Ohita valikko

Innokaupunki Joensuu

Innokaupunki Joensuu -projektin päätavoitteena on vahvistaa Joensuun seudun innovaatiovetoista kilpailukykyä, kasvua, elinvoimaa, työllisyyttä ja kansainvälistymistä.

Innokaupunki Joensuu -projektissa luodaan myös alueen ekosysteemitoimijoiden yhteinen visio, strategia ja sen laadukas jalkauttaminen kärkitoimialoille metsäbio-kiertotalous ja fotoniikka. Innokaupunki Joensuu -hanke keskittyy kärkitoimialojen strategia- ja toimintasuunnitelmatyön kautta muun muassa älykkään metsätalouden, kansainvälisten verkostojen sekä Joensuun fotoniikan palvelutarjonnan kehittämiseen. Lisäksi hankkeessa kehitetään tutkimuksen ja liiketoiminnan yhteistyötä molemmilla kärkitoimialoilla.  

Innokaupunki Joensuu on Business Joensuu Oy:n johdolla ja koordinoimana toteutettava ryhmähanke, jonka osatoteuttajina ovat Itä-Suomen yliopisto, Karelia Ammattikorkeakoulu Oy, Luonnonvarakeskus ja Joensuun kaupunki. Hankkeella toteutetaan Joensuun kaupungin ja valtion välille vuonna 2021 laadittua ja allekirjoitettua Innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimusta 2021 – 2027. 

Toteutus: 1.11.2022 – 31.5.2024

Projektia rahoittavat: Euroopan Unioni, Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto, Joensuun Kaupunki ja Business Joensuu Oy

Rahoitus yhteensä:  759 790 €, josta EU:n ja valtion rahoitus 455 874 € (60 %)

FI Euroopan unionin osarahoittama_PANTONE

 

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista