Ohita valikko

Ilomantsin kunta vuokraa yli 300 hehtaaria aurinkovoiman rakentamiseen

Aurinkopaneelit | Business Joensuu

Ilomantsin kunta ja Neova oy:n tytäryhtiö Vapo Terra Oy solmivat 23.11. vuokrasopimuksen, jolla kunta vuokraa Vapo Terralle 313 hehtaarin alueen aurinkovoimalaa varten Mekrijärvensuon turvetuotannosta poistuneelta suolta.

Vuokra-aika ulottuu vuoden 2063 loppuun ja vuokralainen maksaa kunnalle vuokraa 700 € / hehtaari siltä alueelta, jolle se sijoittaa aurinkopaneeleita.

Neova on käynnistänyt Mekrijärvensuon alueelle noin 140 MW:n aurinkovoimalan suunnittelun. Hanke on mittakaavaltaan valtakunnallisestikin merkittävä.

Kunta näkee hankkeen myönteisenä. Sen suurimpina hyötyinä ovat vihreän energian käyttöönoton edistäminen sekä voimalan kunnalle tuoma vuokra- ja kiinteistöverotulo.

Neova kehittää teollisen kokoluokan aurinkovoimahankkeita käytöstä poistuneille turvetuotantoalueille eri puolella Suomea. Mekrijärvensuo nähdään aurinkovoimalle hyvinkin potentiaalisena ja tämän vuokrasopimuksen myötä alueella voidaan lähteä tekemään tarvittavia selvityksiä sekä edistämään voimalan suunnittelua ja luvitusta. Neova tulee pitämään hankkeesta infotilaisuuden kunnassa hankkeen suunnittelun edetessä.

Marjut Ahokas
kunnanjohtaja

Lisätietoja hankkeesta: Heikki Nivala, heikki.nivala@neova-group.com

Lähde: Ilomantsin kunnan mediatiedote 4.12.2023

Kuva: Shutterstock

Sinua voisi kiinnostaa

28.03.2023 Start up -rahasto Joensuu
Teknologiansa kaupallistamiseen yhteensä 1,8 miljoonan euron siemenrahoituksen kerännyt Carbonaide Oy ryhtyy kaupallistamaan VTT:llä kehitettyä hiilidioksidin hyödyntämis- ja varastointiteknologiaa.
27.03.2023 Yritysuutiset

Uudella, liimattomalla tekniikalla tehtyjen CLT-levyjen tuotanto on käynnistynyt Pohjois-Karjalassa. Ensimmäiset massiivipuisista levyistä kootut pilottirakennukset ovat valmistuneet...

20.03.2023 Yritysuutiset

Yhdeksän maatalouden toimijaa ovat yhdessä perustaneet maatalousmuovien vapaaehtoisen tuottajayhteisön, Maatalousmuovien Kierrätys Oy:n. Uusi yhtiö ottaa vastuulleen valtakunnallisen maatalousmuovien...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista