuiset PK-yritykset

Kiihdytyskaistalla vuodesta 2017! Niin voi syystä kiteyttää Kotityö Turusen yritystarinan. Yrittäjäpariskunta Inkeri ja Taito Turunen ovat kuudessa vuodessa kasvattaneet yrityksestä Heinäveden...

11.12.2023 Kasvuhakuiset PK-yritykset

Ulkopuolista näkökulmaa, ideoita tuotteistamiseen ja uusia askelmerkkejä kehittämiseen. Kera näiden tarpeiden Trauma- ja psykoterapiakeskus Geneesin Tara Tuomisilta ja Kehoterapiakeskus Nexuksen...

13.11.2023 Kasvuhakuiset PK-yritykset

”Positiivisen kautta eteenpäin”, muistuttaa Kesport Ilomantsin kauppias Heli Kortelainen valmistellessaan myymälän esillepanoa edessä siintävään hiihtokauteen. Syyskuun lopulla yrityksessä juhlittiin...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista