Ohita valikko

Kata Safety Oy:n hurja kasvuloikka ja uusi toimitila Joensuun Papinkankaalle

Kata-Safety Oy:n toimitilat kuva Kata-Safety Oy

Säteily- ja paloturvallisuusalan sekä väestönsuojelun asiantuntijayritys Kata Safety Oy:n liikevaihto kohosi yli 840 000 euroon vuonna 2022. Kasvua edellisvuoteen nähden oli noin 57 prosenttia. Kasvua oli kaikilla yhtiön liiketoiminta-alueilla. Toimitusjohtaja Janne Rahusen mukaan kasvun moottori on suunnitelmallisessa tuotteiden ja palvelujen kehittämisessä. Yhtiö jatkaa rekrytointeja ja viimeistelee KATA®-säteilymittarin tuotekehitysprojektiaan.

Väestönsuojapalveluiden osuus kasvoi erityisen voimakkaasti Jyväskylän alueella. Myös palokatkoliiketoiminnassa Jyväskylän alue eteni vahvasti sekä uudis- että korjausrakentamisen puolella.

Joensuun yksiköllä on ollut vetovastuu laajasta KATA-säteilymittareiden tuotekehitysprojektista, jossa digitalisaation hyödyntäminen on ollut käytettävyyden ytimessä. Investointi tuotekehitykseen on noin 350 000 euroa. Yhtiön rooli terveydenhuollon ja teollisuuden säteilyturvallisuuden yhteistyökumppanina vahvistuu. Kevätkesällä 2023 yhtiö muuttaa upouusiin toimitiloihin Joensuun Papinkankaalle. Alkuvuodesta 2023 Kata Safety käynnistää uusia rekrytointeja. Vuoden 2022 lopulla yhtiössä oli kuusi työntekijää.

Väestönsuojat ja palokatkot

– Varautumisen tärkeys ja turvallisuusajattelu on jatkuvasti vahvistunut. Huomionarvoista on se, että esimerkiksi taloyhtiöiden VSS-tiloihin tehdyt huoltokäynnit ovat kovasti kiinnostaneet myös asukkaita. Ymmärrys väestönsuojatiloista ei ole uusi ilmiö. Jo vuoden 2020 syksyllä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK julkaisi tutkimuksen kansalaisten mielipiteistä. Vastaajista 89 prosenttia oli sitä mieltä, että väestönsuojat on pidettävä kunnossa, kertoo toimitusjohtaja Janne Rahunen

Kata Safetyn liiketoiminta-alueista palokatkot nousivat tärkeäksi turvallisuuden teemaksi. Palokatkojen suunnittelu, materiaalit ja asennus ovat varsin pieni osa rakentamisen kokonaiskustannusta. Paloturvallisuuden – niin ihmishenkien kuin materiaalisten vahinkojenkin minimoimisen – kannalta palokatkojen merkitys on suuri.

– Omalta osaltamme haluamme olla uudistamassa rakentamiskulttuuria. Paloturvallisuuden toteuttaminen edellyttää suunnitelmallisuutta ja huolellisuutta ja ennen muuta sujuvaa kommunikaatiota rakennustyömailla. Omassa tekemisessämme ja viestinnässä korostamme asenteen ja yhteistyön merkitystä. Asiakkaat ovat ottaneet sanomamme hyvin vastaan.

Säteilyturvallisuus

Ensimmäiset KATA-säteilymittarit tulivat markkinoille jo vuonna 1986. Innovaatiosta tuli nopeasti Suomen suosituin säteilymittari. Vuonna 2020 Kata Safety käynnisti 3-vuotisen tuotekehitystyön, joka on nyt loppusuoralla. Tuotekehitysprojektin ensimmäinen konkreettinen uudistus on KATA® Solo. KATA Solon myötä yhtiö keskitti mittareiden muoviosien tuotannon Joensuuhun.

– Kehitystyötämme ohjaavat selkeät tavoitteet: asiakastarpeen ymmärrys, käytettävyys ja luotettavuus sekä digitalisaatio. KATA-säteilymittareista on rakentumassa kansainvälinen brändi, toimitusjohtaja Rahunen linjaa.

Rahusen mukaan yhtiön rooli terveydenhuollon ja teollisuuden säteilyturvallisuuden yhteistyökumppanina vahvistuu. Jatkossa Katan mittalaitteet ovat kytkettävissä myös erilaisiin ulkopuolisiin valvonta/ohjausjärjestelmiin. Tämä luo uusia käyttösovelluksia myös terveydenhuoltoon.

Teollisuudessa säteilylähteitä käytetään muun muassa elintarvike-, energia-, rakennus- ja metsäteollisuudessa. Säteilyyn perustuvia mittalaitteita hyödynnetään esimerkiksi hyvin korkeissa tai matalissa lämpötiloissa sekä käytettäessä korkeita paineita ja syövyttäviä aineita.

Uusi toimitila ja rekrytointeja

Kata Safetylle valmistuu kokonaan uusi toimitila Joensuun Papinkankaan yritysalueelle. Kaupungin vuokratontille nousee 350 neliön rakennus, johon sijoittuvat nykyaikaiset säteilynkäyttötilat, nykyaikaiset tuotekehitystilat sekä modernit toimisto- ja logistiikkatilat.

– Nykyiset tilamme Ylämyllyllä ovat jääneet auttamatta pieniksi. Vuoden 2023 alussa käynnistämme myös uusia rekrytointeja. Etsimme mm. säteilymittarituotantoon operaattoria sekä ammattilaista palokatkojen asennuksiin sekä väestönsuojien huolto- ja tarkistustehtäviin. Kumpikin rekrytoinneista kohdistuu Joensuun alueelle.

Lisätiedot:
Kata Safety Oy
Janne Rahunen
toimitusjohtaja
045 196 4006
janne@kata.fi

Kata Safety Oy on säteilyturvallisuuden, palokatkojen ja väestönsuojapalveluiden asiantuntijayritys. Olemme osa suomalaista huoltovarmuutta. Oikea-aikaisella varautumisella voidaan säästää ihmishenkiä ja minimoida onnettomuuksista, häiriöistä ja poikkeusoloista aiheutuvia aineellisia vahinkoja. Toimipisteemme sijaitsevat Joensuussa ja Jyväskylässä. Vuonna 2022 yhtiön liikevaihto oli yli 840 000 euroa, (480 000 e/2021). Vuoden 2022 lopussa yhtiö työllisti kuusi henkilöä. www.kata.fi.

Lähde: Kata Safety Oy:n mediatiedote 18.1.2023.

Kuva Kata Safety Oy:n uusien tilojen työmaalta Joensuun Papinkankaalta. Uudet tilat valmistuvat kevätkesällä 2023. Kuvassa yrittäjät Janne Rahunen ja Elina Rahunen. Kuva: Jarno Artika.

Sinua voisi kiinnostaa

18.01.2024 Kasvuhakuiset PK-yritykset

Kiihdytyskaistalla vuodesta 2017! Niin voi syystä kiteyttää Kotityö Turusen yritystarinan. Yrittäjäpariskunta Inkeri ja Taito Turunen ovat kuudessa vuodessa kasvattaneet yrityksestä Heinäveden...

27.04.2023 Yritysuutiset

Porokylän Leipomon tuore kasvo Laura Hyvärinen (38) on visiitillä Lieksan Kerantiellä. Uuden edessä ovat niin Hyvärinen kuin tänä vuonna 40 vuotta täyttävä Porokylän Leipomokin. Hyvärinen aloitti...

22.03.2023 Kasvuhakuiset PK-yritykset

Halu kehittyä ja kehittää on luonteenomaista PrimeTalous Oy:n yrittäjälle Heidi Laaniselle. Työskenneltyään vuosia tilitoimiston palkkatyöntekijänä hän valitsi yrittäjyyden vuonna 2018. Tänään...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista