Ohita valikko

Kiertotalouden vähähiiliset ratkaisut

Hankkeen tavoitteena on löytää alueelle sijoittuville tuotannollisille yrityksille mahdollisimman kilpailukykyinen toimintaympäristö. Kunkin kunnan alueelta haetaan toimintaympäristö (ml. nykyiset toimijat), missä voidaan maksimoida optimaaliselle tuotantotoiminnalle muodostuvat synergiahyödyt.

Nämä hyödyt konkretisoidaan laskemalla saavutettava etu sijoittuvan toiminnan kannattavuudelle ja vaikutus CO2-päästöihin. Tätä informaatiota kunnat voivat käyttää uusia yrityksiä hakiessaan.

Toisena tavoitteena on maakunnallisten sivuvirtojen ja jätemateriaalin jalostus tuotteiksi. Erityisenä fokuksena on pk-yritysten puusivuvirrat. Pilotoidaan raaka-ainepohjaan sopivia ja jo kehitettyjä tuotteita, mitkä sopisivat raaka-ainepohjaltaan paikallisesti valmistettavaksi. Selvitetään jalostusmahdollisuuksia, teknologiaa ja investointien edellytyksiä.

Ratkaisuja haetaan yhteistyössä yritysten, Pohjois-Karjalan kuntien ja kehitysyhtiöiden kanssa. Uusien ratkaisujen kehittäjät, yritykset ja yhteisöt pyritään verkottamaan maakunnallisten yritysten kanssa.

Hankkeen toteutusaika: 1.2.2018–30.6.2020.

Hankkeen kokonaisbudjetti: 299 320 euroa, josta EU- ja valtion rahoitus on 209 524 euroa.


Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista