Ohita valikko

GTK Mintecin uudistuneet tilat vauhdittavat kiertotaloutta

GTK_mintec_05

Geologian tutkimuskeskuksen GTK Mintecin uudet toimisto- ja laboratoriotilat ovat valmistuneet Outokummussa. Euroopassa ainutlaatuinen kiertotalouden ja mineraaliprosessoinnin tutkimuksen koetehdas- ja laboratoriokokonaisuus GTK Mintec edistää kestävää kaivostoimintaa ja puhdasta siirtymää sekä Suomessa että maailmalla. 

 

Uusi laboratorio- ja toimistorakennus on osa laajempaa GTK Mintecin kehittämistä, jossa uudistetaan toimintaa sekä toimitiloja. Uudistukset edistävät puhdasta siirtymää ja kiertotaloutta. 


GTK Mintecissä tutkitaan ja testataan mineraalien ja mineraalipohjaisten materiaalien rikastettavuutta sekä sivuvirtojen kierrätettävyyttä. Tavoitteena on saada arvoaineet talteen tehokkaammin raaka-aineista sekä vähentää vaikeasti hyödynnettävän materiaalin määrää. 


Uudet tilat on rakennuttanut Senaatti-kiinteistöt Oy. Tilat avasi käyttöön elinkeinoministeri Wille Rydman 11.6.2024 Outokummussa.

Wille Rydman avaa GTKn uudet tilat Outokummussa_01


”Mineraalien tarve maailmalla on ennennäkemätöntä. Olemme myös havahtuneet globaalien toimitusketjujen haavoittuvuuteen viime vuosina. Omaan mineraaliosaamiseemme panostaminen on kansallisesti erittäin tärkeää. GTK Mintec edustaa alallaan maailman ehdotonta huippua”, toteaa elinkeinoministeri Wille Rydman.


Moderneissa tiloissa on kolme laboratoriota, kemian automaatio, laboratoriomurskaamo sekä otettu käyttöön uutta huipputeknologista tutkimuslaitteistoa. Lisäksi toimistotilat on uusittu. Kaivannaisjätteiden hallintaa parannetaan käyttöönotettavalla älykkäällä kenttätestausalustalla ja -konseptilla.  
Nyt tehtyjen uudistusten jatkoaskelina GTK suunnittelee GTK Mintecin koetehtaan modernisointia sekä tutkimus- ja kehittämiskapasiteetin laajentamista. Tuore kriittisten raaka-aineiden asetus vahvistaa entisestään GTK Mintecin merkitystä.

 
”Tarve raaka-aineiden tutkimukselle, prosessoinnille, rikastamiselle ja kierrätettävyydelle on kasvava. GTK Mintec tarjoaa tähän osaamisen ja paikan. Koetehtaan uusiminen olisi tärkeää mahdollistaa varmistamalla sen edellyttämä investointirahoitus”, sanoo Kimmo Tiilikainen, pääjohtaja, GTK.

GTK_Mintec_02
GTK Mintecin asiakkaina ovat yritykset ympäri maailmaa. GTK Mintecillä on keskeinen rooli Outokumpu Mining Hubissa ja se toimii aktiivisesti Pohjois-Karjalan tiedeyhteisössä.

 

"Uusi GTK Mintec investointi ja Mining Hub -prosessi vahvistavat erinomaisella tavalla yhteistyötä yritysten ja tutkimuslaitoksen välillä ja tukevat uusien teknologioiden syntyä ja yritysten vientiä", toteaa kaivannaisliiketoiminnan kehityspäällikkö Ilkka Nykänen Business Joensuusta.


GTK Mintec lyhyesti 
•     Outokummussa sijaitseva mineraali- ja kiertotalousalan tutkimusinfrastruktuuri 
•     Euroopassa ainutlaatuinen mineralogian ja rikastusteknologian laboratorio ja mineraaliprosessoinnin pilottimittakaavan koetehdas 
•     Työntekijöitä noin 50 

 

Alkuperäinen tiedote: GTK, 11.6.2024.

 

Sinua voisi kiinnostaa

15.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

VitalSigns Oy:n terveysteknologian innovaatio, Response 1.0 diagnostiikkalaite on voittanut Start Me Up -liikeideakilpailun pääpalkinnon. Älylaite mittaa ja analysoi lukuisia kehon biosignaaleja ja...

09.04.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Start Me Up -liikeideakilpailuun, joka tähtää uusien kasvuyrittäjien ja startupien löytämiseen ja tukemiseen, saapui tänä vuonna 168 hyväksyttyä kilpailuideaa. Näistä Business Joensuun esikarsinnan...

25.03.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Business Joensuu on liittynyt Suomen Uusyrityskeskukset ry:n jäseneksi 1.3.2024 lähtien. Yhteistyön myötä Business Joensuun osallistuu jatkossa kansallisen Uusyrityskeskusten asiantuntijaverkoston...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista