Ohita valikko

Kotityö Turunen hoitaa hommat

Kotityo_Turunen_Taito_ja_Inkeri_Turunen_Business_Joensuu_ web-kuva_kuvaaja_Jarno_Artika

Kiihdytyskaistalla vuodesta 2017! Niin voi syystä kiteyttää Kotityö Turusen yritystarinan. Yrittäjäpariskunta Inkeri ja Taito Turunen ovat kuudessa vuodessa kasvattaneet yrityksestä Heinäveden merkittävän työllistäjän ja ihmisten luotettavan palvelijan. Kasvunvaraa olisi vieläkin, kunhan työvoimaa vaan löytyisi.

Kasvua ja kotikunnan elinvoimaa

Noin 3 000 asukkaan Heinävedestä tuli osa Pohjois-Karjalan maakuntaa vuonna 2021. Siirtymä eteläsavolaisesta pohjoiskarjalaiseksi tarkoitti myös sitä, että Kotityö Turunen Oy pääsi hyödyntämään Business Joensuun palveluita. Kasvuhaluiselle yritykselle rekrytointi on haasteista nyt suurin.


”Tämmöistä tämä on”, huokaa Kotityö Turunen Oy:n Taito Turunen. Huokaus johtuu siitä, että samaan aikaan kun Turunen vastailee yhdessä puhelimessa toimittajan esittämiin kysymyksiin, hän reagoi myös kahteen muuhun puhelimeen tuleviin tiedusteluihin. Seuraavaksi aamuksi pitää varmistaa taksikyytejä oikeaan osoitteeseen ja oikeaan aikaan. Luotettava, avulias ja ystävällinen palvelu on Kotityö Turusen käyntikortti – 24/7.

- Kotityö Turusen perustamisajatus lähti siitä, että puolisolleni Inkerille piti saada työpaikka. Itselläni oli takana jo 20 vuoden ura autokaupan alalla. Siinä ajassa olin ehtinyt luoda verkostoja ja rakentaa luottamukseen perustuvaa yhteistyötä, Taito Turunen muistelee.

Kotityö Turunen Oy on Inkeri Turusen yritys. Taito Turunen on äänetön yhtiömies ja monen käytännön asian operoija.

Palveluja tarpeen mukaan

Vuonna 2017 toimintansa aloittaneen Kotityö Turusen toimialakuvauksena on ”kotityöpalvelut sekä lisäksi kaikki muu laillinen liiketoiminta”. Alussa serviisinä oli vain siivous. Hyvin tehty työ puhui puolestaan, kysyntä kasvoi. Koti- ja yrityssiivouksista palvelutarjonta laajeni kiinteistönhuoltoon ja mökkitalkkariapuun sekä asiointi- ja kotiapuun. 

Kotityo_Turunen_Taito_ja_Inkeri_Turunen_Business_Joensuu_kuvaaja_Jarno_Artika

- Yritys työllistää 15–20 henkilöä kesäkausi huomioiden. Siivouksia teemme yksityisasiakkaille ja myös yrityksille. Hoidamme muun muassa Valamon luostarin siivouksesta, Taito Turunen kertoo.

Kotityö Turusen palvelualueista suurimpia ovat siivous ja taksipalvelut. Taksipalvelut tulivat mukaan pari vuotta sitten. Samoihin aikoihin firmassa tapahtui paljon muutakin. Kommandiittiyhtiönä aloittaneen yrityksen yhtiömuoto vaihtui osakeyhtiöksi. Kasvavalle yritykselle tarpeellinen toimitila löytyi Pohjois-Karjalan Sähkön entisestä Heinäveden toimipisteestä. Tilojen ostaminen on Taito Turusen mukaan osoittautunut erinomaiseksi ratkaisuksi.  

Kotiinpäin

Kotikulmien kauppakäyntien ja asiointien ohella Turusen taksikyydillä huristellaan milloin Joensuuhun, Kuopioon tai Varkauteen. Suurin osa Heinäveden taksitarpeista on Kela-kyytejä. Kalustossa on huomioitu asiakastarpeet, pyörätuoli- ja paarikuljetukset hoituvat nekin mutkitta. 

Yrityksen ydinalue on Heinävesi. Oman kotikunnan elinvoimaisuudesta huolehtiminen on arvovalinta, joka näkyy ja kuuluu yrityksen palvelukattauksessa ja viestinnässä. Tavaroiden ja palvelujen hankinnassa on suotta lähteä merta edemmäs kalaan, kun oman kunnan yrityksissäkin tarjontaa riittää. 

”Pyöritetään mieluummin euroja kotikunnassa”, viestitti Kotityö Turunen vuonna 2019 kiitoksissaan. Yritys palkittiin tuolloin Heinäveden Vuoden Yritys -palkinnolla.

Tervetuloa Business Joensuu!

Noin 3 000 asukkaan Heinävedestä tuli osa Pohjois-Karjalan maakuntaa ja Joensuun seutukuntaa vuonna 2021. Siirtymä eteläsavolaisesta pohjoiskarjalaiseksi tarkoitti myös sitä, että Business Joensuu Oy:n monipuoliset palvelut tulivat käden ulottuville.

- Palvelu on ollut todella hyvää! Olen moneen otteeseen täkäläisille yrittäjille toistanut, että Business Joensuun palveluja todellakin kannattaa hyödyntää. Siinä organisaatiossa on valtavasti tietoa, taitoa ja kokemusta, Taito Turunen kehuu.

Turunen puhuu omasta kokemuksestaan; Business Joensuun neuvoilla ja avuilla myös Kotityö Turunen on matkaansa vauhdittanut ja sujuvoittanut.

- Kuntaneuvojan palveluita, tietotaitoa julkisiin kilpailutuksiin ja paljon apuja myös rekrytoinneissa. Business Joensuu on taho, joka osaa neuvoa myös rahoitus- ja investointitukiasioissa. 

Laaja toimialamuotoilu alusta lähtien on ollut viisautta. Kotityö Turunen on alusta lähtien ollut kasvuyritys. Vähintäänkin maltillisia kasvuhaluja on edelleen. Suurin pulma ratkottavaksi on työvoiman saatavuus.

- Rekrytoiminen on vaikeaa. Jo ennen vuoden vaihtumista uudeksi piti ryhtyä etsimään kesäksi tekijöitä. Siivouspuolelle voisimme palkata heti uutta vakituista työvoimaa. Työntekijöitä olemme löytäneet ulkomaita, Heinävedelle tulleista pakolaisista on heistäkin oikein hyviä kokemuksia. Pakolaisten vakituinen palkkaaminen ei kuitenkaan ole mahdollista ennen kuin vaaditut kieliopinnot on suoritettu. 

Teksti: Sirkka-Liisa Aaltonen/Viestintä Ässä Oy
Kuvat: Jarno Artika

Sinua voisi kiinnostaa

11.12.2023 Kasvuhakuiset PK-yritykset

Ulkopuolista näkökulmaa, ideoita tuotteistamiseen ja uusia askelmerkkejä kehittämiseen. Kera näiden tarpeiden Trauma- ja psykoterapiakeskus Geneesin Tara Tuomisilta ja Kehoterapiakeskus Nexuksen...

13.11.2023 Kasvuhakuiset PK-yritykset

”Positiivisen kautta eteenpäin”, muistuttaa Kesport Ilomantsin kauppias Heli Kortelainen valmistellessaan myymälän esillepanoa edessä siintävään hiihtokauteen. Syyskuun lopulla yrityksessä juhlittiin...

09.10.2023 Kasvuhakuiset PK-yritykset

Saisiko olla rakennustarvikkeet taloon, jätevesijärjestelmä, monen sortin työkalut omaksi tai vuokralle, uusi keittiö ja kodinkoneet, kunnon työkengät tarvitsijalle, polttoainetta tankkiin,...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista