Ohita valikko

Start Me Up 2023-liikeideakilpailu toi esiin 257 liikeideaa

Start Me Up -liikeideakilpailu 2023 - Business Joensuu

Pohjoiskarjalaista yrittäjyyttä ja tulevaisuuden liiketoimintaa edistävä Start Me Up -liikeideakilpailu päättyi 31.3.2023 nostaen esille lähes ennätyksellisen ideamäärän. Määräaikaan mennessä saapui 257 hyväksyttyä kilpailuideaa, mikä ylitti tavoitteemme ja on toiseksi suurin tulos liikeideakilpailun historiassa. Ideat ovat kattavasti niin yksityishenkilöiltä, opiskelijoilta, yrityksiltä, yrittäjiltä kuin myös tutkijoilta.

Kilpailuideoissa on mukana todella kovatasoisia ideoita Suomesta ja ulkomailta, joista on mahdollista kasvattaa menestyvää liiketoimintaa Pohjois-Karjalaan. Yhteistyökumppaneiden kanssa toteutettava kilpailu ja palkintokategoriat mahdollistavat monipuolisesti uusien tuotteiden, palvelujen, toimintatapojen, konseptien, keksintöjen ja tutkimusinnovaatioiden esille tuomisen ja kehittämisen liiketoiminnaksi.

-    Ideoiden määrä ja kirjo sekä osallistujien maantieteellinen laajuus kertoo selvästi Start Me Up -kilpailun merkityksestä liiketoimintaidean kehittämis-, rahoitus- ja toteuttamisympäristönä, joka koetaan houkuttelevana yritystoiminnan vauhdittajana. Kilpailun houkuttelevuus jatkaa kasvamistaan niin pohjoiskarjalaisten keskuudessa kuin valtakunnallisesti. Huikeasta 132 500 euron pääpalkinnosta ja muista palkintosarjoista koostuva yli 160 000 euron arvoinen kokonaispotti varmasti kannusti ideoiden kehittäjiä tuomaan aihioitaan esille. Lisäksi olemme erittäin iloisia siitä, miten tänä vuonna Start Me Up on tavoittanut osallistujia entistä laajemmin ympäri Suomen sekä Intiasta, Perusta, Vietnamista, Puolasta ja Japanista saakka, yritysvalmentaja Janne Pakarinen kiteyttää. 

47 ideaa jatkoon tuomariston arviointiin 

Kuluneella viikolla kilpailu on edennyt vauhdikkaasti Business Joensuun kilpailuraadin esikarsintaan, jossa valittiin tuomaristolle jatkoon etenevät kilpailuideat. 

-    Päädyimme valitsemaan 47 sellaista ideaa jatkoon, jotka ovat erittäin laadukkaita ja huolella mietittyjä. Start Me Upissa arvioinnin keskiöön nostetaan idean uutuusarvo, toteuttamiskelpoisuus, kaupallistettavuus, kannattavuus sekä kasvu- ja kansainvälistymispotentiaali. Katsomme idean toteuttamisen kokonaisuutta myös asiakasnäkökulmasta - onko ideassa tunnistettu todellinen asiakastarve eli ratkaiseeko idea asiakkaiden tarpeen tai ongelman paremmin, tehokkaammin tai uudella tavalla kuin kenties markkinoilla jo olemassa oleva ratkaisu tai avaisiko liiketoimintaidea täysin uudet markkinat, kilpailun työryhmän raati Kirsi Svärd, Kari Pulkkinen ja Janne Pakarinen kertovat. 

Kilpailuraati on yhteydessä kaikkiin jatkoon edenneisiin osallistujiin viimeistään viikolla 15.

Tuomariston ensimmäinen arviointikokous on keskiviikkona 12.4., jolloin syvennytään 47 esikarsittuun kilpailuideaan ja valitaan näistä noin puolet jatkoon toiseen tuomariston arviointipäivään.

Toinen tuomariston arviointikokous on keskiviikkona 19.4., jossa jatkoon valitut ideat pitchataan tuomaristolle. Pitchauksesta valitaan 8–10 ideaa kolmanteen arviointikokoukseen keskiviikkona 26.4., jotka etenevät tavoittelemaan pääpalkintoa ja muiden kategorioiden voittoja.

Start Me Up -tuomaristoon kuuluvat Itä-Suomen yliopiston fotoniikan professori Jyrki Saarinen, Karelia-ammattikorkeakoulun yrittäjyyden yliopettaja Heikki Immonen, Riverian projektiasiantuntija Sanna Lappalainen, Nolwenture Oy:n operatiivinen johtaja Antti Wikman, POP Pankki -ryhmän sijoittaja ja hallitusammattilainen Pekka Lemettinen, North Karelia Growth Fundin pääosakas Kaj Hagros, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan laskentapäällikkö Antti Pölönen sekä Lipertek Oy:n toimitusjohtaja Mika Hyttinen. Raadin puheenjohtajana toimii Business Joensuun toimitusjohtaja Tomi Haring

Voittajien julkistaminen Start Me Up Palkintogaalassa 24.5.2023

Start Me Up -liikeideakilpailu huipentuu voittajien julkistamiseen ja palkitsemiseen Palkintogaalassa keskiviikkona 24.5.2023 klo 9.30–15.00. Palkintogaalassa keynote -puhujana on toimitusjohtaja Antti Vasara, VTT. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen.

Katso Palkintogaalan ohjelma ja ilmoittaudu tilaisuuteen mukaan 17.5. mennessä

Kilpailussa on kuusi kategoriaa

Kaikki kilpailuehdotukset osallistuvat 132 500 euron pääpalkinnon tavoitteluun ja voivat tulla palkituiksi myös muissa palkintosarjoissa: Opiskelijat, Liiketoimintaa Kiteelle ja Liperiin, Tutkimuksesta liiketoimintaa sekä Modernia karjalaista kauppaa ja palvelua Joensuun torin uudessa liikerakennuksessa – Kauppahalli Joensuussa. Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammattikorkeakoulu ja Riveria palkitsevat opiskelijakategorian voittajat. 

Lisäksi Paras Pitchaus -sarjassa haetaan vakuuttavinta myyntipuhetta, joka palkitaan 1 000 eurolla. Pitchauskilpailu, joka toteutetaan Palkintogaalan yhteydessä, on kaikille avoin kilpailu, johon voi hakea mukaan 10.5.2023 saakka. Ennakkoon ilmoittautuneista valitaan 10 osallistujaa keskiviikkona 24.5. pidettävään loppukilpailuun, jossa finalistit esittävät pitchauksensa tuomaristolle ja yleisölle. Pitchaukseen on käytettävissä 3 minuuttia, jonka jälkeen tuomaristolla on mahdollisuus esittää tarkentavia kysymyksiä 5 minuutin ajan.

Hae mukaan pitchauskilpailuun 10.5. mennessä. 

Lisätietoa Start Me Up -kilpailusta

Sinua voisi kiinnostaa

15.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

VitalSigns Oy:n terveysteknologian innovaatio, Response 1.0 diagnostiikkalaite on voittanut Start Me Up -liikeideakilpailun pääpalkinnon. Älylaite mittaa ja analysoi lukuisia kehon biosignaaleja ja...

09.04.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Start Me Up -liikeideakilpailuun, joka tähtää uusien kasvuyrittäjien ja startupien löytämiseen ja tukemiseen, saapui tänä vuonna 168 hyväksyttyä kilpailuideaa. Näistä Business Joensuun esikarsinnan...

03.04.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Mediatiedote 3.4.2024

Business Joensuun Mitä kuuluu? -yrityskampanja toteutetaan jo neljättä kertaa Ilomantsissa huhtikuussa 2024. Kampanjan aikana Business Joensuun asiantuntijat ovat aktiivisesti...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista