Ohita valikko

Photonics Joensuu oli kävijäennätyksen tehneen Optiikan ja Fotoniikan Päivien pääyhteistyökumppani

OPD2024_05

Toukokuun lopussa järjestetty Suomen optiikan ja fotoniikan päätapahtuma OPD2024 keräsi aurinkoiseen Helsinkiin lähes 450 osallistujaa ja 45 näytteilleasettajaa ympäri Eurooppaa sekä USA:sta ja Japanista.

Tapahtuman akateeminen ja teollisuuden ohjelma keynote-puhujineen ja paneelikeskusteluineen tarjosivat mahdollisuuden mielenkiintoisiin keskusteluihin ja verkostoitumiseen. Perinteisessä posterisessiossa oli mukana yli 80 posteria.

OPD2024_06Photonics Joensuu -brändi näkyi tapahtumassa muun muassa osallistujille jaetuissa messukasseissa.

Lisäksi tapahtuman ohjelmaan kuului opiskelijatapahtuma, rekrytointimessut, Europe Enterprise Network of Finland -verkoston järjestämä Matchmaking, PREIN -lippulaivan vuositapahtuma, johon osallistui myös opetus- ja kulttuuriministeri Sari Multala sekä The Nordic Photonics Forum, joka keskittyi Pohjoismaiden ja Ranskan väliseen yhteistyöhön. Loppuunmyydyssä teollisuusnäyttelyssä pääsi tutustumaan fotoniikan tuotteisiin ja palveluihin. 

Joensuun fotoniikkakeskittymä sai tapahtumassa paljon näkyvyyttä. Mukana omalla messuosastollaan oli kolme Joensuussa toimivaa yritystä: Nanocomp, Dispelix ja hiljattain Joensuuhun toimintaansa laajentanut ruotsalainen Entangly.
Innokaupunki Joensuu -projektissa kehitetty Photonics Joensuu -brändi sekä Dispelix olivat tapahtuman pääyhteistyökumppaneita. Oman messuosaston lisäksi näkyvyyttä toivat osallistujille jaetut Photonics Joensuu -messukassit sekä näkyvyys kaikissa tapahtuman virallisissa painomateriaaleissa.

OPD2024_09
Yksi Joensuun fotoniikan veturiyrityksistä, Dispelix, oli tapahtuman toinen pääyhteistyökumppani.

Perinteisellä OPD-konferenssi-illallisella juhlapuheen piti professori Jyrki Saarinen Itä-Suomen yliopiston Fotoniikan tutkimuskeskuksesta ja PREIN – Photonics Research and Innovation Flagship -hankkeesta. Iltatilaisuuden juonsi Photonics Finlandin toiminnanjohtaja Juha Purmonen, niin ikään Joensuusta.

OPD2024_03Professori Jyrki Saarinen on Joensuun fotoniikan keskeinen johtohahmo

Anne-Maria Kankaisto ja Leena Lehikoinen Business Joensuusta käyttivät illallisella yhteistyökumppanin puheenvuoron Joensuun ainutlaatuisen fotoniikkakeskittymän ja Photonics Joensuu -brändin esittelyyn.

OPD2024_Anne-Maria_Kankaisto_Leena_LehikoinenLeena Lehikoinen ja Anne-Maria Kankaisto esittelivät Joensuun fotoniikkaa illallistapahtumassa. Kuva: Tuukka Pakarinen / Photonics Finland

Illallisella Photonics Finland palkitsi Vaisalan vuoden fotoniikka-alan yrityksenä. Vaisalan ratkaisut ja data mahdollistavat ilmastotoimia, joilla voidaan vastata aikamme keskeisimpiin globaaleihin haasteisiin. Vaisalan mittausratkaisut auttavat maailmaa sopeutumaan ilmastonmuutokseen ja lieventämään sen vaikutuksia. Myös Vaisalan juuret johtavat Joensuuhun.

OPD2024_02Vaisala on vuoden 2023 fotoniikka-alan yritys
Photonics Centerin liiketoiminnan kehittämisestä vastaava Olli Kämäräinen pitchasi Photonics Joensuuta Exhibitor's pitch -puheenvuorossa ja Photonics Joensuun messuosastolla riittikin kiinnostuneita kävijöitä koko tapahtuman ajan.

OPD2024_05Olli Kämäräinen ja Leena Lehikoinen Photonics Joensuun messuosastolla

Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli loistava todiste Suomen nopeasti kasvavan fotoniikkakentän yhteisöllisyydestä ja Photonics Joensuun merkityksestä Joensuun fotoniikan TKI- ja liiketoiminnan kokoavana brändinä.

OPD2024_07
Business Joensuun fotoniikan avainasiakaspäällikkö Leena Lehikoinen ja Juha Väyrynen Karelia-ammattikorkeakoulusta edustivat Joensuun fotoniikkaa OPD:ssa.

Photonics Joensuu on osa Innokaupunki Joensuu -projektin toimenpiteitä, joita osarahoittavat Euroopan Unioni ja Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto.

OPD2024_12Väitöskirjatutkija Markku Pekkarinen Itä-Suomen Yliopistosta osallistui OPD:n Poster Sessioon.

Teksti ja kuvat: Anne-Maria Kankaisto, Business Joensuu

Sinua voisi kiinnostaa

24.05.2024 Joensuu

Joensuun asema yhtenä Euroopan johtavista fotoniikan ja optiikan osaamiskeskittymistä vahvistui entisestään, kun ruotsalainen Entangly laajensi toimintaansa kaupunkiin.

18.03.2024 Kasvuhakuiset PK-yritykset

SUPERFINNS-ohjelmaan valituilla yrityksillä kolmen vuoden kasvusuunnitelmissa kasvua liikevaihtoon keskimäärin 585 % ja lisää henkilöstöä 324 %. Neljättä kertaa toteutettavan SUPERFINNS-ohjelman...

04.01.2024 Fotoniikka liiketoiminta
Business Joensuu Oy:n kokonaisuudessaan omistama tytäryhtiö Photonics Center Oy sulautuu osaksi emoyhtiötä. Sulautumisprosessi on tavoitteena saattaa päätökseen kevään 2024 aikana. Sulautuvan yhtiön...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista