Ohita valikko

Start Up -rahasto Joensuu sijoittaa vuokramarkkinat sähköistävään Kodiaan

Start Up -rahasto Joensuu sijoittaa vuokramarkkinat sähköistävään Kodiaan
Kodia vahvistaa kasvuaan kiinteistöalan asuntovuokrauksen digitalisoinnin edelläkävijänä.

Sähköiset palvelut ja asiakasapplikaatiot ovat jo arkipäivää lukuisilla eri toimialoilla. Joensuusta ponnistava Kodia Oy tulee digitalisoimaan kiinteistöalan ja vuokrausliiketoiminnan. Business Joensuu vauhdittaa yhtiön kasvua sijoittajana Start Up -rahasto Joensuun kautta 100 000 euron sijoituksella.

Kasvuyritys Kodia järjesti keväällä 2022 osakeannin. Business Joensuun Start Up -rahasto Joensuu osallistui rahoituskierrokseen 100 000 eurolla. Start Up -rahasto Joensuun lisäksi Kodiaan investoivat muun muassa Master Yhtiöt Oy sekä sijoitusyhtiö Karvest sekä nykyiset sijoittaja- ja perustajaosakkaat. Osakeannin kautta yhtiö keräsi rahoitusta yhteensä 350 000 euroa. Tuoreen rahoituskierroksen jatkoksi on lisäksi tarkoitus hakea lisärahoitusta lainamarkkinoilta.

Asuntojen vuokraus on mahdollista digitalisoida

Kodia vahvistaa kasvuaan kiinteistöalan asuntovuokrauksen digitalisoinnin edelläkävijänä. Kodian ohjelmiston avulla asunnon vuokraamisen kaikki vaiheet on mahdollista hoitaa sähköisissä kanavissa. Digitaaliset ratkaisut helpottavat, nopeuttavat ja tehostavat asunnon vuokrauksen eri vaiheita sekä vuokralle antajan että vuokralaisen näkökulmasta.

– Meidän palvelullamme asuntovuokrauksen alalla toimiva yhteisö tai yritys voi hallita kaikki vuokrauksen kriittiset osa-alueet yhdellä käyttöliittymällä aina asunnon hakemisesta asunnon irtisanomiseen asti mukaan lukien asiakaspalvelun ja maksamisen. Teknologian hyödyntäminen lisää loppuasiakkaan vapauksia. Käytännössä asiakas pääsee itse käsiksi tietoihin, joita nyt hoidetaan asiakaspalvelun välikäden kautta. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi oman vuokranmaksun tilanne, omien tietojen päivittäminen, laskuihin liittyvät asiat sekä tiedotteet, kuvaa Kodian toimitusjohtaja Joonas Tahvanainen.

Kasvuvarat tuovat mukanaan rekrytointeja ja tuotekehitystyötä

Tuoreen rahoituskierroksen kasvuvarat käytetään myynnin tukemiseen, asiakaspalveluun sekä tuotekehitykseen. Tämä tarkoittaa myös työpaikkoja: Kodian asiakkuuspäällikkö on aloittanut tehtävässään 30.5. ja myyntipäällikön rekrytointi on parhaillaan käynnissä. Rekrytointien kautta Kodian on tarkoitus pystyä palvelemaan entistä laajempaa määrää asiakkaita ja lisätä myyntiä. Yrityksen suurimpia asiakasryhmiä ovat julkiset asukasvuokraustoimijat, kuten kuntien vuokrataloyhtiöt, sekä yksityiset asunnonvuokrauksen parissa toimivat yritykset.

– Kiinteistöliiketoiminnassa sähköistämisen potentiaali on merkittävä. Hienoa, että pohjoiskarjalainen yritys haastaa tässä vanhat toimintamallit. Kodian vahva edelläkävijyys mobiiliosaamisen puolella suhteessa kilpailijoihin teki sijoituspäätöksestä helpon. Suomessa on tällä hetkellä noin miljoona vuokra-asuntoa, joten markkina on kiinnostava, kertoo Business Joensuun Kari Pulkkinen.

Tavoitteena merkittävä markkinaosuus

Kodian lyhyen tähtäimen tavoitteena on vahvistaa asemaansa toimialan suunnannäyttäjäohjelmistona, pidemmällä aikajänteellä tavoitellaan jo merkittävää osuutta vuokramarkkinasta.

– Asiakaspalvelun ja maksamisen murros ovat digitalisaation kautta tapahtuneet jo lukuisilla toimialoilla ja haluamme tarjota samat mahdollisuudet asunnon vuokraukseen. Tällä hetkellä suorina kilpailijoina ovat vanhat tietokonepohjaiset järjestelmät, Kodia puolestaan on edelläkävijä nimenomaan pilvipalvelu ja mobiilimaailmassa. Kärjistäen voisi sanoa, että pahimmat kilpailijamme tällä hetkellä ovat vanhat toimintamallit, niihin haluamme olla tarjoamassa muutosta, sanoo Kodian toimitusjohtaja Tahvanainen.

Lisätietoja:

Kari Pulkkinen
Fund Manager & Growth Coach, Business Joensuu,
kari.pulkkinen@businessjoensuu.fi, puh. 050 4068716

Joonas Tahvanainen
Toimitusjohtaja
joonas.tahvanainen@kodia.fi, puh. 040 738 8438

Start Up -rahasto Joensuu
Start Up -rahasto Joensuu auttaa starttivaiheen yrityksiä kasvamaan, työllistämään ja kansainvälistymään. Rahasto koostuu Joensuun kaupungin ja yksityisten sijoittajien pääomasta. Rahastoa hallinnoi Business Joensuun tytäryhtiö Joensuun Startup Kehitys Oy. Rahaston pääoma on 2,5 miljoonaa euroa ja tyypillinen sijoitus 50 000–200 000 euroa. Rahasto tukee yhdessä Business Joensuun Yrityskiihdyttämön ja kansainvälistymispalvelujen kanssa kohdeyritysten kotimaista ja kansainvälistä kasvua. Rahasto on väylä toisen vaiheen rahoituskierrokselle. Toimialarajoituksia ei ole asetettu, pääfokus on digitalisaatioon, metsäbiotalouteen sekä materiaaleihin ja innovatiiviseen teknologiaan liittyvässä yrittäjyydessä. Kohdeyritysten on toimittava Joensuussa, haluttava sijoittua Joensuuhun tai niillä on oltava operatiivisen toiminnan tasolla yhteys Joensuun seudulle.

Kodia
Vuonna 2019 perustettu Kodia Oy on vuokrauksenhallintajärjestelmän toimittaja. Asunnon vuokraus toimialalla toimitaan vielä yleisesti manuaalisten prosessien tai kehittymättömien ohjelmistoratkaisujen kautta. Kodian missio on innovoida ja toteuttaa toimialalle edistyksellisemmät asumisen ratkaisut digitalisaation keinoin. Visionamme on olla toimialan suunnannäyttäjä, joka virtaviivaistaa käyttäjäkokemuksen, parantaa asiakkaidemme toimintatapojen tuottavuutta ja muuttaa liiketoimintojen ja asiakkaiden välisen vuorovaikutuksen mutkattomaksi.

Sinua voisi kiinnostaa

15.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

VitalSigns Oy:n terveysteknologian innovaatio, Response 1.0 diagnostiikkalaite on voittanut Start Me Up -liikeideakilpailun pääpalkinnon. Älylaite mittaa ja analysoi lukuisia kehon biosignaaleja ja...

09.04.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Start Me Up -liikeideakilpailuun, joka tähtää uusien kasvuyrittäjien ja startupien löytämiseen ja tukemiseen, saapui tänä vuonna 168 hyväksyttyä kilpailuideaa. Näistä Business Joensuun esikarsinnan...

03.04.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Mediatiedote 3.4.2024

Business Joensuun Mitä kuuluu? -yrityskampanja toteutetaan jo neljättä kertaa Ilomantsissa huhtikuussa 2024. Kampanjan aikana Business Joensuun asiantuntijat ovat aktiivisesti...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista