Ohita valikko

Vauhdilla kasvava ilmalaivatehdas Kelluu Oy on aloittanut laivaston rakentamisen

Start Up -rahasto Joensuu sijoitti Kelluu Oyn kasvuun-3

Vauhdittaakseen ilmalaivoilla operoitavien ympäristön ja infrastruktuurin tarkkailu- ja tiedonkeruulentojen sekä tiedonjalostus- ja analysointipalveluiden liiketoiminnan kasvuaan, Kelluu Oy on aloittanut oman laivaston valmistamisen.

Vetykäyttöisten ilmalaivojen valmistamisesta ja infrastruktuurin tarkkailupalvelusta tunnetussa joensuulaisessa Kelluu Oy:ssä katseet on suunnattu terävästi toiminta-alueen laajentamiseen ja kansainväliseen kasvuun. Yhtiö on tiedottanut operoineensa jo 12-tuntisia tarkkailulentoja ja seuraavan sukupolven alukset laajentavat alusten operointikykyä entisestään.

Kelluun kasvutavoitteet siintävät tarkkailulentojen alueen laajentamisessa Itä-Suomesta maailmalle, ja toimia aidosti yhteiskuntaa palvelevana yhtiönä niin Suomessa, kuin Euroopassa ja kauempana. Tätä tavoitetta tukee kelluulaisten aloittama oman laivaston valmistaminen yksittäisten alusten sijaan. Laivasto kasvaa vielä tänä vuonna kahdella uudella ilmalaivalla ja ensi vuonna tavoitteena on rakentaa 7-10 ilmalaivaa lisää.

Lisäksi Kelluu tavoittelee koko Suomen kattavaa ilmalaivojen maa-asemaverkon rakentamista. Vision mukaan Suomi voitaisiin kattaa viidellä maa-asemalla. Jokaisella maa-asemalla olisi kymmenen ilmalaivaa. Jokainen ilmalaiva pystyisi tekemään autonomisesti tarkkailu- ja kuvaustehtäviä 200 kilometrin säteellä.

Kelluun ainutlaatuinen liiketoiminta perustuu ilmalaivan suorittamaan ympäristön, esimerkiksi maaston tai infrastruktuurin, havainnointiin sekä tiedonkeruuseen ja -jalostamiseen asiakkaiden tarpeisiin. Ilmalaivan ja tarkkailupalvelun uskotaan mullistavan erityisesti kriittisen infran tarkastukset, esimerkiksi sähköverkkojen tarkkailun ja tarkastamisen. Vertailuna valtavasta infraverkkojen tarkkailumarkkinasta, joita tarkastetaan yleensä helikoptereilla, lennokeilla tai jalkapartioin – sähköverkkojen kunnon tarkastamiseen käytetään maailmanlaajuisesti noin 60 miljardia euroa vuodessa. Tulevaisuudessa sähkölinjojen kunnon valvonta voidaan korvata ilmalaivan suorittamalla tiedonkeruulla ja havaintojen lähettämisestä reaaliajassa erittäin laajalta alueelta helikopteritarkastusten ja maatarkkailun sijaan.

– Kukaan muu maailmassa ei pysty tarkastelemaan infraverkkoja yhtä tehokkaasti ja päästöttömästi. Tällä hetkellä lennämme Itä-Suomen alueella, mutta tavoitteenamme on hyvin nopeasti laajentaa lentoalueemme koko Suomeen ja siitä Pohjois-Eurooppaan, kertoo Kelluu Oy:n toimitusjohtajana juuri aloittanut Janne Hietala.

Tutustu ilmalaivatehdas Kelluu Oy:n toimintaan ja kasvusuunnitelmiin lisää MTV Uutisten tekemästä jutusta ja videosta 28.11.2022.

Lisätiedot:

Kelluu Oy
Janne Hietala, toimitusjohtaja
040 831 4245  janne@kelluu.com

Kelluu Oy kehittää ja valmistaa pienikokoisia, itseohjautuvia ja vetyteknologiaan pohjaavia ilmalaivoja Pohjois-Euroopan ainoassa ilmalaivatehtaassa ja tuotekehityslaboratoriossa Joensuun Reijolassa. Äärimmäisen pitkän lentoajan ansiosta Kelluun ilmalaivoja voidaan hyödyntää tiedonkeruuseen pitkien matkojen päästä tehokkaasti ja päästöttömästi. Kelluun ilmalaivoja ja tarkkailupalveluita on hyödynnetty tähän mennessä sähkölinjojen kunnon valvonnassa ja metsätuhojen arvioinnissa.

Kuva: Kelluu Oy

Sinua voisi kiinnostaa

29.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Täystyrmäys. Niin luonnehdittiin Heinäveden Kermanrannan satamaan tehdyn aluesuunnitelman saamaa kuntalaispalautetta Virpi Pakariselle keväällä 2022. Paluumuuttaja Pakarinen oli juuri aloittamassa...

28.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Mediatiedote 28.5.2024 

Business Joensuun Mitä kuuluu? -yrityskampanja toteutetaan jo neljättä kertaa Heinävedellä kesäkuussa 2024. Kampanjan aikana Business Joensuun asiantuntijat ovat aktiivisesti...

15.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

VitalSigns Oy:n terveysteknologian innovaatio, Response 1.0 diagnostiikkalaite on voittanut Start Me Up -liikeideakilpailun pääpalkinnon. Älylaite mittaa ja analysoi lukuisia kehon biosignaaleja ja...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista