Ohita valikko

Avainteknologiat uudistavat teollisuutta

Avainteknologiat eli nanoteknologia, mikro- ja nanoelektroniikka, toiminnalliset materiaalit, bioteknologia ja fotoniikka, mahdollistavat uusien ja vielä radikaalien teknologioiden toteutumisen ja palvelujen kehittämisen sekä tuotantoprosessien uudistamisen. Näiden avulla vahvistetaan EU:n innovaatiotoimintaa sekä modernisoidaan EU:n teollisuuden rakenteita. Ne auttavat myös ratkomaan tulevia yhteiskunnallisia ongelmia, jotka liittyvät muun muassa puhtaisiin energiaratkaisuihin.

Avainteknologiat mahdollistavat uusiutuvien energialähteiden käyttöönottamisen, vähähiilisyyden todellisen yleistymisen sekä resurssitehokkaan luonnonvarojen hyödyntämisen. Avainteknologiat tuovat teknologisen ratkaisun toimialarajapinnoilla ja esimerkiksi biotaloudessa oleviin haasteisiin ja ongelmiin.

Pohjois-Karjalan teknologinen ja teollinen toiminta leimautuu voimakkaasti alihankintaan ja matalan jalostusasteen tuotteiden tuottamiseen ja vientiin. Teollisuuden kilpailukyky ja uusiutuminen sekä uusien tuotteiden kehitys perustuvat tulevaisuudessa entistä enemmän avainteknologioiden varaan. Pohjois-Karjalalla olisi mahdollisuus kehittyä fotoniikassa yhdeksi Euroopan johtavista alueista, ja maakunnassa on potentiaalia löytää uusia tuotantoa merkittävästi muuttavia teknologioita.

Hankkeen toteutusaika: 16.6.2014-15.6.2017.

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista