Ohita valikko

Karelia Geopark

Karelia Geopark -projektin tavoitteena oli sen toimenpiteiden ja kohteiden kartoittamisen kautta vahvistaa Pohjois-Karjalaan suunnitellun geoparkin valmiuksia hakea myöhemmin Euroopan Geopark -verkoston jäsenyyttä.

Projektin vastuutahona toimi Itä-Suomen yliopiston Alue- ja kuntatutkimuskeskus Spatia ja partnereina Joensuun Seudun kehittämisyhtiö JOSEK Oy ja Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus PIKES Oy. Asiantuntijapartnerina on Geologian Tutkimuskeskus.

Projektin varsinaisia kohderyhmiä olivat suunnitellun geopark-alueen kunnat, matkailualan yritykset, matkailualaa tukevat yritykset, yhdistykset, oppilaitokset, museot ja muut kulttuuriorganisaatiot. Välillisesti projektin tuloksista hyötyvät Pohjois-Karjalaan tulevat matkailijat, maakunnan matkailua kehittävät organisaatiot ja kivialan ja geologian harrastajat.
Toteutusaika oli 1.11.2013–31.10.2014.

JOSEK Oy osallistui hankkeen toteutukseen 1.11.2013–31.5.2014 välisenä aikana seuraavasti:

  • informoi ja neuvottli kaavaillun geopark-alueen kuntien, alan organisaatioiden ja toimijoiden sekä yrittäjien kanssa näiden valmiudesta tukea Pohjois-Karjalaan suunnitellun geoparkin hakemista Euroopan Geopark -verkoston jäseneksi ja tulevaisuudessa sen toimintaa
  • vastasi yhteistyössä Geologian tutkimuskeskuksen kanssa geologisten kohteiden alustavasta valinnasta
  • osallistui Euroopan Geopark -verkoston hakuprosessin valmisteleviin toimenpiteisiin

Projekti sai rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR).

Logo Ohjelmakausi 2007-2013 Euroopan unioni Euroopan aluekehitysrahasto Logo Ohjelmakausi 2007-2013 Vipuvoimaa EU:lta   Vanha Pohjois-Karjalan maakuntaliiton vaakunalogo PIKES Oy:n logo  Itä-Suomen_yliopisto_Business_Joensuu

 

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista