Ohita valikko

Start Up -rahasto Joensuulta 100 000 euron sijoitus Fiuge Oy:öön

Start Up -rahasto Joensuulta sijoitus Fiuge Oy
Sijoituksen tukemana Fiuge Oy kasvattaa joukkoistetun kuljetuspalvelun liiketoimintaa ja laajentaa palveluverkostoaan ympäri Suomen.

Joukkoistettua kuljetuspalvelua tarjoava kontiolahtelainen Fiuge Oy on saanut Start Up -rahasto Joensuulta 100 000 euron sijoituksen. Suomessa vauhdikkaasti kasvava ja pian kansainvälistyvä Fiuge on uudenlainen yhteisöllinen kuljetuspalvelu. “Vie mennessäs, tuo tullessas” -sanonta on muutettu toimivaksi bisnekseksi, joka mahdollistaa kuljetukset myös haja-asutusalueelle.

Fiuge on joukkoistettu ja yhteisöllinen kuljetuspalvelu, jossa kuka tahansa voi ryhtyä kuljettajaksi ja toimittaa paketteja tai lähetyksiä. Fiuge tarjoaa palvelua sekä kuluttajille että yrityksille. Kilpailuvalttina ovat uuden teknologian mahdollistamat nopeus, huokeus ja parempi asiakaspalvelu. Fiuge vastaa kuljetuksien alati kasvavaan kysyntään, ja taklaa logistiikkayhtiöiden haasteita kotioville toimitettavissa kuljetuksissa. Joukkoistettuna palveluna se jatkaa esimerkiksi Uberin ja Airbnb:n kaltaisten toimijoiden tunnetuksi tekemää yritysmuotoa.

- Perustimme yrityksen konkreettiseen tarpeeseen. Ideoin alustan, joka mahdollistaisi helppokäyttöisen, edullisen ja ympäristöystävällisen tavan kuljetuksiin. Ikään kuin modernisoimme ajatuksen ’vie mennessäs, tuo tullessas’, Fiuge Oy:n toimitusjohtaja Jukka Tarkiainen kertoo.

Fiuge Oy perustettiin vuonna 2018 ja palvelu käynnistyi elokuussa 2019. Tällä hetkellä se toimii pääkaupunkiseudulla, Kirkkonummella, Turussa, Porissa, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Savonlinnassa, Kajaanissa sekä Porvoossa. Palvelu toimii sekä mobiilisovelluksena että verkkosivuilla ja asiakkaina ovat niin B2C- kuin B2B -yritykset. Fiuge työllistää vakituisesti kolme henkilöä, mutta kuljettajia eri kaupungeissa on yhteensä jo yli 900.

- Tavoitteenamme on ensin laajentua kaikkiin isoihin kaupunkeihin Suomessa, jonka jälkeen lähdemme kansainvälisille markkinoille, ensin eurooppalaisiin suurkaupunkeihin. Fiuge on palveluna skaalautuva, joten se on helppo toistaa eri kaupunkeihin ja maihin. Näen myös, että joukkoistaminen ja yhteisöllinen toiminta tulevat leviämään yhä monipuolisemmin erilaisiin palvelumuotoihin ja yrityksiin, Tarkiainen jatkaa.

Rahoitusta laajenemiseen ja asiakashankintaan

Start Up -rahasto Joensuu sijoittaa Fiugeen 100 000 euroa. Rahoitusta yritys on saanut myös Gorilla Capital Ky:ltä sekä joensuulaiselta Timosen Auto Oy:ltä. Palvelukehitystä ja toiminnan käynnistämistä on rahoittanut ELY-keskus noin 750 000 eurolla.

- Tämä yhteensä noin 250 000 euron rahoituskierros on ollut meille erittäin tärkeä, ja sen tukemana pääsemme jatkamaan vahvasti edennyttä asiakashankintaa, sekä laajentamaan palveluverkostoamme ympäri Suomen, Tarkiainen jatkaa. Nykyisiin asiakkaisiimme kuuluu niin pieniä kuin suuriakin toimijoita, esimerkiksi S-ryhmä, DB Schenker sekä Pentik. Vaikka vuosi on ollut poikkeuksellinen ja moni tilaus siirtynyt kivijalasta verkkoon, meillä hurjaa kasvua ja laajentumista on tullut ruokapuolelle. Kuljetukset ruokakaupoista ja ravintoloista ovat lisääntyneet todella paljon, Tarkiainen summaa.

Business Joensuun toimitusjohtaja Harri Palviainen on innoissaan Pohjois-Karjalan aktiivisesta start up- ja kasvuyhtiö -kentästä.

- On mahtavaa, että Pohjois-Karjalasta tulee näin innovatiivisia maailmanluokan palveluita, jotka laajentuvat aluksi Suomeen ja sitten toivottavasti myös kansainvälisille markkinoille. Tällaisia yrityksiä on ilo olla mukana tukemassa. Fiuge on jo kolmas yritys, johon Start Up -rahasto Joensuu sijoittaa, ja lisää julkistuksia on tulossa, Palviainen kertoo.

Palviainen toimii myös Start Up -rahasto Joensuun hallituksen puheenjohtajana. Rahastoa hallinnoi Business Joensuun tytäryhtiö Joensuun Startup Kehitys Oy. Rahaston pääoma on 2,5 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Jukka Tarkiainen, toimitusjohtaja, Fiuge Oy
jukka.tarkiainen@icarryit.com
puh. 040 779 6799

Harri Palviainen, toimitusjohtaja, Business Joensuu Oy harri.palviainen@businessjoensuu.fi
puh. 0500 967 744

Fiuge Oy joukkoistettu ja yhteisöllinen kuljetuspalvelu, joka toimii pääkaupunkiseudulla, Kirkkonummella, Turussa, Porissa, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Savonlinnassa, Kajaanissa sekä Porvoossa. Palvelu toimii sekä mobiilisovelluksena että verkkosivuilla ja asiakkaina ovat niin B2-C kuin B2B -yritykset. Palvelun tarkoituksena on tehdä kuljetuksista mahdollisimman joustavia, edullisia sekä ekologisia.

Start Up -rahasto Joensuu auttaa starttivaiheen yrityksiä kasvamaan, työllistämään ja kansainvälistymään. Rahasto koostuu Joensuun kaupungin ja yksityisten sijoittajien pääomasta. Rahastoa hallinnoi Business Joensuun tytäryhtiö Joensuun Startup Kehitys Oy. Rahaston pääoma on 2,5 miljoonaa euroa ja tyypillinen sijoitus 50 000 – 200 000 euroa. Rahasto tukee yhdessä Business Joensuun Yrityskiihdyttämön ja kansainvälistymispalvelujen kanssa kohdeyritysten kotimaista ja kansainvälistä kasvua. Rahasto on väylä toisen vaiheen rahoituskierrokselle. Toimialarajoituksia ei ole asetettu, pääfokus on digitalisaatioon, metsäbiotalouteen sekä materiaaleihin ja innovatiiviseen teknologiaan liittyvässä yrittäjyydessä. Kohdeyritysten on toimittava Joensuussa, haluttava sijoittua Joensuuhun tai niillä on oltava operatiivisen toiminnan tasolla yhteys Joensuun seudulle.

Kuva: Fiuge Oy

Sinua voisi kiinnostaa

18.11.2020 Business Joensuu Oy:n uutisia

Joensuulainen pelialan yritys Vaki Oy on saanut 100 000 euron sijoituksen Business Joensuun tytäryhtiön kautta toimivalta Start Up -rahasto Joensuulta. Sijoitus mahdollistaa yhtiön keskittymisen...

30.06.2020 Business Joensuu Oy:n uutisia

Joensuulainen fotoniikka-alan yritys Hypermemo Oy on saanut 100 000 euron sijoituksen Business Joensuun tytäryhtiön kautta toimivalta Start Up -rahasto Joensuulta. Sijoituksella vauhditetaan...

23.06.2021 Business Joensuu Oy:n uutisia

Redkik, suomalais-yhdysvaltalainen InsurTech-alan start-up, kerää sijoituksia parantaakseen ja muuttaakseen merirahtauksen vakuuttamiskäytäntöjä kuljetuksen ja toimitusketjun aloilla. Business...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista