Ohita valikko

Suomen Uusyrityskeskukset ja Business Joensuu yhteistyöhön

Suomen Uusyrityskeskukset ja Business Joensuu yhteistyohon

Business Joensuu on liittynyt Suomen Uusyrityskeskukset ry:n jäseneksi 1.3.2024 lähtien. Yhteistyön myötä Business Joensuun osallistuu jatkossa kansallisen Uusyrityskeskusten asiantuntijaverkoston toimintaan. Lisäksi Business Joensuun asiakkaille, jotka suunnittelevat yritystoimintaa, tarjotaan uutta tukimateriaalia, laskentatyökaluja, tutkimus- ja tilastotietoa sekä koulutuksia.

Business Joensuu tarjoaa maksutonta ja luottamuksellista neuvontaa yrityksen perustamisen suunnitteluun sekä yritystoiminnan kehittämiseen. Asiakkaamme saavat meiltä tukea esimerkiksi liikeidean kehittämiseen ja liiketoimintasuunnitelman laatimiseen, rahoitusmahdollisuuksiin, tarvittaviin lupiin ja ilmoituksiin, starttirahan hakemiseen, veroasioihin ja yrityksen rekisteröintiin. Osallistumalla Business Joensuun aloittavan yrityksen valmennuksiin, joita toteutetaan pienryhmissä, yrittäjät saavat usein ensimmäisen kontaktin yrittäjäverkostoon.

Yhteistyö Uusyrityskeskuksen kanssa mahdollistaa asiakkaillemme tuoreimmat yrittäjyysmateriaalit ja -työkalut, kuten Perustamisoppaan alkavalle yrittäjälle ja liiketoimintasuunnitelmapohjan, sekä valtakunnalliset verkossa toteutettavat yrittäjyysinfot ja koulutukset. Lisäksi Suomen Uusyrityskeskusten kokeneiden yrittäjien asiantuntijaverkoston maksuton neuvontapalvelu tukee tarvittaessa asiakkaitamme yritystoiminnassaan, kuten kirjanpitoon ja taloushallintoon, lakiasioihin ja sopimuksiin sekä vakuutuksiin liittyvissä asioissa. 

- Meillä Business Joensuussa on Uusyrityskeskusten kanssa yhteinen tehtävä edistää yrittäjyyden ja kestävän yritystoiminnan syntymistä Suomeen. Yhteistyömme vahvistaa yritysten syntymistä ja kasvua alueellamme, mikä puolestaan tukee koko itäisen Suomen taloutta ja luo uusia työpaikkoja. Yritysasiantuntijamme ja yritysvalmentajamme palvelevat alueemme yrityksiä myös liiketoiminnan kehittämis- ja kasvuvaiheessa, aina ensimmäisistä rekrytoinneista rahoituksen järjestymiseen ja kansainvälistymiseen, tiivistää Business Joensuun palvelujohtaja Tuomo Roivas yhteistyön merkityksen.

Lisätietoja: 

Palvelujohtaja Tuomo Roivas, Liiketoiminnan kehityspalvelut, Business Joensuu
tuomo.roivas@businessjoensuu.fi,+358 400 891 391

Suomen Uusyrityskeskukset ry
Suomen Uusyrityskeskukset ry on Suomen 31 alueellisen Uusyrityskeskuksen yhteistyöjärjestö. Alueelliset Uusyrityskeskukset tarjoavat maksutonta ja luottamuksellista yritysneuvontaa alkaville yrittäjille ja yritystoimintaa suunnitteleville. Toiminnan tavoitteena on madaltaa yrittäjäksi ryhtymisen kynnystä ja edistää uuden yrittäjyyden syntymistä Suomessa. Uusyrityskeskukset palvelevat vuosittain yli 15 000 yrittäjyyttä suunnittelevaa henkilöä. Heistä noin puolet perustaa yrityksen ja lisäksi osa aloittaa yrittäjämäisen työn erilaisten kevytyrittäjyyspalveluiden kautta.

Vaikuttavuustutkimuksen mukaan 80 % uusyrityskeskusten palveluja käyttäneistä yrityksistä toimii viiden vuoden kuluttua. Kaikista yrityksistä vastaava luku on 50 %. Tutkimuksen mukaan uusyrityskeskuksen kautta perustetut yritykset luovat perustamisvuonna työtä keskimäärin 1,3 henkilötyövuotta. Viiden vuoden kuluessa henkilötyövuosien määrä on kaksinkertaistunut 2,6 henkilötyövuoteen. Vuositasolla tämä tarkoittaa noin 10 000 uutta työpaikkaa.

Sinua voisi kiinnostaa

09.04.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Start Me Up -liikeideakilpailuun, joka tähtää uusien kasvuyrittäjien ja startupien löytämiseen ja tukemiseen, saapui tänä vuonna 168 hyväksyttyä kilpailuideaa. Näistä Business Joensuun esikarsinnan...

03.04.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Mediatiedote 3.4.2024

Business Joensuun Mitä kuuluu? -yrityskampanja toteutetaan jo neljättä kertaa Ilomantsissa huhtikuussa 2024. Kampanjan aikana Business Joensuun asiantuntijat ovat aktiivisesti...

19.03.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Mikä liikeidea voittaa Start Me Up 2024 -liikeideakilpailun? Entä mitkä ideat loistavat muissa kilpailukategorioissa? Tule jännittämään ja kuuntelemaan kilpailun parhaat liikeideat sekä inspiroidu...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista