Ohita valikko

HyCom Core Oy:n UCOT-alusta vahvistaa Suomen asemaa arktisen alueen tiedonsiirron keskuksena – Hyperskaalan datakeskus suunnitteilla Rovaniemelle

Far_North_Fiber_Express_Route_Polar-Map_R4_Far North Digital LLC_HyCom_Core_Oy

HyCom Core Oy, joensuulainen tiedonsiirtoteknologian edelläkävijä, tuo markkinoille uuden sukupolven tiedonsiirtoratkaisunsa, Ultra-Compact Optical Transceiver (UCOT) -alustan. Yhtiö kohottaa Suomen asemaa arktisen alueen tiedonsiirron keskuksena, kun se on avainasemassa Rovaniemen kaupungin kunnianhimoisessa hyperskaalan datakeskushankkeessa. UCOT-ratkaisu esitellään maailmalle Slush 2023 -tapahtumassa, painottaen arktisen alueen tiedonsiirron ekosysteemin strategista merkitystä.

Rovaniemi näyttää tietä arktisen alueen tiedonsiirron keskuksena -Hyperskaalan datakeskus suunnitteilla

Euroopassa panostetaan tiedonsiirron kapasiteetin, toimintavarmuuden ja turvallisuuden parantamiseen, ja uusia merikaapelijärjestelmiä rakennetaan esimerkiksi Jäämerelle. Arktiset datakaapelit voivat noustessaan maalle mahdollistaa nopeat datayhteydet Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan. Kansainvälisesti kasvava kiinnostus arktisia alueita kohtaan korostaa Suomen ja erityisesti Lapin alueen asemaa tiedonsiirron keskuksena. Rovaniemen kaupunki on käynnistänyt arktisen alueen tiedonsiirron ekosysteemin kehittämiseksi selvitystyön. Kaupungin suunnittelemassa hyperskaalan datakeskushankkeessa tavoitellaan nopeita datayhteyksiä Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan, vahvistaen Suomen asemaa arktisen alueen tiedonsiirron keskuksena. 

HyCom Core Oy on keskeisessä roolissa Rovaniemen innovaatiojohtoisessa datakeskushankkeessa. Datakeskuksessa on mahdollista hyödyntää yhtiön edistyksellistä Ultra-Compact Optical Transceiver (UCOT) -tiedonsiirtoratkaisua. Tämä uuden sukupolven teknologia on suunniteltu parantamaan datakeskusten energiatehokkuutta, huippusuorituskykyä ja joustavuutta. Käynnissä olevassa datakeskushankkeen esiselvitysvaiheessa HyCom Core Oy johtaa paikallisten ja kansainvälisten keskusteluyhteyksien luomista, arvioi vaihtoehtoisia toimintamalleja ja kartoittaa tiedonsiirron tarpeita.

UCOT:n ratkaiseva rooli - tehokasta, ympäristöystävällistä ja modulaarista tiedonsiirtoa

Maailmanlaajuisesti nopeasti kasvava tiedontarve, erityisesti tekoälysovellusten ja makrotason trendien vuoksi, vaatii tehokkaampia tiedonsiirron ratkaisuja. UCOT-alusta tarjoaa paitsi teknologisen edistyksen myös ympäristöystävällisen vaihtoehdon. Ohutkalvoinen litiumniobaatti mahdollistaa nopeat datayhteydet datakeskuksissa ja näiden välillä, mikä on olennaista myös arktisten alueiden kehityksessä. UCOT:n avulla parannetaan myös datakeskusten energiatehokkuutta, mikä on erityisen tärkeää hyperskaalan datakeskushankkeessa.

Pauli_Turunen_Hycom_Core Oy

HyCom Core Oy:n toimitusjohtaja Pauli Turunen painottaa UCOT-ratkaisun merkitystä tekoälysovellusten kasvavien tarpeiden tyydyttämisessä. Esimerkiksi hahmontunnistusmenetelmät vaativat jatkuvasti enemmän laskentakapasiteettia kuin markkinoilla on tarjota.

- Alusta mahdollistaa datakeskuksia tarjoaville yrityksille vihreitä, kustannustehokkaita ja modulaarisia ratkaisuja, jotka vastaavat tulevaisuuden tiedonsiirron vaatimuksiin. Käytännössä kaikki datakeskuksen tietokoneet on mahdollista saada keskustelemaan suoraan keskenään ja myös laskemaan samanaikaisesti. Rovaniemen datakeskushankkeessa on mahdollista hyödyntää uuden sukupolven teknologiaa, joka parantaa datakeskusten energiatehokkuutta, kertoo Turunen. Hän korostaa hyperskaalan datakeskusten tarvetta erityisellä suoritusteholla ja joustavuudella.

Start Me Up -liikeideakilpailun voitto vuonna 2022 avasi tien tulevaisuuden tiedonsiirrolle

Vuonna 2022 HyCom Coren tiimi voitti UCOT-alustallaan Business Joensuun vuosittain järjestämän Start me up -liikeideakilpailun. Voiton myötä tiimi on keskittynyt vahvasti patenttisalkun ja liiketoiminnan kehittämiseen.

Tiimi osallistuu Slush-tapahtumaan 30.11.–1.12., ja on torstaina 30.11. esillä Slush 2023 Y-Science -tapahtumassa esitellen UCOT-alustan ja tiedonsiirron tulevaisuuden suunnan.

Kuvat: HyCom Core Oy, Far North Digital LLC

Lisätietoja:
Pauli Turunen
Toimitusjohtaja HyCom Core Oy
pauli@hycomcore.com, +358 (0)50 35 24 500

HyCom Core Oy
HyCom Core Oy on vuonna 2023 perustettu joensuulainen startup-yritys, joka kehittää tiedonsiirron seuraavan sukupolven kokonaisratkaisuja datakeskuksiin. Yhtiön ainutlaatuinen UCOT-ratkaisu tarjoaa vihreämpiä, kustannustehokkaampia ja modulaarisempia ratkaisuja, jotka vastaavat tulevaisuuden tiedonsiirron vaatimuksiin. Tiimissä on vahvaa ja monipuolista osaamista aina komponenttitasolta korporaatioiden tuotekehityksen johtamiseen ja teknologioiden kaupallistamiseen. Tällä hetkellä yhtiö käy keskusteluita kansainvälisten suurasiakkaiden ja rahoittajien kanssa. Business Finland tukee yhtiön kansainvälistymistä.

Sinua voisi kiinnostaa

29.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Täystyrmäys. Niin luonnehdittiin Heinäveden Kermanrannan satamaan tehdyn aluesuunnitelman saamaa kuntalaispalautetta Virpi Pakariselle keväällä 2022. Paluumuuttaja Pakarinen oli juuri aloittamassa...

28.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Mediatiedote 28.5.2024 

Business Joensuun Mitä kuuluu? -yrityskampanja toteutetaan jo neljättä kertaa Heinävedellä kesäkuussa 2024. Kampanjan aikana Business Joensuun asiantuntijat ovat aktiivisesti...

15.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

VitalSigns Oy:n terveysteknologian innovaatio, Response 1.0 diagnostiikkalaite on voittanut Start Me Up -liikeideakilpailun pääpalkinnon. Älylaite mittaa ja analysoi lukuisia kehon biosignaaleja ja...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista