Ohita valikko

Innovaatiojarjestelmä tehokkaammaksi

Globaali kilpailu alueiden välillä kovenee jatkuvasti. Kaupunkiseuduille on välttämätöntä tunnistaa omat kehittämisen painopistealueensa, joihin rajallisia kehittämisresursseja pääasiassa keskitetään.

Joensuun seudun keskeiset toimijat (Joensuun kaupunki, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Pohjois-Karjalan ELY-keskus, PKKY, UEF, Karelia-amk, Joensuun Tiedepuisto Oy ja Josek Oy) ovat yhdessä määrittäneet kehittämisen painopisteet vuonna 2012 valmistuneessa Joensuun seudun kasvustrategiassa ”Kestävästi kasvava, älykkäästi uudistuva”. Kasvustrategian toteutuksen ja alueellisen innovaatiojärjestelmän kehittymisen kannalta tärkeää on painopisteiden kehittämiseen kohdennettujen toimenpiteiden johtaminen ja koordinointi.

Innovaatiojärjestelmän palvelut, toiminnot ja toimijat koetaan varsinkin yritysten puolelta sekaviksi ja vaikeasti hyödynnettäviksi. Innovaatiojohtajan toiminnan kautta keskeisten toimijoiden välinen yhteistyö tiivistyy edelleen sekä alueelliset ankkuriyritykset ja aktiiviset pk-yritykset kytkeytyvät osaksi innovaatiojärjestelmää ja sen kehittämistä.

Alueellinen Innovaatiojärjestelmä tulee selkeämmäksi sekä tehokkaammaksi. Yritykset hyödyntävät järjestelmän toimijoiden tarjoamia palveluita enemmän ja niiden tuotekehityspanostukset lisääntyvät. Yritykset pystyvät toimimaan kilpailukykyisemmin haastavilla globaaleilla markkinoilla. Jatkossa Joensuun seutu on myös yhä vetovoimaisempi Vihreän kasvun keskus.

Hanketta toteutusaika: 1.10.2014-31.12.2016.

 

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista