Ohita valikko

Tiedepuistolle rakentuva ICT Hub Joensuu tukee alan yritysten kasvua ja verkostoitumista sekä uusien yritysten syntyä ja sijoittumista alueelle

ICT_Hub_Joensuu_Mervi_Huttunen_ja_Pinja_Konttinen_Tiedepuistolla
ICT-ala kehittyy nopeasti yritysten kilpaillessa osaajista globaalissa ja nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Ajankohtaiset teemat, kuten uudet teknologiat ja tekoäly, kyberturvallisuus sekä yritysten johdon ja osaajien ajankohtaiset tarpeet tulevat olemaan ICT Hub Joensuun tuottamien tapahtumien ja palvelujen ytimessä. 
Tiedepuistolla toimii jo tällä hetkellä kolmannes Joensuun seudun yli sadasta ICT-alan yrityksestä. Alan edelläkävijänä yli tuhat ammattilaista työllistävä Joensuun ICT-alan yrityssektori on keskittynyt muun muassa luonnonvarojen kaukokartoitukseen, kansainväliseen ohjelmistoliiketoimintaan, sosiaali- ja terveydenhoitoalan toiminnanohjaukseen, teollisen internetin innovaatioihin sekä ICT-ympäristöjen vaativaan kehittämiseen. Kovassa nosteessa ovat esimerkiksi digimarkkinointiin keskittyvät yritykset. 
 
Joensuusta on saanut alkunsa usea kansainvälinen menestystarina, sillä muun muassa Valamis Oy:n, Blancco Oy:n ja Cloudia Oy:n juuret johtavat Tiedepuistolle. ICT-alan kehitystä tukee voimakkaasti myös se, että Joensuussa on tarjolla sekä ainutlaatuinen ICT-opintopolku että Euroopan tason johtava fotoniikka-alan keskittymä.
 
Joensuu ICT Hub tulee toimimaan digitaalisena innovaatiokeskuksena, jonka keskiössä ovat Tiedepuistolla toimivat yritykset, luoden Suomessa ja kansainvälisestikin kiinnostavan kasvuympäristön ICT-alan yrityksille ja osaajille. Joensuuhun tarvitaan ICT-alan yritysten liiketoiminnan ja tuotekehitysosaamisen kehittämistä, vetovoimaisia alan tapahtumia, vahvempaa verkostoitumista, uusia veturiyrityksiä ja startupeja, ICT-osaamisen brändäämistä ja viestintää sekä kykyä vastata tulevaisuuden työvoima- ja koulutustarpeisiin. ICT-Hub Joensuu tulee järjestämään valmennus-, koulutus- ja verkostoitumistapahtumia sekä toteuttamaan vuosittaisen alan megatapahtuman Joensuussa.  Toiminta perustuu seudun ICT-alan yritysten tarpeisiin ja alueen potentiaaliin houkutella sekä uusia yrityksiä että osaajia seudulle.
 
ICT Hub Joensuun toimintaan tavoitellaan mukaan kolmekymmentä Joensuun seudulla toimivaa ICT-alan yritystä, jotka pääsevät osallistumaan koulutuksiin, valmennuksiin ja tapahtumiin sekä vaikuttamaan ICT Hub Joensuun kehittämiseen. Lisäksi mukaan kutsutaan parikymmentä alueen ulkopuolista ICT-alan tai muiden toimialojen yritystä, jotka osallistuvat esimerkiksi pilottikokeiluihin sekä ICT Hub Joensuun verkostomaiseen toimintaan ja yhteiskehittämiseen. 
 
- Tiedepuistolla on jo vahva asema Joensuun ICT-alan yritysten ja tapahtumien keskittymänä, mutta nyt on aika kasata kaikki yhden sateenvarjon eli ICT Hubin alle ja vahvistaa entisestään yritysten ja esimerkiksi oppilaitosten keskinäistä yhteistyötä. Näin saadaan yhdessä vietyä Joensuuta eteenpäin houkuttelevana ICT-keskittymänä ja varmistetaan alueen vetovoimaisuus jatkossakin. ICT Hubista ja sen yhteisöstä rakennetaan pysyvä osa Tiedepuistoa, ja odotan innolla syksyn tapahtumia, joista kerromme lähempänä lisää, kertoo hankkeen avainasiakaspäällikkö Mervi Huttunen ja kehoittaa ICT Hubin toiminnasta kiinnostuneita ottamaan yhteyttä.
 
Pysyväksi osaksi Tiedepuiston toimintaa rakentuva ICT Hub käynnistyy kaksi ja puolivuotisena projektina, jonka päätavoitteena on saada uutta liiketoimintaa ja kasvua Joensuun seudun ICT-toimialalle. ICT Hub Joensuu -kasvuohjelma projektin toteuttaja on Business Joensuu ja hanke on Euroopan unionin osarahoittama.
 
Lisätiedot:
Mervi Huttunen
Avainasiakaspäällikkö
+358 50 408 9189
 
FI Euroopan unionin osarahoittama_PANTONE
 
Uutinen on päivitetty 14.11.2023, Eveliina Miikkulaisen siirryttyä uusiin tehtäviin, ICT Hubista kiinnostuneita kehoitetaan ottamaan yhteyttä avainasiakaspäällikkö Mervi Huttuseen.
 

Sinua voisi kiinnostaa

15.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

VitalSigns Oy:n terveysteknologian innovaatio, Response 1.0 diagnostiikkalaite on voittanut Start Me Up -liikeideakilpailun pääpalkinnon. Älylaite mittaa ja analysoi lukuisia kehon biosignaaleja ja...

09.04.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Start Me Up -liikeideakilpailuun, joka tähtää uusien kasvuyrittäjien ja startupien löytämiseen ja tukemiseen, saapui tänä vuonna 168 hyväksyttyä kilpailuideaa. Näistä Business Joensuun esikarsinnan...

03.04.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Mediatiedote 3.4.2024

Business Joensuun Mitä kuuluu? -yrityskampanja toteutetaan jo neljättä kertaa Ilomantsissa huhtikuussa 2024. Kampanjan aikana Business Joensuun asiantuntijat ovat aktiivisesti...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista