Ohita valikko

Start Up -rahasto Joensuu sijoittaa 100 000 euroa Hypermemo Oy:n kasvuun

Start Up -rahasto Joensuu sijoittaa Hypermemo Oyn kasvuun
Sijoitus vauhdittaa Hypermemon kansainvälistä kasvua teollisen lasin valmistus- ja prosessointimarkkinoilla.

Joensuulainen fotoniikka-alan yritys Hypermemo Oy on saanut 100 000 euron sijoituksen Business Joensuun tytäryhtiön kautta toimivalta Start Up -rahasto Joensuulta. Sijoituksella vauhditetaan yrityksen kasvua ja mahdollistetaan uusia pääomasijoituksia. Hypermemo Oy on kehittänyt, patentoinut ja kaupallistanut onnistuneesti lasin teollista käsittelyä muuttavan innovaation.

Hypermemo Oy on kehittänyt uuden pulssitettuun hiilidioksidilaseriin pohjautuvan lasin leikkaus- ja viimeistelymenetelmän, joka mahdollistaa erinomaisen tarkkuuden ja nopeuden. Uusi, toimialaa muuttava innovaatio on onnistuneesti tuotteistettu kaupalliseksi tuotteeksi, ja se on patentoitu neljässä maassa.

Yrityksen lasinkäsittelyratkaisua on testattu onnistuneesti merkittävän pilottiasiakkaan tuotantoympäristössä. Lasin käsittelyprosessin tehostamisen lisäksi CO2 -pulssilaserratkaisu on nykyisiä esimerkiksi kaasuenergiaan pohjautuvia ratkaisuja merkittävästi energia- ja ympäristöystävällisempi.

Hypermemon kohteena on kansainvälinen, kasvava ja liikevaihdoltaan miljardiluokan suuruinen teollinen lasin valmistus- ja prosessointimarkkina, mikä mahdollistaa yrityksen kasvun. Hypermemo Oy onkin jo investoinut uusiin tuotantotiloihin Joensuussa. Yrityksen arvion mukaan se tulee työllistämään nykyisen 5 henkilön sijasta yhteensä 15 henkilöä jo vuonna 2022.

– Tämä sijoitus nostaa yrityksemme entistä kovempaan kasvukiitoon mahdollistaen uusien kansainvälisten asiakkaiden hankinnan ja ratkaisun edelleen kehittämisen, kertoo Hypermemo Oy:n toimitusjohtaja Vadim Kiyko.

100 000 euron sijoituksen tehnyttä Start up – rahasto Joensuuta hallinnoi Business Joensuun tytäryhtiö Joensuun Startup Kehitys Oy. Rahaston pääoma on 2,5 miljoonaa euroa. Rahaston kanssasijoittajana Hypermemo Oy:ssä on Butterfly Ventures -rahasto, joka on sijoittanut Hypermemoon jo aiemmin. Rahasto jatkaa yhtiön kasvukumppanina yhdessä Start up -rahasto Joensuun kanssa.

– Joensuun seudun elinkeinostrategian yksi kärkialoista on fotoniikkaliiketoiminta. Hypermemo on erinomainen esimerkki innovatiivisesta kasvuyrityksestä, jonka ainutlaatuinen fotoniikkaan liittyvä teknologia mahdollistaa kansainvälisen kasvun tulevina vuosina. Tämän sijoituskierroksen avulla Hypermemo saa tuotteensa markkinoille ja pystyy kasvamaan työllistäen joensuulaisia alan huippuosaajia, kertoo Harri Palviainen Business Joensuusta. Palviainen toimii myös Start up -rahasto Joensuun hallituksen puheenjohtajana.

– Hypermemo Oy:n innovaation erinomaisuus on jo ”koeponnistettu” EU-tasolla, sillä yritys onnistui keväällä saamaan EU:lta erittäin kilpailtua rahoitusta 2,1 miljoonaa euroa. Vain 2,4% hakijoista läpäisee EU-rahoituksen tiukata kriteerit. Tämän lisäksi yritys on saanut tuotekehitystukea Business Finlandilta, taustoittaa Harri Palviainen.

Lisätietoja:

Harri Palviainen, toimitusjohtaja, Business Joensuu
harri.palviainen@businessjoensuu.fi
+358 500 967 744

Vadim Kiyko, CEO, Hypermemo Oy
vvk@hypermemo.eu
+358 4058 96941
(yhteydenotot englanniksi tai venäjäksi)

Hypermemo Oy on Joensuussa vuonna 2009 perustettu ainutlaatuista hiilidioksidi-laseria kehittävä yritys. Se työllistää tällä hetkellä Joensuussa sijaitsevissa uusissa tuotanto- ja kehitystiloissaan viisi henkilöä. Yrityksen taustalla on venäläissyntyisen Vadim Kiykon kehittämä teknologia, jonka kehitys on alkanut Venäjän Tiedeakatemiassa ja jatkunut Joensuussa.

Start Up -rahasto Joensuu auttaa starttivaiheen yrityksiä kasvamaan, työllistämään ja kansainvälistymään. Rahasto koostuu Joensuun kaupungin ja yksityisten sijoittajien pääomasta. Rahastoa hallinnoi Business Joensuun tytäryhtiö Joensuun Startup Kehitys Oy. Rahaston pääoma on 2,5 miljoonaa euroa ja tyypillinen sijoitus 50 000 – 200 000 euroa. Rahasto tukee yhdessä Business Joensuun Yrityskiihdyttämön ja kansainvälistymispalvelujen kanssa kohdeyritysten kotimaista ja kansainvälistä kasvua. Rahasto on väylä toisen vaiheen rahoituskierrokselle. Toimialarajoituksia ei ole asetettu, pääfokus on digitalisaatioon, metsäbiotalouteen sekä materiaaleihin ja innovatiiviseen teknologiaan liittyvässä yrittäjyydessä. Kohdeyritysten on toimittava Joensuussa, haluttava sijoittua Joensuuhun tai niillä on oltava operatiivisen toiminnan tasolla yhteys Joensuun seudulle.

Sinua voisi kiinnostaa

15.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

VitalSigns Oy:n terveysteknologian innovaatio, Response 1.0 diagnostiikkalaite on voittanut Start Me Up -liikeideakilpailun pääpalkinnon. Älylaite mittaa ja analysoi lukuisia kehon biosignaaleja ja...

09.04.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Start Me Up -liikeideakilpailuun, joka tähtää uusien kasvuyrittäjien ja startupien löytämiseen ja tukemiseen, saapui tänä vuonna 168 hyväksyttyä kilpailuideaa. Näistä Business Joensuun esikarsinnan...

03.04.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Mediatiedote 3.4.2024

Business Joensuun Mitä kuuluu? -yrityskampanja toteutetaan jo neljättä kertaa Ilomantsissa huhtikuussa 2024. Kampanjan aikana Business Joensuun asiantuntijat ovat aktiivisesti...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista