Ohita valikko
Etusivu
Start Me Up 2024 liikeideakilpailu - Business Joensuu
Osallistu liikeideallasi nyt!

Kilpailuinfo ja osallistumisohjeet

Kilpailuohjelma

 1. Ilmoita liikeideasi kilpailuun kilpailuaikana 1.2.2024 – 31.3.2024.

 2. Tarjoamme liikeidean sparrausta Start Me Up -Sparrauksessa keskiviikkona 13.3.2024 klo 14-16 paikan päällä Joensuun Tiedepuistolla ja online Teamsillä. Sparrauspäivänä saat halutessasi apua kilpailulomakkeen täyttämiseen ja liikeideasi työstämiseen. Sparraajina toimivat Business Joensuun yritysasiantuntijat.

  Sparraus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen maanantaihin 11.3.2024 klo 16 mennessä. Ilmoittaudu Sparraukseen tästä.

 3. Kilpailuraadin tuomaristotyöskentely alkaa 2.4.2024 ja päättyy toukokuun alkuun mennessä.

 4. Business Joensuu esikarsii 2.-5.4.2024 aikana kaikista määräaikaan mennessä jätetyistä liikeideaehdotuksista maksimissaan 50 ehdotusta jatkoon kilpailuraadille esitettäväksi. 

 5. Ensimmäisenä raatipäivänä tiistaina 9.4.2024 tuomaristo syventyy esikarsittuihin kilpailuehdotuksiin, joista valitaan 15–20 liikeideaehdotusta jatkoon.

 6. Toisena raatipäivänä torstaina 18.4.2024 jatkoon valitut pitchaavat liikeideaehdotuksensa raadille, joista valitaan 8–10 ideaa loppukilpailuun tavoittelemaan pääpalkintoa. 

 7. Kolmantena raatipäivänä keskiviikkona 24.4.2024 kilpailuraati syventyy 8–10 finalistiin ja valitsee pääpalkinnon saajan ja eri kategorioiden voittajat. Tarvittaessa kilpailijoilta pyydetään lisätietoja.

 8. Pääpalkinnon voittaneeseen ja muiden kilpailukategorioiden voittajiin ollaan yhteydessä viikon 18/2024 aikana. 

 9. Kilpailun voittajien julkistaminen ja palkitseminen tapahtuu Palkintogaalassa keskiviikkona 15.5.2024 Joensuun Tiedepuistolla. 

Kilpailun tarkoitus

Pohjoiskarjalalaista yrittäjyyttä ja tulevaisuuden liiketoimintaa edistävän Start Me Up -liikeideakilpailun tarkoituksena on löytää ja palkita liikeideoita, joista voi kasvaa kestävää yritystoimintaa niin Pohjois-Karjalaan kuin kansainvälisestikin. Liiketoiminta tulee olla mahdollista toteuttaa ainakin osittain Pohjois-Karjalassa.

Kilpailu on tarkoitettu yksityishenkilöille, opiskelijoille,  yhteisöille, tutkimusryhmille ja yrityksille.

Kilpailuun osallistuvat liikeideat saavat halutessaan Business Joensuulta tukea liikeidean kehittämiseen liiketoiminnaksi.

Liikeideoiden arviointiperusteet

Tuomaristotyöskentelynsä ajan kilpailuraati arvioi kilpailuehdotuksia ja valitsee voittajat seuraavia arviointiperusteita käyttäen:

 • innovatiivisuus, uutuusarvo
 • toteutettavuus
 • markkinapotentiaali
 • kestävyys
 • visio liiketoiminnan kehityksestä

Julkisuus ja immateriaalioikeudet

 • Kilpailuun lähetetyt ehdotukset käsitellään luottamuksellisesti kaikissa kilpailuun liittyvissä vaiheissa.

 • Palkittavat liikeideat julkistetaan.

 • Mikäli liikeidean tekijä haluaa rajoittaa julkistamista, on hänen ilmoitettava siitä kilpailulomakkeessa.

 • Kilpailuideoiden teollis- ja tekijänoikeudet ovat ehdotuksen jättäneen omaisuutta. Jos liikeideaan liittyy immateriaalioikeudellista suojaamista, on osallistuja velvollinen huolehtimaan siitä itse.

 • Kilpailussa noudatetaan Suomen lakia.

Muut ehdot

 • Opiskelijakategoriassa palkittavien opiskelijoiden on opiskeltava Itä-Suomen yliopistossa, Karelia-ammattikorkeakoulussa ja Riveriassa.

 • Sama kilpailija voi osallistua kilpailuun usealla idealla.

 • Kilpailuun voi osallistua yksin tai tiiminä.

 • Tekoälyä saa hyödyntää kilpailuehdotusten ideoinnissa, mutta liikeidean on perustuttava kilpailijan omaan ideaan ja sen laajempaan kehittämiseen kuin pelkästään tekoälyllä tuotettuun ehdotukseen. Tuomaristo arvioi kilpailuehdotukset tarkasti ja huomioi, jos liikeidea perustuu pääasiassa tekoälypohjaiseen konseptiin ilman kilpailijan henkilökohtaista idean jalostamista.

 • Osallistuminen kilpailuun edellyttää kilpailulomakkeen täyttämistä ja lähettämistä valmis-tilassa. Voit halutessasi liittää liikeidean esittelyyn ja kuvaukseen tiedostoja, kuten kuvamateriaalia, ideaasi tarkentamaan. Sallitut tiedostomuodot ovat jpeg, jpg, png, word, excel, ppt ja pdf, ja voit myös liittää yhden kolmen minuutin mittaisen videon.

 • Liikeidean tekijät hyväksyvät kilpailusäännöt jättäessään ideansa.

 • Kilpailun raadin jäsenet tai heidän perheenjäsenensä eivät saa osallistua kilpailuun.

 • Yritysten työntekijöiden lähettämissä ideoissa kilpailuun osallistuja vakuuttaa toimivansa työsuhdekeksintölain mukaisesti.

 • Liikeideoiden liitteet (protot/demot) palautetaan vain pyynnöstä kilpailun tulosten julkistamisen jälkeen.

 • Tuomariston päätökset ovat lopullisia, eikä niistä voi valittaa.

 • Kilpailun järjestäjä ei ota vastuuta siitä, jos osallistuja loukkaa jonkun toisen immateriaalioikeuksia.

Osallistumisohjeet

 1. Tutustu kilpailuinfoon eli kilpailuohjelmaan, osallistumisohjeisiin sekä kilpailun sääntöihin ja ehtoihin huolellisesti. Tutustu ennakkoon myös kilpailukategorioihin.

 2. Osallistuminen tapahtuu rekisteröitymällä kilpailujärjestelmään, jossa täytetään kilpailulomake: 

  Siirry kilpailulomakkeelle

 3.  Rekisteröityminen ja idean syöttäminen: Aloita luomalla tunnus syöttämällä sähköpostiosoitteesi ja haluamasi salasana. Tunnuksen luonnin jälkeen kirjaudut automaattisesti sisään ja pääset täyttämään yhteystietosi ja liikeideasi tiedot. Kirjaudu sisään -sivulta voit tarvittaessa myöhemmin palata muokkaamaan keskeneräistä idealomaketta. Lähetä hakemus. Valmis-tilassa olevaa kilpailuehdotusta ei voi lähetyksen jälkeen enää muokata. Samalla tavalla voi lisätä useita ideoita.

 4. Voit liittää kilpailulomakkeeseen liitteitä tarkentamaan ideaasi. Liitteet voivat olla esimerkiksi kuvamateriaalia. Lisäksi voit liittää yhden enintään kolmen minuutin mittaisen videon.

 5. Kilpailulomakkeen voi täyttää suomeksi tai englanniksi.

 6. Kilpailuun voi osallistua yksin tai tiiminä, yhdellä tai useammalla idealla.

 7. Liikeideakilpailussa on pääpalkinnon lisäksi viisi kilpailukategoriaa. Voit osallistua mihin kategoriaan tahansa. Ainoastaan opiskelijakategoria edellyttää, että opiskelijoiden on opiskeltava Itä-Suomen yliopistossa, Karelia-ammattikorkeakoulussa tai Riveriassa. Kilpailulomakkeessa valitse kilpailukategoriat, joihin ideasi mielestäsi parhaiten liittyy. Ideasi voi siis liittyä useampaan kilpailukategoriaan.

 8. Kaikki kilpailuaikana 1.2. - 31.3.2024 kilpailujärjestelmän kautta valmis-tilassa lähetetyt ideat osallistuvat Start Me Up 2024 -pääpalkinnon tavoitteluun, ja ideasi voi myös tulla palkituksi muissa kilpailukategorioissa.

Lisätietoja

Yhteistyössä