Ohita valikko

Kaikkien kauppa – Iso Myyssä toimiva Normal tarjoaa tavallisia tuotteita ja ainutlaatuisia kokemuksia

Normal_Joensuu_Sanna_Pippuri_2023_Business_Joensuu_kuva_Anne-Maria_Kankaisto
Kun Tanskalainen Normal avasi ovensa viime vuoden loppupuolella Iso Myyn jouluhulinassa, riitti jonoa pitkälle kauppakeskuksen käytäville saakka. Avajaispäivänä rekisteröitiin lähes kaksi tuhatta asiakastapahtumaa ja sittemmin Normalin pirteän turkooseja ostoskasseja on näkynyt Joensuun katukuvassa tiuhaan tahtiin.
 
Normal on tanskalainen vuonna 2012 perustettu yritys, joka myy nimensä mukaisesti aivan normaaleja päivittäistavaroita, kuten hiusten- ja ihonhoitotuotteita, meikkejä, siivoustuotteita ja herkullisia naposteltavia. Joukkoon mahtuu myös viikoittain vaihtuvia uutuus- ja kampanjatuotteita. Mielenkiintoisen tuotevalikoiman ja miellyttävän ostokokemuksen lisäksi konseptia määrittelevät edulliset hinnat. Kun syksyllä avataan uusi markkina-alue Espanjaan, on Normalilla toimintaa jo kahdeksassa maassa. Ensimmäinen myymälä avattiin Suomeen helmikuussa 2021 ja heinäkuun alussa avataan kuudeskymmenes myymälä. Yritys työllistää tällä hetkellä Suomessa yli tuhat työntekijää.
 
- Meille oli alusta asti selvää, että haluamme avata myymälän Joensuuhun. Lähiseudulla ei ollut vielä myymälää ja potentiaalisia asiakkaita oli reilusti. Joensuu on suuri kaupunki verrattuna moneen paikkakuntaan, jossa olimme jo edustettuina, kertoo Normalin Suomen maajohtaja Johanna Valli.
 
Normal_Joensuu_liiketila_2023_Business_Joensuu_kuva_Anne-Maria_Kankaisto
 
Keskustan ytimessä, parhaalla kauppapaikalla sijaitseva kauppakeskus Iso Myy oli Normalin Joensuun liikkeelle nappivalinta. Iso Myystä löytyi erinomainen liiketila, joka täytti asiakasvirran kriteereiden lisäksi myös tarvittavat vaatimukset esimerkiksi myymälän kokoluokan, varastotilojen ja logistiikan suhteen. Lisäksi henkilökunnalla on hyvät tilat, Valli kertoo. Plussaa oli myös Iso Myyn mahdollistama toimitilojen räätälöinti, sillä Normalin Joensuun liike on myyntipinta-alaltaan yksi Suomen suurimmista ja rakentui lopulta neljä liiketilaa yhdistämällä, jatkaa Normalin Iso Myyn liikkeen myymäläpäällikkö Sanna Pippuri.
 
Normalin alkutaipale Joensuussa on käynnistynyt vauhdilla. Keskellä vilkkainta joulusesonkia avatun liikkeen uusi henkilökunta selvisi hienosti avajaishulinasta ja Valli kehuukin rekrytointeja onnistuneiksi. 
 
- Onnistuimme löytämään todella taitavan ja sitoutuneen työporukan pyörittämään myymäläämme. Myymäläpäällikkö Sanna on yhdessä tiiminsä kanssa tehnyt upeaa työtä, jotta asiakkaiden ostokokemus olisi paras mahdollinen päivästä riippumatta, Valli iloitsee. 
 
Sitoutuminen kuuluu myös Sanna Pippurin äänessä. Hänellä itsellään on pitkä tausta vähittäiskaupan alalta ruokakaupan puolella, mutta Normal vei selvästi sydämen mennessään. Tällä hetkellä Joensuun liikkeessä työskentelee parisenkymmentä työntekijää ja avoimiin paikkoihin tulee helposti sata työhakemusta. 
 
- Olemme haluttu työpaikka ja haluan, että olemme myös pidetty työpaikka, josta ei haluta vaihtaa muualle. Painotamme heti rekrytointiprosessin alussa arvojamme, kuten sitä miten suhtaudumme toisiimme täällä työyhteisössä. Annamme kaikille työntekijöillemme vastuuta ja vapautta käyttää luovuuttaan, oli sitten kyseessä osa-aikatyötä tekevä opiskelija tai täysipäiväinen työntekijä, Pippuri kertoo ja jatkaa, että jokainen Normal -myymälä on oman henkilöstönsä näköinen. Jokainen saa tuoda esiin ja toteuttaa omia ideoitaan.
 
- Minä saatan sanoa, että tässä on erä tuotteita, että tehkää näistä podiumille joku kivan näköinen esillepano. He sitten tekevät ja katsomme yhdessä, että joo, onpa muuten hieno! 
 
Sanna Pippuri kertoo, että erityisesti nuoret naiset ovat löytäneet liikkeen, mutta yhä enemmän asiakkaita on niin sanotusti vauvasta vaariin.
- Osasimme odottaa hyvää vastaanottoa, mutta täytyy sanoa, että ensimmäiset kuukaudet ovat ylittäneet kaikki odotuksemme. Palaute asiakkailta on ollut erittäin hyvää, ja näyttää siltä, että he palaavat kerta toisensa jälkeen, Valli jatkaa.
 
Normal_Joensuu_makeiset_2023_Business_Joensuu_kuva_Anne-Maria_Kankaisto
 
Joensuun liikkeen suosituimpiin tuotteisiin kuuluvat karkit ja herkut sekä face care ja body care tuotteet. Brittimerkkien W7:n ja Revolutionin näyttävät meikit kiinnostavat. Yhä useammat asiakkaat ovat löytäneet Normalin laajan valikoiman, kun he ovat huomanneet, että liikkeestä löytyy edullisesti niitä ihan normaaleja ja jokapäiväisiä tuotteita. Elektroniikka, varsinkin puhelimien lisävarusteet, kuulokkeet ja laturit myyvät myös Pippurin mukaan hyvin.
- Tämä on tosiaan ihan kaikkien kauppa, Pippuri hymyilee.
 
Yrityksen tulevaisuudensuunnitelmat ovat Vallin mukaan yhdellä sanalla sanottuna kunnianhimoiset:
- Tällä hetkellä meillä on 50 myymälää ympäri Suomen, ja avaamme vielä kymmenen lisää ennen heinäkuun loppua sekä uusiin kaupunkeihin, että niin sanotusti ”vanhoille” Normal-toimipaikoille. Suomessa on vielä paljon potentiaalisia liikepaikkoja, jonne laajentaa toimintaa. Uskon, että olemme Suomessa jonkinlaisessa ennätystahdissa laajentumisvauhdin suhteen.
 
Pippuri toivottaisi kauppakeskukseen mielellään lisää myös muita uusia liikkeitä:
- Se toisi eloa ja houkuttelevuutta ihan sieltä maakunnistakin, kun Joensuun keskusta olisi ensimmäisenä mielessä, kun lähdetään ostoksille.
 
Normal_Joensuu_Sanna_Pippuri_2023_Business_Joensuu_kuva_Anne-Maria_Kankaisto

Myymäläpäällikkö Sanna Pippuri esittelee Normalin laajaa tuotevalikoimaa Joensuussa.

Sinua voisi kiinnostaa

01.03.2023 Yritysuutiset

Sähkö- ja hybridiautoja on rekisteröity Suomeen jo miltei 150 000. Yleisesti ottaen sähköautojen huollon tarve on pienempi kuin polttomoottoriautoissa, mutta sähköautojen huollot ja akkujen korjaus...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista