Ohita valikko

Turvallisuus ja puolustus yksi pääteemoista OPD2023:ssa –Suomen optiikan ja fotoniikan päätapahtuma järjestetään Joensuussa

OPD2023 markkinointikuva tiloista

Turvallisuus ja puolustus, nano ja mikro-optiikka sekä hyperspektrikuvantaminen nousevat pääteemoiksi, kun fotoniikan ammattilaiset tutkimuksesta liiketoimintaan ja teollisuuteen kokoontuvat OPD2023 -tapahtumassa. 

Vuosittainen Suomen fotoniikan päätapahtuma Optics & Photonics Days (OPD) järjestetään tänä vuonna Joensuussa 30. toukokuuta – 1. kesäkuuta 2023. Akateeminen ja teollinen ohjelma järjestetään rinnakkain ja tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua mielenkiintoisiin esityksiin, verkostoitua fotoniikan ja optiikan yritysten, tutkijoiden ja opiskelijoiden kanssa sekä tutustua teollisuusnäyttelyn tuotteisiin ja palveluihin.

Tänä vuonna tapahtuman akateemiseen ohjelmaan lähetettiin 80 tieteellistä artikkelia. Akateeminen ohjelma koostuu esityksistä, jotka kattavat laajasti optiikan ja fotoniiikan osa-alueet. Keskeisiä teemoja tänä vuonna ovat integroitu fotoniikka, kuvantaminen, uudet aktiiviset materiaalit ja laitteet sekä kvanttiteknologia.

Konferenssin teollisuusohjelma rakentuu Joensuun johtavan asiantuntemuksen ympärille nano- ja mikrofotoniikan ja hyperspektrisen kuvantamisen alalla sekä fotoniikan kasvavasta roolista turvallisuudessa ja puolustuksessa.

- Fotoniikan rooli turvallisuudessa ja puolustuksessa on tullut yhä tärkeämmäksi. OPD2023-tapahtumassa johtavat teollisuuden asiantuntijat esittelevät olemassa olevia ratkaisuja ja keskustelevat tulevista tarpeista uusien fotoniikan sovellusten kehittämiseksi puolustusteollisuudessa, kertoo toiminnanjohtaja Juha Purmonen Photonics Finlandista.

Laaja kansainvälinen teollisuusnäyttely on avoinna koko kolmipäiväisen konferenssin ajan. Torstaina 1. kesäkuuta teollisuusnäyttely on yleisölle avoin ja tarjoaa loistavan tilaisuuden tutustua fotoniikkaan ja sen sovelluksiin, teollisuuden trendeihin sekä kotimaisten ja kansainvälisten yritysten tuotteisiin ja palveluihin.

Optics & Photonics Days 2022 messuosasto kuvaaja Tuukka PakarinenOPD2022 järjestettiin Tampereella. Kuva: Tuukka Pakarinen / Photonics Finland

Akateemisen- ja teollisuuskonferenssiohjelman lisäksi OPD2023:n aikana järjestetään useita oheistapahtumia, kuten rekrytapahtuma, opiskelijatapaaminen, pohjoismainen fotoniikkakokous, Fotoniikan tutkimuksen ja innovaatioiden lippulaiva PREIN:n tilaisuus, verkostoitumistapahtumia, Photonics Finlandin vuosikokous, Photonics Centerin Active Alignment -esittely, Women in Optics and Photonics -tapahtuma, verkostoitumisillallinen sekä pitchaus-sessiot. Järjestäjät odottavat tänä vuonna yli 250 konferenssiosallistujaa.

Yksi oheistapahtumista järjestetään Photonics Centerissä tiistaina 30. toukokuuta klo 13:00 - 15:00. Tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Photonics Centerin palveluihin, erityisesti active alignment -palveluun. Lue lisää tapahtumasta: Fast assembly and image quality optimization of cameras with active alignment

Optics & Photonics Days 2019 luento

Lisätiedot:

Optics and photonics days 2023

Tuukka Pakarinen
Viestintäpäällikkö, Photonics Finland
+358 50 313 5930
tuukka.pakarinen@photonics.fi

Juha Purmonen
Toiminnanjohtaja, Photonics Finland
Fotoniikkaliiketoiminnan kasvuohjelman ohjelmavastaava, Business Joensuu
+358 50 354 3832
juha.purmonen@businessjoensuu.fi

Sinua voisi kiinnostaa

24.05.2024 Joensuu

Joensuun asema yhtenä Euroopan johtavista fotoniikan ja optiikan osaamiskeskittymistä vahvistui entisestään, kun ruotsalainen Entangly laajensi toimintaansa kaupunkiin.

15.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

VitalSigns Oy:n terveysteknologian innovaatio, Response 1.0 diagnostiikkalaite on voittanut Start Me Up -liikeideakilpailun pääpalkinnon. Älylaite mittaa ja analysoi lukuisia kehon biosignaaleja ja...

09.04.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Start Me Up -liikeideakilpailuun, joka tähtää uusien kasvuyrittäjien ja startupien löytämiseen ja tukemiseen, saapui tänä vuonna 168 hyväksyttyä kilpailuideaa. Näistä Business Joensuun esikarsinnan...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista