Ohita valikko

Start Up -rahasto Joensuu sijoittaa 100 000 euroa peliyhtiö Vaki Oy:n kasvuun

Start Up -rahasto Joensuu sijoittaa peliyhtiö Vaki Oyn kasvuun
Vaki Gamesin Kingshunt -peli on jo saanut useita kansainvälisiä palkintoja.

Joensuulainen pelialan yritys Vaki Oy on saanut 100 000 euron sijoituksen Business Joensuun tytäryhtiön kautta toimivalta Start Up -rahasto Joensuulta. Sijoitus mahdollistaa yhtiön keskittymisen Kingshunt-pelin kehittämiseen ja maailmanlaajuiseen lanseeraukseen keväällä 2021.

Vaki Oy toimii vauhdikkaasti kasvavilla globaaleilla pelimarkkinoilla Vaki Games-brandilla. Uusi sijoitus auttaa kehittämään brändin lippulaivana toimivaa monen pelaajan online -toiminta- ja strategiapeliä, Kingshuntia. Peli on jo saanut useita kansainvälisiä palkintoja: PC Indie Pitch, Devcom People’s Choice, Nvidia Spotlight ja Epic games Unreal Dev Grant. Yhtiö pyrkii tekemään pelistä jatkuvan liikevaihdon virran luomalla pelille vahvan brändin, jotta peli houkuttaa pelaajia lisäoptioiden ostamiseen.

Peliä kehittää vahva osaajatiimi.

– Meillä on nyt yhdeksän koko- ja osa-aikaista henkilöä mukana pelin kehittämisessä. Visionamme on, että ensi vuonna työllistämme jo 25 henkilöä. Siitä kasvamme tarpeen mukaan vielä isommaksi, kertoo Vaki Oy:n toimitusjohtaja Teemu Jyrkinen.

Kingshunt-peliä kehitetään yhdessä pelaajien kanssa. Toistaiseksi peliä on kehitetty rajatun pelaajajoukon kanssa.

– Järjestämme 28. – 29.11. avoimen testiviikonlopun, johon kuka tahansa voi osallistua. Pyrimme tavoittamaan viikonlopun aikana mahdollisimman paljon pelaajia. Pelin varsinainen julkaisupäivä on vasta keväällä 2021, jatkaa Jyrkinen.

Yhtiössä on sijoittajina pelialan enkeleitä sekä yrityksiä USA:sta ja Aasiasta. Yhtiön sijoittajina toimii myös pelialan kokeneita konkareita, jotka ovat toimineet esimerkiksi hyvin menestyneessä Remedy-peliyhtiössä. Muita keskeisiä sijoittajia ovat suomalaiset Tervo Invest ja Into Ventures. Yhtiöllä on myös vahva yhteistyö Business Finlandin kanssa.

Start Up -rahasto Joensuu päätti sijoittaa peliyritykseen, koska osaamisen näkökulmasta Vaki Oy toimii yhdellä seudun strategisista kärkialoista, ohjelmistoalalla, ja yhtiöllä on erinomaiset kansainväliset kumppanit.

– Nyt tehty sijoitus on rahastomme neljäs sijoitus. Olemme tehneet monipuolisesti sijoituksia eri toimialoille ja yrityksiin, joilla on aidosti mahdollisuuksia kansainväliseen menestykseen, kertoo Business Joensuun toimitusjohtaja Harri Palviainen.

Palviainen toimii myös Start Up -rahasto Joensuun hallituksen puheenjohtajana.

StartUp Kehitys Joensuu -rahasto sijoitti yhtiöön 100 000 euroa, josta 50 000 euroa on ehdollinen ja yhteydessä uuden pelin lanseeraukseen sovittuihin tulosmittareihin.

Lisätietoja:

Teemu Jyrkinen, toimitusjohtaja, Vaki Oy, teemu.jyrkinen@vakigames.com,
puh. 050 431 7715

Harri Palviainen, toimitusjohtaja, Business Joensuu Oy, harri.palviainen@businessjoensuu.fi puh. 0500 967 744

Vaki Oy on vuonna 2016 perustettu peliyhtiö, joka toimii Vakigames-nimellä. Yhtiö työllistää tällä hetkellä 9 osa- ja kokoaikaista henkilöä. Yhtiön Kingshunt-peli (kingshunt.com) on monen pelaajan online -toiminta- ja strategiapeli, joka julkaistaan keväällä 2021.

Start Up -rahasto Joensuu auttaa starttivaiheen yrityksiä kasvamaan, työllistämään ja kansainvälistymään. Rahasto koostuu Joensuun kaupungin ja yksityisten sijoittajien pääomasta. Rahastoa hallinnoi Business Joensuun tytäryhtiö Joensuun Startup Kehitys Oy. Rahaston pääoma on 2,5 miljoonaa euroa ja tyypillinen sijoitus 50 000 – 200 000 euroa. Rahasto tukee yhdessä Business Joensuun Yrityskiihdyttämön ja kansainvälistymispalvelujen kanssa kohdeyritysten kotimaista ja kansainvälistä kasvua. Rahasto on väylä toisen vaiheen rahoituskierrokselle. Toimialarajoituksia ei ole asetettu, pääfokus on digitalisaatioon, metsäbiotalouteen sekä materiaaleihin ja innovatiiviseen teknologiaan liittyvässä yrittäjyydessä. Kohdeyritysten on toimittava Joensuussa, haluttava sijoittua Joensuuhun tai niillä on oltava operatiivisen toiminnan tasolla yhteys Joensuun seudulle.

Kuva: Vaki Oy 

Sinua voisi kiinnostaa

29.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Täystyrmäys. Niin luonnehdittiin Heinäveden Kermanrannan satamaan tehdyn aluesuunnitelman saamaa kuntalaispalautetta Virpi Pakariselle keväällä 2022. Paluumuuttaja Pakarinen oli juuri aloittamassa...

28.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Mediatiedote 28.5.2024 

Business Joensuun Mitä kuuluu? -yrityskampanja toteutetaan jo neljättä kertaa Heinävedellä kesäkuussa 2024. Kampanjan aikana Business Joensuun asiantuntijat ovat aktiivisesti...

15.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

VitalSigns Oy:n terveysteknologian innovaatio, Response 1.0 diagnostiikkalaite on voittanut Start Me Up -liikeideakilpailun pääpalkinnon. Älylaite mittaa ja analysoi lukuisia kehon biosignaaleja ja...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista