Ohita valikko

Start Me Up 2021 voittajaksi yksityisyyttä suojaava näytön peittäjä

Business_Joensuu_Start_Me_Up_liikeideakilpailun_voittaja_2021_Obview

Start Me Up -liikeideakilpailun voittajaksi on valittu Obview-yksityisyydensuojajärjestelmä, joka estää tiedon salakatselun elektronisilta näytöiltä. Asiantuntijaraadin mukaan liikeidea on uraauurtava ja sillä on valtava maailmanlaajuinen markkinapotentiaali.

Obview-yksityisyydensuojajärjestelmä voidaan ottaa käyttöön monissa eri laitteissa, kuten kannettavissa tietokoneissa, tableteissa, puhelimissa ja pankkiautomaateissa. Suojausta voidaan säätää ja näyttöä voidaan suojata esimerkiksi joko oikealta tai vasemmalta puolelta. Tämä helpottaa esimerkiksi työskentelyä kollegan kanssa ilman, että näytön sisältö vaarantuu. Järjestelmän voi kytkeä päälle napin painalluksella, se tarjoaa hyvän kuvanlaadun ja se on täysin näkymätön ollessaan päällä. Järjestelmä käy myös eri näyttötyypeille. Keksinnölle on haettu jo kaksi patenttia.

Idea Obviewiin syntyi Business Finlandin TUTLI-projektissa esille tulleista yksityisyydensuojan tarpeista. Kehittäjillä on suunnitteilla perustaa TUTLI-projektin jälkeen start up -yritys, jolle he etsivät tällä hetkellä yhteistyökumppaneita ja sijoittajia. Kehittäjät tulevat tulevaisuudessa tekemään yhteistyötä esimerkiksi Itä-Suomen yliopiston optiikan ammattilaisten kanssa.

– Kilpailijoihin verrattuna pystymme tarjoamaan ratkaisun, jossa yhdistyvät korkea suojaustaso ja käyttäjämukavuus, innovaation kehittäjä Teemu Ruotsalainen sanoo.

Visuaalinen hakkerointi on yksi kyberrikollisuuden muodoista. Näyttökokojen kasvaessa, ihmisten liikkuessa ja tehdessä töitä julkisissa tiloissa riski visuaaliseen hakkerointiin kasvaa entisestään. Yksityisyydensuojaratkaisujen markkina on tällä hetkellä 600 miljoonaa dollaria ja se kasvaa vuosittain 8-9 prosentilla. Obview on ratkaisu, joka tarjotaan markkinoille kilpailukykyiseen hintaan ja kehittäjät näkevät keksinnössä suuren potentiaalin.

– Start Me Up -liikeideakilpailussa oli tänäkin vuonna toinen toistaan tajunnanräjäyttävämpiä ideoita. Voittajaksi nousi selkeästi valtavan potentiaalin omaava täysin uusi ja innovatiivinen idea, kilpailua järjestävän Business Joensuun yritysvalmentaja Janne Pakarinen kertoo.

Stat Me Up -liikeideakilpailussa jaettiin myös palkinnot opiskelijoiden liikeideoille. 9000 euron opiskelijapalkinto jaettiin kolmen eri oppilaitoksen opiskelijoilta syntyneille ideoille.

Itä-Suomen Yliopistolta voittajaideaksi nousi Team WonderBee, joka on kehittänyt ravitsemuksellisesti tasapainoisen siitepölyn korvikkeen mehiläisille. Mehiläiset ovat kriittinen osa ruoantuotantoa, mutta mehiläisten kuolleisuus on nykyaikana valtava ongelma. Tiimillä löytyy kokemusta toimialasta ja se on kyennyt esittämään uskottavasti perustelut ideansa liiketoiminnallisista mahdollisuuksista.

Karelia-ammattikorkeakoulusta voittajaksi selviytyi Team Fraktus, jonka ideana on innovatiivinen ja käyttäjälähtöinen mobiilisovellus muistiinpanojen tekemiseen.
Sovelluksen kehittäneessä tiimissä yhdistyvät yrittäjyyden, media-alan ja ohjelmoinnin koulutusalat.

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveriasta voittajaksi valittiin Team Nokiakka, jonka liikeideana ovat innovatiiviset gourmet-säilykkeet. Tiimistä löytyy vahvaa yrittäjyyden sekä ravintola- ja viestintäalan osaamista.

Start Me Up on Business Joensuun vuosittain järjestämä liikeideakilpailu, jossa haetaan ideoita, joista voi kasvaa uusia pohjoiskarjalaisia menestystarinoita. Tänä vuonna kilpailu järjestettiin 20:ttä kertaa ja pääpotti oli arvoltaan 60 000 euroa. Se sisälsi 30 000 euroa rahaa, toimitilat Joensuun Tiedepuistolta ja 31 400 euron arvosta asiantuntijapalveluita. Kilpailuun jätettiin kaikkiaan lähes 200 tajunnanräjäyttävää ideaa.

Palkinnot jaettiin etäyhteyksin järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa 19.5.2021.

Lisätietoja:

Business Joensuu
Yritysvalmentaja Janne Pakarinen
Puh. 050 575 8859
janne.pakarinen@businessjoensuu.fi

Obview
Teemu Ruotsalainen
Puh. 0400 327 351
teemu.ruotsalainen@vtt.fi

WonderBee
Arezoo Rahmani
Puh. 045 783 42466
wonderbee.pro.online@gmail.com

Fraktus
Andrei Potekhin
Puh. 040 815 1431
potekhin.services@gmail.com

Nokiakka
Karoliina Gavrilov
Puh. 044 305 0184
nokinen.akka@gmail.com

Sinua voisi kiinnostaa

29.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Täystyrmäys. Niin luonnehdittiin Heinäveden Kermanrannan satamaan tehdyn aluesuunnitelman saamaa kuntalaispalautetta Virpi Pakariselle keväällä 2022. Paluumuuttaja Pakarinen oli juuri aloittamassa...

28.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Mediatiedote 28.5.2024 

Business Joensuun Mitä kuuluu? -yrityskampanja toteutetaan jo neljättä kertaa Heinävedellä kesäkuussa 2024. Kampanjan aikana Business Joensuun asiantuntijat ovat aktiivisesti...

15.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

VitalSigns Oy:n terveysteknologian innovaatio, Response 1.0 diagnostiikkalaite on voittanut Start Me Up -liikeideakilpailun pääpalkinnon. Älylaite mittaa ja analysoi lukuisia kehon biosignaaleja ja...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista