Ohita valikko

MASON

Joensuun seudun kehittämisyhtiö JOSEK Oy oli mukana kansainvälisessä Elinikäisen oppimisen ohjelmaan kuuluvassa projektissa. Tavoitteena projektissa oli tuottaa monipuolinen, yhteisten keskustelujen, tiedonvaihdon ja tutkimusten pohjalta muodostettu kokonaisuus (viitekehys) eri tekijöistä, jotka edistävät tai estävät tehokkaan elinikäisen oppimisen toteutuksen. Lisäksi projektissa pyrittiin löytämään syitä elinikäisen oppimisen kehittymisen ja toteutuksen erilaisuuksiin eri puolilla Eurooppaa.

MASON – Mainstream Socio-cultural Dynamics to Enhance NLLLS (National Lifelong Learning Strategies)
MASON – Elinikäisen oppimisen asialla

Josekin roolina oli tarkastella teemaa elinkeinoelämän, lähinnä pk-yritysten näkökulmasta, sekä kertoa kehittämisyhtiön näkökulmasta pk-yrityksille toteutetuista koulutuksista ja kehittämisestä. Projektissa oli käytössä e-Demos–portaali, jota hyödynnettiin uusien elinikäisen oppimisen politiikkoja edistävien asioiden kehittämiseen, mainostamiseen, keskustelemiseen ja pohdiskeluun Euroopassa.

Projektissa vaihdettiin kokemuksia elinikäisen oppimisen asianosaisten, esim. toteuttajien ja politiikan suunnittelijoiden kesken. Projektin oletus oli, että elinikäisen oppimisen kehityspolku on paljolti riippuvainen sosiokulttuurisista ja taloudellisista dynamiikoista, jotka muovaavat toimintaprosesseja. Tavoitteena projektissa oli tukea yhtenäisten ja monipuolisten elinikäisen oppimisen strategioiden ja politiikkojen aikaansaamista ja toteuttamista kansallisella, alueellisella ja paikallisella tasolla.

Projektin toteutusaika: 1.3.2011–28.2.2013.

Projektin hallinnoija: Kreikka, muut partnerit: Bulgaria, Espanja, Puola, Saksa, Slovakia ja Suomi.

Logo Elinikäisen oppimisen toimintaohjelma  Logo MASON  Logo EACEA  Logo Demos  Logo_koulutus

 

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista