Ohita valikko

Revisol Oy Janne Haavisto: logistiikalla ja innovatiivisuudella kierrätysaste nousuun

Mies seisoo kiertotalousyritys Revisol Oy:n pihassa metallikontin edessä

Revisol Oy on kiertotalouden ketterä keskisuuri yritys, joka valmistelee parhaillaan yhtiön kuudetta toimipistettä Joensuun Marjalaan. Sijoittuminen Joensuuhun on strateginen valinta yhtiölle, jonka palvelut kattavat vahvasti koko keskisen Suomen alueen.

Kierrätys, kiertotalous, materiaalien tehokas hyötykäyttö – periaatteessa tuttuja ja hyviksi tunnistettuja asioita kaikki. Valtioneuvosto antoi jo vuonna 2012 asetuksen, jonka mukaan rakennusjätteestä 70 prosenttia pitää kierrättää hyötykäyttöön. Toiminnan piti olla asetuksen mukaista vuoteen 2020 mennessä. Niin ikään laki edellyttää rakennusjätteen syntypaikkalajittelua. Arkitodellisuudessa erilaiset jätteet kipataan monesti yhdelle ja samalle jätelavalle.

- Tavoitteista ollaan jäljessä. Revisolin ajatuksena on yksinkertaisesti pyrkiä parempaan, Revisolin toimitusjohtaja Janne Haavisto linjaa.

Elinvoimainen Joensuu

Revisolin asiakastoimialoja ovat muun muassa teollisuus, rakentaminen, purkaminen, kauppa, isännöinti ja maatalous. Alat tuottavat monia kierrätyskelpoisia jakeita, kuten puuta, muovia, metallia, tiiltä, betonia, lasia sekä muuta rakennus- ja purkujätettä. 

Työsarkaa kiertotaloudessa on yllin kyllin. Suotta ei Revisolissa tunneta huolta huomisesta ja ympäristön hyvinvoinnista. Juuri siksi yhtiö on laajentunut päätoimipaikasta Seinäjoelta Vaasaan, Tampereelle, Kaskisiin, Kuopioon ja nyt myös Joensuuhun.

- Maakuntien pääkaupungit, maakuntien elinvoimaiset keskittymät ovat meidän juttumme. Maantieteellistä pohjaa ja valtakunnallisia asiakkuuksia tarvitaan, sillä monesti kierrätysmateriaali koostuu pienistä eristä. Tarvitaan myös yhteistyötä kierrätysalan toimijoiden kesken. Isokaan toimija ei pärjää yksin, verkostoitumista tarvitaan.

Revisol haluaa tehdä yhteistyötä niin yksityisen kuin julkisenkin sektorin toimijoiden kanssa. 

-  Kaikki hyötyvät, kun alueen palvelutarjonta laajenee.

Marjalassa edetään vaiheittain

Vuonna 1981 perustetun Revisolin liikevaihto oli viime tilikaudella reilut 13 miljoonaa euroa. Työntekijöitä yhtiön kirjoilla oli noin 80. Logistiikkaa hoidetaan pitkälti omalla kalustolla ja väellä, mutta myös ulkoisia kumppaneita tarvitaan. 

Keskustelut sijoittumismahdollisuudesta Joensuuhun Revisol käynnisti Business Joensuun kanssa jo talvella 2020. Business Joensuu auttoi Revisolia myös projekti- ja investointisuunnitelman laatimisessa.

-  Kysyimme tonttivaihtoehtoja ja niitä myös saimme. Business Joensuulta ja Joensuun kaupungilta saimme niitä apuja, joita tarvitsimme – yhteydet alueen keskeisiin toimijoihin järjestyivät sujuvasti. Seutukunta on ottanut meidät hyvin vastaan, ei meiltä puutu nyt mitään. Se on itsestämme kiinni tämä homma nyt, Haavisto kiteyttää.

Ympäristölupapäätöksen Revisol sai jo vuonna 2020. Marjalan tontilla pohjatyöt on tehty. Nyt hierotaan hallikauppoja, toimitukset on aikataulutettu syyskuulle. Ensi vaiheessa Marjala palvelee kierrätysmateriaalin välivarastona, materiaalien käsittelyssä hyödynnetään Kuopion toimipistettä. 

-  Alkuperäisestä aikataulusta Marjalassa ollaan puolisen vuotta myöhässä. Viivästykseen vaikutti se, että vuodenvaihteessa veimme samaan aikaan eteenpäin kiertotalouden projektia Kaskisissa. Pieni viivästys ei ole lainkaan ongelma. Aina kun uutta synnytetään, hommaa on hirveästi.

Starttivaiheen jälkeen Marjalan rakennusprojekti jatkuu toisessa vaiheessa, kun tontille nousee muun muassa toimistotilaa.

Revisolin Janne Haavistolle Joensuu oli tullut tutuksi jo ennen kontaktointia Business Joensuun kanssa. Revisol ehti vuosien ajan olla insinööritoimisto Jodec Oy:n asiakas. Joensuun Tiedepuistossa toimivan Jodecin palveluvalikoimaan kuuluvat mekaniikkasuunnittelu, ohutlevy- ja teräsrakennesuunnittelu, lujuuslaskenta ja koneturvallisuus.

”Seutukunta on ottanut meidät hyvin vastaan”

 

Teksti: Sirkka-Liisa Aaltonen/Viestintä Ässä Oy

Sinua voisi kiinnostaa

05.10.2022 Aloittavat yritykset

Pari vuotta sitten Tiina Toivola oli palkkatöissä turvallisuuspäällikkönä, kun eräs vanha asiakas esitti pyynnön riskikartoituksen tekemisestä. Hän perusti siltä istumalta toiminimen ja hyvin...

18.01.2023 Yritysuutiset

Säteily- ja paloturvallisuusalan sekä väestönsuojelun asiantuntijayritys Kata Safety Oy:n liikevaihto kohosi yli 840 000 euroon vuonna 2022. Kasvua edellisvuoteen nähden oli noin 57 prosenttia....

15.08.2022 Aloittavat yritykset

Suvantokadulla sijaitseva uusi Lääkäriasema ystävä tuo mieleen ennemminkin satukirjan kuvituksen kuin lääkärin vastaanoton. Lastentautien erikoislääkäriyrittäjä Petra Salmen unelma omasta...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista