Ohita valikko

ForteAI:n älykäs ansioluettelopalvelu mullistaa työnhaku- ja rekrytointikokemuksen – 90 000 euron kasvurahoitus, esittelyssä Slush 2023:ssa

ForteAI_ smart_resume_service_revolutionises_the_job_search_and_recruitment_media_release_Business_Joensuu

Joensuulainen ForteAI automatisoi kokonaan ansioluettelon ja suoraviivaistaa työnhakuprosesseja tekoälyn ja koneoppimisen avulla. ForteAI muuttaa ansioluettelot tekoälyagenteiksi, jotka tarjoavat uraneuvontaa, edustavat kykyjä työmarkkinoilla ja työskentelevät muiden profiilien kanssa alustalla. Kasvuyritys keräsi Start Up -rahasto Joensuulta ja North Karelia Growth Fundilta yhteensä 90 000 euroa uutta rahoitusta. Ensimmäisen prototyyppinsä yritys esittelee Slush-tapahtumassa marras- joulukuun vaihteessa. 

ForteAI on tuomassa markkinoille uudenlaisen tekoälyyn perustuvan ekosysteemin, jossa perinteiset ansioluettelot muuntautuvat tekoälyagenteiksi. Alustalla yksilöiden ja yritysten AI-agentit toimivat keskenään yhteistyössä, neuvotellen ja sopien asioista. Forten profiilit ovat dynaamisia, eli jatkuvasti päivittyviä. Profiilit ovat integroituneet kolmansien osapuolien alustoihin, joista tietoa kerääntyy jatkuvasti. Työnhaku ja rekrytointi suoraviivaistuu, kun alusta löytää välittömästi yhteensopivat kandidaatit ja kirjoittaa näille työhakemukset ja päivittää ansioluettelot automaattisesti.

ForteAI hyödyntää vahvasti tekoälyä ja koneoppimista ja on täysin uudenlainen palvelu markkinoilla. Forte-profiilit aikovat myös korvata vanhanaikaiset, staattiset PDF-ansioluettelot. 

- Missiomme on, että kenenkään ei tarvitsisi enää kirjoittaa ansioluetteloa taikka selata työpaikkailmoituksia, ForteAI:n toimitusjohtaja Jan Valkonen sanoo. 

Yritys on vielä alkuvaiheessa. Ensimmäisen tuoteversion kehittämiseen lähtivät rahoittajiksi mukaan Start Up –rahasto Joensuu ja North Karelia Growth Fund yhteensä 90 000 eurolla. 

- Rahoitusta on käytetty kiihdyttämään kehitystä. Aloitamme uuden rahoituskierroksen Slush-tapahtumassa, jossa esittelemme ensimmäisen prototyypin alustasta, kertoo Valkonen. 

Start Up -rahasto Joensuuta johtava Kari Pulkkinen näkee ForteAI:n liiketoiminnassa paljon potentiaalia. Rahasto pyrkii etsimään juuri tämän tyyppisiä yrityksiä ja löytää tapoja olla mukana rakentamassa niiden kokonaisrahoitusta. Pulkkinen mainitsee myös ForteAI:n tiimin, josta löytyy väkevää IT-, ohjelmisto- ja tekoälyosaamista usean vuoden ajalta.

- Tämä on voittajaporukka, jonka mukaan on hyvä hypätä. Lisäksi markkina on iso. Odotamme innolla, miten ForteAI:n polku kehittyy ja kasvu lähtee käyntiin, Pulkkinen kertoo.

Kuva: ForteAI Oy

Lisätietoja:
Jan Valkonen
Toimitusjohtaja, ForteAI Oy
jan@forte.so, +358 4018 87503

Kari Pulkkinen
Fund Manager & Growth Coach, Business Joensuu
kari.pulkkinen@businessjoensuu.fi, +358 50 4068716

ForteAI
ForteAI on suomalainen vuonna 2023 perustettu start-up-yritys. Yritys on kehittänyt tekoälypohjaisen ansioluetteloiden ekosysteemin (Forte), joka hyödyntää tekoälyä ja koneoppimista. ForteAI:n alusta muuntaa staattiset ansioluettelot dynaamisiksi taitoprofiileiksi älykkyyden ja proaktiivisuuden avulla. Ekosysteemi on edistyksellinen monenkeskinen verkosto, jossa tekoälyagentit toimivat saumattomasti yhdessä mahdollistaen näkymättömän korkean tason automaation ja tehokkuuden sekä työnhakijoille että työnantajille.

Start Up -rahasto Joensuu
Start Up -rahasto Joensuu auttaa starttivaiheen yrityksiä kasvamaan, työllistämään ja kansainvälistymään. Rahasto koostuu Joensuun kaupungin ja yksityisten sijoittajien pääomasta. Rahastoa hallinnoi Business Joensuun tytäryhtiö Joensuun Startup Kehitys Oy. Rahaston pääoma on 2,5 miljoonaa euroa ja tyypillinen sijoitus 50 000–200 000 euroa. Rahasto tukee yhdessä Business Joensuun Yrityskiihdyttämön ja kansainvälistymispalvelujen kanssa kohdeyritysten kotimaista ja kansainvälistä kasvua. Rahasto on väylä toisen vaiheen rahoituskierrokselle. Toimialarajoituksia ei ole asetettu, pääfokus on digitalisaatioon, metsäbiotalouteen sekä materiaaleihin ja innovatiiviseen teknologiaan liittyvässä yrittäjyydessä. Kohdeyritysten on toimittava Joensuussa, haluttava sijoittua Joensuuhun tai niillä on oltava operatiivisen toiminnan tasolla yhteys Joensuun seudulle.

Redstone yrityksenä
Redstone on Berliinissä sijaitseva pääomasijoitusyhtiö, joka hallinnoi lukuisia pääomasijoitusrahastoja. Redstone on North Karelia Growth Fundin vastuunalainen yhtiömies. North Karelia Growth Fund sijoittaa hiljattain perustettuihin nuoriin yrityksiin, jotka toimivat erityisesti digitalisaation, metsäteollisuuden, biotalouden, fotoniikan, matkailun, luovien teollisuudenalojen sekä materiaalitutkimuksen aloilla.

Sinua voisi kiinnostaa

29.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Täystyrmäys. Niin luonnehdittiin Heinäveden Kermanrannan satamaan tehdyn aluesuunnitelman saamaa kuntalaispalautetta Virpi Pakariselle keväällä 2022. Paluumuuttaja Pakarinen oli juuri aloittamassa...

28.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Mediatiedote 28.5.2024 

Business Joensuun Mitä kuuluu? -yrityskampanja toteutetaan jo neljättä kertaa Heinävedellä kesäkuussa 2024. Kampanjan aikana Business Joensuun asiantuntijat ovat aktiivisesti...

15.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

VitalSigns Oy:n terveysteknologian innovaatio, Response 1.0 diagnostiikkalaite on voittanut Start Me Up -liikeideakilpailun pääpalkinnon. Älylaite mittaa ja analysoi lukuisia kehon biosignaaleja ja...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista