Ohita valikko

Virtaa pienten yritysten toimintaan uudesta valmennuksesta

Business_Joensuu_VIRTAA_Kumivene

Business Joensuun V!rtaa-valmennusohjelma on uusi, pienille yrityksille suunnattu tiivis valmennuspaketti. Valmennuksessa yritykset tunnistavat tärkeimmät tavoitteensa seuraavalle 1-2 vuodelle sekä löytävät konkreettiset keinot edetä niitä kohti. Uusi valmennus viedään lähelle yrityksiä: tapaamisia järjestetään syksyn ja kevään aikana niin Joensuussa, Heinävedellä, Ilomantsissa, Outokummussa, Kiteellä kuin Polvijärvelläkin.

– Valmennus toimii yrittäjän taktisena aikalisänä ja tarjoaa ajan ja paikan pysähtyä arjen kiireiden keskellä miettimään omaa ja yrityksen tekemistä yhdessä muiden yrittäjien kanssa, Business Joensuun yritysvalmentaja Mervi Leminen kertoo.

Itse kehittämistavoitteet syntyvät asiakkaan omista lähtökohdista ja voivat liittyä esimerkiksi uusien asiakkuuksien tavoittelemiseen, omien toimintatapojen kehittämiseen tai vaikkapa uusien tuotteiden ja palveluiden kehitystyöhön.

– Nappaamme kopin asiakkaiden ideoista ja sparraamme niitä ryhmässä eteenpäin. Kun mieli saadaan suuntautumaan tämän hetken haasteiden tuolle puolen, löytyy tilanteeseen usein yllättäviäkin ratkaisuja, Mervi Leminen jatkaa.

V!rtaa -valmennus noudattaa aiemmin mm. Business Joensuun Grow-kasvuvalmennuksesta tutuksi tullutta ja asiakkaiden hyväksi kokemaa ryhmämuotoista business coachingia. Siinä yritysten kehittämistä työstetään 6 – 8 yrittäjän ryhmissä. Valmennus on kuitenkin nyt poikkeuksellisen tiivis.

– Huomasimme, että etenkin pienemmissä yrityksissä on haastavaa päästä irrottautumaan mukaan pitkään valmennusprosessiin. V!rtaa -valmennuksesta olemme tehneet napakan paketin. Olennaisimmat asiat on tiivistetty kolmeen iltapäivään, Mervi Leminen kertoo.

Valmennuksessa määritellään yrityksille innostava tavoite 1 – 2 vuoden päähän ja tunnistetaan tärkeimmät kehittämistoimenpiteet, joilla tavoite on saavutettavissa. Apua kehittämistoimenpiteiden käytännön toteutukseen on myös tarjolla.

– Valmennukseen on kytketty mukaan kaikki Business Joensuun kasvu- ja kehittämispalvelut aina rekrytoinnista ja digimarkkinoinnista rahoitukseen ja omistajanvaihdokseen. Osallistuja voi valmennuksen lopuksi valita millaista sparrausta hän oman tavoitteensa saavuttamiseen vielä mahdollisesti haluaa, yritysvalmentaja Mervi Leminen kuvaa.

Valmennuksessa käytettävä business coaching tarkoittaa aidosti valmentavaa tapaa toimia: osallistujaa kannustetaan pohtimaan ja kirkastamaan omaa ajatteluaan yhteisen keskustelun ja erilaisten tehtävien kautta sen sijaan, että tilanteeseen tarjottaisiin erilaisia patenttiratkaisuja.

– Yrittäjät kyllä itse tuntevat parhaiten oman yrityksensä ja toimialansa. Ideoitakin kehittämiseen on jo usein paljon. Olemme huomanneet, että yrittäjä itse löytää omaan tilanteeseensa parhaiten istuvat ratkaisut, kunhan ajatuksiaan saa rauhassa työstää muiden yrittäjien kanssa ja saada pohdinnoilleen vastakaikua, Business Joensuun yritysvalmentaja Santeri Lanér kertoo.

Valmennuksessa vallitsee luottamuksellisuus. Kaikkia valmentajia sitoo vaitiolovelvollisuus ja jokaisen ryhmän alussa sovitaan vielä erikseen yhteistyön pelisäännöistä.

– Jokainen voi kuitenkin itse valita minkä verran voi ja haluaa kertoa yrityksensä tilanteesta ja itsestään. Kannustamme avoimuuteen. Kokemuksemme mukaan se tuottaa työskentelyssä parhaan tuloksen, Santeri Lanér summaa.

V!rtaa -valmennus on osallistujalle maksuton. Valmennusryhmiä järjestetään syksyn aikana Heinävedellä, Ilomantsissa, ja Joensuussa sekä keväällä Outokummussa, Kiteellä, Polvijärvellä ja Joensuussa. Haku ryhmiin on avoinna Business Joensuun sivuilla:

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä!

Lisätietoja:

Mervi Leminen
0400 196 688
mervi.leminen@businessjoensuu.fi

Santeri Lanér
050 430 2095
santeri.laner@businessjoensuu.fi

Henry Torn
050 567 9562
henry.torn@businessjoensuu.fi

Business_Joensuu_Logot-AKR_VIPUVOIMAA_MAAKUNTALIITTO

 

Sinua voisi kiinnostaa

29.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Täystyrmäys. Niin luonnehdittiin Heinäveden Kermanrannan satamaan tehdyn aluesuunnitelman saamaa kuntalaispalautetta Virpi Pakariselle keväällä 2022. Paluumuuttaja Pakarinen oli juuri aloittamassa...

28.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Mediatiedote 28.5.2024 

Business Joensuun Mitä kuuluu? -yrityskampanja toteutetaan jo neljättä kertaa Heinävedellä kesäkuussa 2024. Kampanjan aikana Business Joensuun asiantuntijat ovat aktiivisesti...

15.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

VitalSigns Oy:n terveysteknologian innovaatio, Response 1.0 diagnostiikkalaite on voittanut Start Me Up -liikeideakilpailun pääpalkinnon. Älylaite mittaa ja analysoi lukuisia kehon biosignaaleja ja...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista