Ohita valikko
{css=}
Energia mahdollistaa

Biotie

Biotien alueelle on rakentumassa vetovoimainen uuden sukupolven energiateollisuuden keskittymä, jossa bio- ja kiertomateriaaleja hyödynnetään tehokkaassa synergiassa.

Joensuun keskustan läheisyydessä, Valtatie 6:n ja Ilomantsintien, kantatie 74:n risteyskohdassa sijaitsevalla alueella on runsaasti tilaa kasvaa ja tehokkaat yhteydet vesi- ja rautatieliikenteen logistiikkakeskukseen Joensuun syväsataman alueella. Yleiskaavassa on myös varaus alueelle johtavalle rautatieyhteydelle. Tulevaisuuden Biotiellä hiilineutraali energia ja monipuoliset sivuvirrat mahdollistavat uutta ja kestävää liiketoimintaa. 

Biotien alueelle sijoittuvilla yrityksillä on käytössään maailmanluokan vihreä energiainfra, joka on houkutellut merkittäviä uusiutuvan energian investointihankkeita. Biotie tarjoaa mahdollisuuden teollisille symbiooseille, kun yritysten on mahdollista tuottaa energiaa alueelle ja hyödyntää alueella tuotettavaa energiaa.

Alueella on Savon Voima Oy:n biovoimalaitos, joka tuottaa sähköä, lämpöä ja prosessihöyryä pienellä hiilijalanjäljellä. Varma sähkönsaanti on taattu jo olemassa olevalla 110 kV sähköverkkoyhteydellä. Alueelle on olemassa putkiyhteys Pielisjoesta kylmän veden saamiseksi jäähdytystä varten. Lisäksi hukkalämmön vastaanotto kaukolämpöverkkoon on mahdollista. 

Tutustu Biotien yritysalueeseen:

 

Business_Joensuu_yritysalueet_biotie

Biotie

Pinta-ala 200 ha
Keskusta 5 km
Rautatieasema 4 km
Lentoasema 15 km

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista