Ohita valikko

Joensuu SmartCity – Resource efficient symbiosis of the residential and industrial area

Hanke toteutetaan osana valtakunnallista CIRCWASTE-FINLAND-hankekokonaisuutta (LIFE IP on waste - towards circular economy in Finland).
CIRCWASTE-FINLAND-hanke (v. 2016-2023) edistää kansallisen jätehuoltosuunnitelman toteutumista ja kehittää erityisesti jätteisiin liittyvää kiertotaloutta Suomessa. Hankkeessa käynnistetään käytännön prosesseja ja toimintamalleja, joilla aktivoidaan toimijoita uuteen, kiertotaloutta edistävään tekemiseen. Isossa kokonaisuudessa on noin 20 osahanketta, joissa eri toimijat toteuttavat konkreettisia kiertotalouden demonstraatioita.

Hanke saa rahoituksen suoraan Euroopan Unionin Life IP -rahoitusohjelmasta ja sen osatoteuttajia on Varsinais-Suomi, Satakunta, Pohjois-Karjala, Etelä-Karjala sekä Keski-Suomi. Hankkeeseen osallistuu ydinalueiden maakunnanliittoja, kuntia, tutkimuslaitoksia, korkeakouluja ja yrityksiä. Hankkeen kansallinen koordinaattori on SYKE. CIRCWASTE-FINLAND-hankkeen kokonaisbudjetti on noin 19 miljoonaa euroa, josta Pohjois-Karjalan osion toteutus on yhteensä 1,8 miljoonaa euroa. Hankkeen Pohjois-Karjalan toteutuksessa ovat Joensuun Tiedepuisto Oy:n lisäksi Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Karelia-ammattikorkeakoulu, Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy PIKES ja Puhas Oy, kukin omilla kehittämistoimillaan.

Joensuun Tiedepuisto Oy:n osahankkeessa haetaan ja tunnistetaan Joensuun kehittyvästä kaupunkialueesta lupaavimpia kohteita, joissa voisi syntyä uutta liiketoimintaa. Tavoitteena on käyttää kaupunkiympäristöä kiertotalouden liiketoiminnan kehittämisalustana, avata yrityksille uusia liiketoiminnan kehittämisen mahdollisuuksia, synnyttää uusia kumppanuuksia ja T&K-hankkeita. Kiertotalouden kokonaissuunnitelman pohjalta kehittämiseen haetaan myös kansallisesti ja kansainvälisesti hyviä käytäntöjä, edelläkävijäyrityksiä ja -ratkaisuja.

Joensuun Tiedepuisto Oy:n osahanke kestää vajaat 2,5 vuotta (1.11.2016 - 31.12.2019).

Hankkeen nettisivut ovat osoitteessa http://www.syke.fi/hankkeet/circwaste.

 

EU-lippulogo Life 15 IPE FI 004 Circwaste Finland Logo Circwaste Vanha Pohjois-Karjalan maakuntaliiton vaakunalogo

 

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista