Ohita valikko

Koulutusvientiklusterin käynnistäminen

Hanke toimii osaratkaisuna kaupungin kasvusopimusehdotukseen, jonka tavoitteena on lisätä työpaikkoja ja taloudellista kasvua Pohjois-Karjalassa. Hankkeen konkreettisina tavoitteina on muodostaa Pohjois-Karjalaan koulutuksen, oppimisympäristöjen ja oppimisen digitalisaation osaamisklusteri, jonka kautta pystytään tuotteistamaan palvelukokonaisuuksia kansainvälisen kysynnän tarpeisiin. Klusteriin osallistuvien toimijoiden osaamisen kautta synnytetään ja tuetaan koulutusvientiin liittyvää liiketoimintaa.

Hanke tekee näkyväksi Joensuun ja Pohjois-Karjalan koulutukseen, oppimisympäristöihin ja oppimisen digitalisaatioon liittyvän liiketoimintaklusterin. Se tukee ja kehittää julkisten koulutustoimijoiden, alan yritysten sekä alaan liittyvien tapahtumien ja verkostojen uutta liiketoimintaa luovaa yhteistyötä. Hanke luo uusia koulutusvienti-innovaatioita, digitaalisia ratkaisuja, koulutusviennin palvelutuotteita ja niitä yhdistäviä liiketoimintakonsepteja sekä yhdistää olemassa olevaa tarjontaa laajemmiksi toimituskokonaisuuksiksi. Se lisää tarjontaa ja vetovoimaa alueelle kouluttautumaan tulevien maksavien ulkomaisten asiakkaiden valintana. Tuloksellisen liiketoiminnan jatkuvaa kehittämistä ja kasvua varten hankkeessa luodaan toimintamalli ja klusterimuotoinen ekosysteemi inbound- ja outbound -tuotteiden ja palveluiden luomiseen, kaupallistamiseen ja kansainvälistyvään myyntiin ja markkinointiin.

Koulutusvientiklusterin käynnistäminen -hankkeesta vastaa Joensuun kaupunki, ja Joensuun Tiedepuisto Oy on hankkeen osatoteuttaja. Joensuun kaupunki avaa omat koulunsa tutkimuksen ja kehityksen kokeilualustoiksi.

Hankkeen kesto: 1.8.2016 – 31.7.2018.

 

Vanha Joensuun kaupungin logo

 

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista