Ohita valikko

Start Up -rahasto Joensuu sijoittaa Redkikiin merirahtauksen vakuuttamiskäytäntöjen parantamiseksi

Start Up -rahasto Joensuu sijoittaa Redkikiin

Redkik, suomalais-yhdysvaltalainen InsurTech-alan start-up, kerää sijoituksia parantaakseen ja muuttaakseen merirahtauksen vakuuttamiskäytäntöjä kuljetuksen ja toimitusketjun aloilla. Business Joensuu vauhdittaa yhtiön kasvua sijoittajana Start Up -rahasto Joensuun kautta 75 000 euron sijoituksella. Rahoituskierroksen kokonaissijoitus on 312 500 euroa, kun samanaikaisesti riskipääomasijoitusyhtiö Redstonen hallinnoima North Karelia Growth Fund ja bisnesenkeli Ilari Schouwvlieger sijoittavat yhteensä 237 500 euroa.

JOENSUU, Suomi & OXFORD, Maryland, Yhdysvallat, 23.6.2021 – Redkik

Sähköisiä vakuutuspalveluja (InsurTech) tarjoava kansainvälinen startup-yritys Redkik, jonka tavoitteena on yksinkertaistaa ja parantaa merirahtaukseen keskittyvien vakuutusten alaa, ilmoitti tänään sijoituskierron päättyneeksi. Sijoituskierrosta johti bisnesenkeli Ilari Schouwvlieger yhdessä riskipääomasijoitusyhtiö Redstonen hallinnoiman North Karelia Growth Fundin ja Business Joensuun tytäryhtiön hallinnoiman Start Up -rahasto Joensuun kanssa.

Redkikin tavoitteena on yksinkertaistaa ja parantaa kaikkien kuljetuksen ja logistiikan toimitusketjun osallisten käyttäjäkokemusta silloin, kun he toimivat yhteydessä vakuutusalaan. Tällä hetkellä vuosittaisen rahtivakuutuskirjan ostaminen tai erillisen vakuutussivuston käyttäminen tarkoittaa tietojen uudelleenkirjaamista käsin sekä muita tarjousten vastausaikaa pidentäviä vaiheita. Redkikin automatisoitu ratkaisu tuottaa yhdellä klikkauksella tarvittaessa saatavan ja erittäin vertailukelpoisen rahtikohtaisen hinnan muutamassa sekunnissa.

Redstonen Kaj Hagros, North Karelia Growth Fundin vastuunalainen yhtiömies kommentoi:

- On hämmästyttävää, ettei markkinoilla vaikuta olevan tarjolla helposti ja digitaalisesti saatavaa rahtikohtaista vakuutusta siitäkin huolimatta, että kansainvälisen merirahdin vakuuttamisen arvo on yli 30 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Redkik on hyvissä ajoin liikkeellä InsurTech-markkinoilla, sillä suunnilleen puolet kaikesta kauppatavarasta kuljetetaan vakuuttamattomana joustamattomien vakuutuskirjakäytäntöjen vuoksi. Ratkaisu on otettavissa käyttöön heti maailmanlaajuisesti, ja vakuutuskirjan saa muutamassa sekunnissa – ja juuri siksi uskomme heidän skaalautuvan nopeasti ja isolla mittakaavalla. On hienoa saada olla mukana tukemassa heitä.

- Olemme innoissamme saadessamme liittyä Redkikin ja sen sijoitustiimin joukkoon. Palvelu on jo toiminnassa Yhdysvalloissa, ja he ovat kehittäneet vaikuttavan Saas-ratkaisun, joka tähtää suoraan kansainvälisille markkinoille. Heidän digitaalinen alustansa ja teknologiansa on kehitetty Joensuussa, joten heidän yrityksensä sopii täydellisesti sijoitusfokukseemme”, toteaa Harri Palviainen, Joensuun Start Up Kehitys Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Uuden pääomankorotuksen myötä Redkik voi edistää alansa johtavan teknologian kehittämistä ja saada nopeasti kasvavaan huolintaliikkeiden verkostoonsa mukaan uusia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita, jotka haluavat auttaa asiakkaitaan vakuuttamaan ja turvaamaan kauppatavaransa viivytyksettä.

- Laivakuljetuksen vakuutus määrittyy vielä nykyäänkin samalla tavalla kuin 30 vuotta sitten. Vanhentuneet teknologia- ja IT-ratkaisut johtavat alhaiseen tehokkuuteen, korkeisiin yleiskustannuksiin ja ongelmiin toimitusketjun jokaisessa vaiheessa. Redstonen North Karelia Growth Fundin, StartUp – rahasto Joensuun ja kokeneiden enkelisijoittajiemme sijoitusten avulla voimme saada mukaan lisää huolintaliikkeitä sekä Yhdysvalloista että Euroopasta, minkä ansiosta heidän asiakkaansa voivat hankkia toimituskohtaisen vakuutuksen samalla, kun rahtijärjestelyjä tehdään, sanoo Redkikin perustaja ja toimitusjohtaja Chris Kalinski.

Toimituskohtaisen vakuutuksen SaaS-ratkaisu on jo saatavilla Yhdysvalloissa. Yritys laajentaa eurooppalaisille markkinoille kolmannen vuosineljänneksen alussa ja muualle maailmaan vuoden 2021 loppuun mennessä.

Redkik yrityksenä
Redkik on kansainvälinen InsurTech-startup, jonka tavoitteena on uudistaa ja parantaa vakuutusalaa niin, että siitä hyötyvät kaikki logistiikan ja kuljetuksen toimijat. Enää ei ole tarvetta vuosittaisille monimutkaisille vakuutuskirjoille, sillä Redkikin sisäinen integraatio lisensoitujen rahtivakuutusten toimittajien kanssa tarkoittaa, että huolintaliikkeet voivat tästä lähtien tarjota asiakkailleen toimituskohtaisen räätälöidyn rahtivakuutuksen samalla, kun rahtauksesta sovitaan. Redkik LinkedIn

Redstone yrityksenä
Redstone on Berliinissä sijaitseva pääomasijoitusyhtiö, joka hallinnoi lukuisia riskipääomarahastoja sekä pääomasijoitusrahastoja. Redstone on North Karelia Growth Fundin vastuunalainen yhtiömies. North Karelia Growth Fund sijoittaa hiljattain perustettuihin nuoriin yrityksiin, jotka toimivat erityisesti digitalisaation, metsäteollisuuden, biotalouden, fotoniikan, matkailun, luovien teollisuudenalojen sekä materiaalitutkimuksen aloilla.

Start Up -rahasto Joensuu
Start Up -rahasto Joensuu auttaa startup-yrityksiä kasvamaan, työllistämään henkilökuntaa ja kansainvälistymään. Rahasto saa pääomansa Joensuun kaupungilta sekä yksityissijoittajilta. Rahastoa hallinnoi Joensuun Start Up Kehitys Oy, joka on Business Joensuun tytäryhtiö. Yhdessä Business Joensuun yrityskiihdyttämön ja kansainvälistymispalvelujen kanssa rahasto tukee kohdeyritystensä kotimaista ja kansainvälistä kasvua. Rahasto on väylä yritysten toisen vaiheen rahoituskierrokselle. Rahastolla ei ole sijoituksissaan toimialakohtaisia rajoituksia. Sen pääfokus on digitalisaatiossa, metsä-, bio- ja kiertotaloudessa, materiaaleissa ja innovatiivisissa teknologioissa. Kohdeyritysten tulee toimia Joensuussa tai niillä tulee olla toimintoja Joensuun seudulla.

Lisätietoja antavat:

Redkik Europe
CEO Europe
rob.connell@redkik.com

Redkik USA/ RoW
Founder & Chairman
chris.kalinski@redkik.com

Redstone
General partner for the North Karelia Growth Fund
kaj.hagros@redstone.vc

Start Up -rahasto Joensuu
CEO / Toimitusjohtaja
harri.palviainen@businessjoensuu.fi

Sinua voisi kiinnostaa

09.04.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Start Me Up -liikeideakilpailuun, joka tähtää uusien kasvuyrittäjien ja startupien löytämiseen ja tukemiseen, saapui tänä vuonna 168 hyväksyttyä kilpailuideaa. Näistä Business Joensuun esikarsinnan...

03.04.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Mediatiedote 3.4.2024

Business Joensuun Mitä kuuluu? -yrityskampanja toteutetaan jo neljättä kertaa Ilomantsissa huhtikuussa 2024. Kampanjan aikana Business Joensuun asiantuntijat ovat aktiivisesti...

25.03.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Business Joensuu on liittynyt Suomen Uusyrityskeskukset ry:n jäseneksi 1.3.2024 lähtien. Yhteistyön myötä Business Joensuun osallistuu jatkossa kansallisen Uusyrityskeskusten asiantuntijaverkoston...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista