Ohita valikko

Tiedepuistolle rakentuva ICT Hub Joensuu tukee alan yritysten kasvua ja verkostoitumista sekä uusien yritysten syntyä ja sijoittumista alueelle

Eveliina_Miikkulainen_ICT_Hub_Joensuu
ICT-ala kehittyy nopeasti yritysten kilpaillessa osaajista globaalissa ja nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Ajankohtaiset teemat, kuten uudet teknologiat ja tekoäly, kyberturvallisuus sekä yritysten johdon ja osaajien ajankohtaiset tarpeet tulevat olemaan ICT Hub Joensuun tuottamien tapahtumien ja palvelujen ytimessä. 
Tiedepuistolla toimii jo tällä hetkellä kolmannes Joensuun seudun yli sadasta ICT-alan yrityksestä. Alan edelläkävijänä yli tuhat ammattilaista työllistävä Joensuun ICT-alan yrityssektori on keskittynyt muun muassa luonnonvarojen kaukokartoitukseen, kansainväliseen ohjelmistoliiketoimintaan, sosiaali- ja terveydenhoitoalan toiminnanohjaukseen, teollisen internetin innovaatioihin sekä ICT-ympäristöjen vaativaan kehittämiseen. Kovassa nosteessa ovat esimerkiksi digimarkkinointiin keskittyvät yritykset. 
 
Joensuusta on saanut alkunsa usea kansainvälinen menestystarina, sillä muun muassa Valamis Oy:n, Blancco Oy:n ja Cloudia Oy:n juuret johtavat Tiedepuistolle. ICT-alan kehitystä tukee voimakkaasti myös se, että Joensuussa on tarjolla sekä ainutlaatuinen ICT-opintopolku että Euroopan tason johtava fotoniikka-alan keskittymä.
 
Joensuu ICT Hub tulee toimimaan digitaalisena innovaatiokeskuksena, jonka keskiössä ovat Tiedepuistolla toimivat yritykset, luoden Suomessa ja kansainvälisestikin kiinnostavan kasvuympäristön ICT-alan yrityksille ja osaajille. Joensuuhun tarvitaan ICT-alan yritysten liiketoiminnan ja tuotekehitysosaamisen kehittämistä, vetovoimaisia alan tapahtumia, vahvempaa verkostoitumista, uusia veturiyrityksiä ja startupeja, ICT-osaamisen brändäämistä ja viestintää sekä kykyä vastata tulevaisuuden työvoima- ja koulutustarpeisiin. ICT-Hub Joensuu tulee järjestämään valmennus-, koulutus- ja verkostoitumistapahtumia sekä toteuttamaan vuosittaisen alan megatapahtuman Joensuussa.  Toiminta perustuu seudun ICT-alan yritysten tarpeisiin ja alueen potentiaaliin houkutella sekä uusia yrityksiä että osaajia seudulle.
 
ICT Hub Joensuun toimintaan tavoitellaan mukaan kolmekymmentä Joensuun seudulla toimivaa ICT-alan yritystä, jotka pääsevät osallistumaan koulutuksiin, valmennuksiin ja tapahtumiin sekä vaikuttamaan ICT Hub Joensuun kehittämiseen. Lisäksi mukaan kutsutaan parikymmentä alueen ulkopuolista ICT-alan tai muiden toimialojen yritystä, jotka osallistuvat esimerkiksi pilottikokeiluihin sekä ICT Hub Joensuun verkostomaiseen toimintaan ja yhteiskehittämiseen. 
 
- Tiedepuistolla on jo vahva asema Joensuun ICT-alan yritysten ja tapahtumien keskittymänä, mutta nyt on aika kasata kaikki yhden sateenvarjon eli ICT Hubin alle ja vahvistaa entisestään yritysten ja esimerkiksi oppilaitosten keskinäistä yhteistyötä. Näin saadaan yhdessä vietyä Joensuuta eteenpäin houkuttelevana ICT-keskittymänä ja varmistetaan alueen vetovoimaisuus jatkossakin. ICT Hubista ja sen yhteisöstä rakennetaan pysyvä osa Tiedepuistoa, ja odotan innolla syksyn tapahtumia, joista kerromme lähempänä lisää, kertoo hankkeen projektipäällikkönä Business Joensuussa aloittanut Eveliina Miikkulainen ja kehoittaa ICT Hubin toiminnasta kiinnostuneita ottamaan yhteyttä.
 
Pysyväksi osaksi Tiedepuiston toimintaa rakentuva ICT Hub käynnistyy kaksi ja puolivuotisena projektina, jonka päätavoitteena on saada uutta liiketoimintaa ja kasvua Joensuun seudun ICT-toimialalle. ICT Hub Joensuu -kasvuohjelma projektin toteuttaja on Business Joensuu ja hanke on Euroopan unionin osarahoittama.
 
Lisätiedot:
Eveliina Miikkulainen
Projektipäällikkö
+358 50 506 3300
 
FI Euroopan unionin osarahoittama_PANTONE
 

Sinua voisi kiinnostaa

23.08.2023 Business Joensuu Oy:n uutisia

Haluamme tehdä Joensuusta entistäkin yritysystävällisemmän kaupungin, jossa yrityksillä on hyvät edellytykset toimia, kehittyä ja kasvaa. Yrityskuiskaajat ottavat jälleen syksyllä yhteyttä...

29.08.2022 Business Joensuu Oy:n uutisia

Business Joensuun V!rtaa-valmennusohjelma on uusi, pienille yrityksille suunnattu tiivis valmennuspaketti. Valmennuksessa yritykset tunnistavat tärkeimmät tavoitteensa seuraavalle 1-2 vuodelle sekä...

21.12.2022 Business Joensuu Oy:n uutisia

Syksyllä toteutettu Yrityskuiskaajat-kampanja tavoitti ennätysmäärän yrityksiä. Yrityskuiskaajat olivat yhteydessä peräti 1007 joensuulaiseen yritykseen. Osaavan työvoiman rekrytointi ja muut...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista