Ohita valikko

ICT Hub Joensuun toiminta käynnistyy - Kick-off tilaisuuden pääpuhujana Kim Väisänen

ICT_Hub_Joensuu_Mervi_Huttunen_ja_Pinja_Konttinen_Tiedepuistolla
ICT Hub Joensuu Kick-off tilaisuus järjestetään Joensuun Tiedepuistolla tiistaina 21.11.2023. Start up -sijoittaja Kim Väisänen palaa juurilleen kertomaan, miten maakunnasta luodaan menestystarinoita maailmalle.
 
ICT ala kehittyy nopeasti yritysten kilpaillessa osaajista globaalissa ja nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Tekoäly, kyberturvallisuus sekä energian ja luonnonvarojen lisääntyvään käyttöön liittyvät kysymykset vaativat alan yrityksiä, osaajia ja koulutusorganisaatioita mukautumaan ja ennakoimaan tulevaisuuden haasteita ja mahdollisuuksia.
 
Joensuun ICT-sektori on monipuolinen ja läpileikkaava ICT-alan koulutus tuottaa uusia osaajia yritysten tarpeisiin. Joensuuhun tarvitaan kuitenkin ICT-alan yritysten liiketoiminnan ja tuotekehitysosaamisen kehittämistä, vetovoimaisia tapahtumia, vahvempaa verkostoitumista, uusia veturiyrityksiä ja startupeja, ICT-osaamisen brändäämistä ja viestintää sekä kykyä vastata tulevaisuuden työvoima- ja koulutustarpeisiin. Näihin tarpeisiin lähtee vastaamaan nyt käynnistyvä ICT Hub Joensuu.
 
- ICT Hub Joensuun toimintaan on liittynyt jo 47 yritystä tai organisaatiota. Toimintaan osallistuvat yritykset pääsevät mukaan ICT Hub Joensuun järjestämiin valmennus-, koulutus- ja verkostoitumistapahtumiin sekä vaikuttamaan toiminnan kehittämiseen. Lisäksi haluamme tehdä Joensuuhun sijoittumisesta helppoa uusille ICT-alan yrityksille ja osaajille, kertoo avainasiakaspäällikkö Mervi Huttunen Business Joensuusta.
 

Maakunnasta maailmalle

Kick-off tilaisuuden tähtipuhujana on Start-up sijoittaja, kirjailija ja yrittäjä Kim Väisänen. Väisäsen 90-luvulla perustama tiedonhävitysohjelmistoihin erikoistunut Blancco Oy on loistava esimerkki Joensuusta alkunsa saaneesta kansainvälisestä menestystarinasta.
 
Webopettaja Esa Riutta Eduhousesta puolestaan kertoo, miten tekoälysovellukset haastavat nyky-yhteiskunnan ja mullistavat tulevaisuutemme. Myös Itä-Suomen yliopistolla ja Karelia ammattikorkeakoululla on tilaisuudessa puheenvuorot, joiden keskiössä on oppilaitosten tekemä työelämäyhteistyö.
 
Kutsuvierastilaisuutena järjestettävä Kick off -tilaisuus käynnistää ICT Hub Joensuun tapahtumat. Tapahtumaan on jo ilmoittautunut lähes seitsemänkymmentä yritysmaailman ja sidosryhmien edustajaa.
 
ICT Hub Joensuu käynnistyy kaksi ja puolivuotisena projektina, jonka toteuttaja on Business Joensuu. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama.
 
Lisätietoja:
Avainasiakaspäällikkö Mervi Huttunen
+358 50 408 9189
 
logot_ICT_Hub_Joensuu_Business_Joensuu_Pohjois-Karjalan_maakuntaliitto_Euroopan_Unionin_osarahoittama
 

Sinua voisi kiinnostaa

15.05.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

VitalSigns Oy:n terveysteknologian innovaatio, Response 1.0 diagnostiikkalaite on voittanut Start Me Up -liikeideakilpailun pääpalkinnon. Älylaite mittaa ja analysoi lukuisia kehon biosignaaleja ja...

09.04.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Start Me Up -liikeideakilpailuun, joka tähtää uusien kasvuyrittäjien ja startupien löytämiseen ja tukemiseen, saapui tänä vuonna 168 hyväksyttyä kilpailuideaa. Näistä Business Joensuun esikarsinnan...

03.04.2024 Business Joensuu Oy:n uutisia

Mediatiedote 3.4.2024

Business Joensuun Mitä kuuluu? -yrityskampanja toteutetaan jo neljättä kertaa Ilomantsissa huhtikuussa 2024. Kampanjan aikana Business Joensuun asiantuntijat ovat aktiivisesti...

Tilaa uutiskirje

Pysy ajantasalla Business Joensuun tapahtumista ja ajankohtaisista