Ohita valikko

Luovien alojen monialainen kehittäminen LUMO –Verkostoilla monialaisuuteen

Hankkeen päätavoitteena oli kehittää luovien alojen liiketoimintaa monialaisesti ja kokonaisvaltaisesti hyödyntämällä luovien alojen eri sektoreiden sekä muiden toimialojen osaamista, verkostoja ja kumppanuuksia. Hankkeella vauhditettiin luovien alojen kehittämistä sekä käynnistettiin ja pilotoitiin luovien alojen "kasvuohjelma" -tyyppinen toiminta.

Hankkeen päätavoitetta tarkentavat osatavoitteet olivat seuraavat:

• Maakunnallinen yhteinen näkemys ja toimenpiteet monialaiseen luovien alojen kehittämiseen
• Lisää työtä yrityksille ja yhteisöille
• Luovien alojen sektoreiden systemaattinen kehittäminen monialaisuus huomioiden
• Uusia businessmahdollisuuksia, kumppanuuksia ja yhteistyötä luovien alojen ja muiden toimialojen yritysten välille
• Eri toimijoiden yhteinen näkemys ja sitoutuminen luovien alojen ”kasvuohjelma” -tyyppisen toiminnan jatkolle hankkeen päättymisen jälkeen

Hankkeen toimenpiteet:

• Perustetaan sitoutunut ja aktiivinen luovien alojen työryhmä, jossa on mukana yrityksiä, yhdistyksiä, rahoittajia, kehittämistoimijoita ja oppilaitosedustajia, sis. myös muiden toimialojen yrityksiä.
• Järjestetään työryhmän kokoontumiset (arviolta 5 tapaamista hankkeen aikana).
• Järjestetään luovien alojen monialaiset verkostotapaamiset ja niiden yhteydessä businessideakilpailu (4 kertaa hankkeen aikana).
• Suunnitellaan ja valmistellaan sekä pilotoidaan luovien alojen ”kasvuohjelma” -tyyppinen toiminta.

Hankkeen hallinnoijana ja vastuullisena toteuttajana toimi Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy. Projektin yhteistyössä olivat mukana myös Pielisen Karjalan kehittämiskeskus Oy PIKES, Keski-Karjalan Kehitysyhtiö Oy KETI, Karelia ammattikorkeakoulu Oy ja Joensuun Tiedepuisto Oy.

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto myönsi hankkeelle Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja valtion rahoitusta. Hankkeen toinen rahoittaja oli Joensuun Seudun kehittämisyhtiö JOSEK Oy. Hanke on Kestävää kasvua ja työtä – rakennerahasto-ohjelman toimintalinja 2 erityistavoitteen 5.1. ”Yritysten innovaatiotoiminnan vahvistaminen” mukainen. Hanke tuki POKAT2017-maakuntaohjelman tavoitteita vahvistamalla yritystoiminnan kilpailukykyä sekä kannustamalla luovien alojen ja matkailun toimijoita monialaiseen yhteistyöhön.

Hankkeen toteutusaika: 1.11.2014 - 31.7.2016

 

01_BJOE_musta-keltainen-1

 

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista